NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

La Maja E.L. (Edición Limitada) Koroneiki 0,5 l.

Kategóriák: ,

 

Középintenzív, virágos alapkarakter egyedülálló, csak a koroneikire jellemző parfümös-füves jegyekkel, közepes kesernyével és csípősséggel. 0,2% savtartalom, 100% koroneiki; 0,5 l díszüveg.

2.900 Ft

5.800.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites la Maja, Mendavia, Navarra, Spanyolország. Ez valahol Logroño mellet van, szóval gyakorlatilag már területileg is majdnem Baszkföld. Nem mellesleg az Ebro túlpartján - tehát egy kőhajításnyira, mert nem a Dunáról beszélünk – már La Rioja kezdődik, amit most nem fogunk bemutatni a borértő közönségnek (sem). Majáék már több mint 20 éve viszik a családi vállalkozást, és elég modern módon nyúlnak a témához, 60 hektáron 80 000 fával gazdálkodnak, ami ugye világosan sejteti, hogy intenzív ültetvényekről van szó, teljesen gépesített szürettel (nem kell ijedezni, Artajóék is hasonlóan olívászkodnak). Ez egyfelől nem igazán romantikus, mert ugye nem kézzel, létrán cseverészve és viccelődve szemezgetik a fákat, mint ahogy azt sokan elképzelik, hanem egyszerűen és nagyon gyorsan, vagyis hatékonyan készítenek jót – jó áron. Az ültetvények telepítésétől a szüreten át a sajtolásig maguk végzik a folyamatokat, és max.  12 órán belül olaj lesz a bogyókból. Az Ebro-medencében fekvő ültetvények, a fajták és a hozzáértés együttesen járultak hozzá a régió számos DOP minősítéséhez. Ezen kívül még tagjai a SIQEV-csoportnak is (ld. pl. Oleoestepa, Suerte Alta, Casas de Hualdo, O-Med).  2019-ben egyébként 95 pontot kaptak a Flos Oleitől, az nagyon magas, de nem ezért vannak a kínálatban, hiszen már 4 éve kerülgetjük egymás. Hát íme, La Maja, hajrá.

FAJTA:  100% válogatott koroneiki.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: aki egy kicsit is ismerkedett már valaha (minőségi) koroneikivel, az tudja, hogy nagyon nehéz nem megjegyzést tenni a semmi máshoz sem hasonlítható illatra, ugyanis mielőtt megkóstolnánk, úgy ugrik be az orrunkba a tavasz az összes virágával, rügyével és esőtől nehéz zsenge füvével, mint húsvéti nyuszi a kosárba (vagy abból ki, ez most nem fontos).

ÍZ: nagyon megállnék itt, mert jelenleg 3 koroneiki van a kínálatban, és mivel mindegyik behízelgő, illatos, virágos (persze, rosszat vagy gyengét nem fogok kiválasztani – G), kénytelen vagyok olyan sorrendet tenni köztük, hogy a leglágyabb, legnőiesebb C4-et követi a mindig stabil és sokak szerelme Artajo Koroneiki 8 (sokkal direktebb, erős lóhere illattal, érezhető borsossággal) és aztán jön ez a szintén navarrai tétel, a maga elsöprő, édes-füves tavaszi virágaival. Már ez is sok, tessék személyesen meggyőződni róla.

MIHEZ: fantasztikusan virágos, parfümös karaktere miatt szerintünk nem célszerű erős ízekkel, pl. fokhagymával elnyomni, inkább társítsuk szelíd ízekkel, tejszínes mártásokkal, vagy mártogassunk bele friss kenyeret.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites la Maja, Mendavia, Navarra, Spanyolország. Ez valahol Logroño mellet van, szóval gyakorlatilag már területileg is majdnem Baszkföld. Nem mellesleg az Ebro túlpartján - tehát egy kőhajításnyira, mert nem a Dunáról beszélünk – már La Rioja kezdődik, amit most nem fogunk bemutatni a borértő közönségnek (sem). Majáék már több mint 20 éve viszik a családi vállalkozást, és elég modern módon nyúlnak a témához, 60 hektáron 80 000 fával gazdálkodnak, ami ugye világosan sejteti, hogy intenzív ültetvényekről van szó, teljesen gépesített szürettel (nem kell ijedezni, Artajóék is hasonlóan olívászkodnak). Ez egyfelől nem igazán romantikus, mert ugye nem kézzel, létrán cseverészve és viccelődve szemezgetik a fákat, mint ahogy azt sokan elképzelik, hanem egyszerűen és nagyon gyorsan, vagyis hatékonyan készítenek jót – jó áron. Az ültetvények telepítésétől a szüreten át a sajtolásig maguk végzik a folyamatokat, és max.  12 órán belül olaj lesz a bogyókból. Az Ebro-medencében fekvő ültetvények, a fajták és a hozzáértés együttesen járultak hozzá a régió számos DOP minősítéséhez. Ezen kívül még tagjai a SIQEV-csoportnak is (ld. pl. Oleoestepa, Suerte Alta, Casas de Hualdo, O-Med).  2019-ben egyébként 95 pontot kaptak a Flos Oleitől, az nagyon magas, de nem ezért vannak a kínálatban, hiszen már 4 éve kerülgetjük egymás. Hát íme, La Maja, hajrá.

FAJTA:  100% válogatott koroneiki.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: aki egy kicsit is ismerkedett már valaha (minőségi) koroneikivel, az tudja, hogy nagyon nehéz nem megjegyzést tenni a semmi máshoz sem hasonlítható illatra, ugyanis mielőtt megkóstolnánk, úgy ugrik be az orrunkba a tavasz az összes virágával, rügyével és esőtől nehéz zsenge füvével, mint húsvéti nyuszi a kosárba (vagy abból ki, ez most nem fontos).

ÍZ: nagyon megállnék itt, mert jelenleg 3 koroneiki van a kínálatban, és mivel mindegyik behízelgő, illatos, virágos (persze, rosszat vagy gyengét nem fogok kiválasztani – G), kénytelen vagyok olyan sorrendet tenni köztük, hogy a leglágyabb, legnőiesebb C4-et követi a mindig stabil és sokak szerelme Artajo Koroneiki 8 (sokkal direktebb, erős lóhere illattal, érezhető borsossággal) és aztán jön ez a szintén navarrai tétel, a maga elsöprő, édes-füves tavaszi virágaival. Már ez is sok, tessék személyesen meggyőződni róla.

MIHEZ: fantasztikusan virágos, parfümös karaktere miatt szerintünk nem célszerű erős ízekkel, pl. fokhagymával elnyomni, inkább társítsuk szelíd ízekkel, tejszínes mártásokkal, vagy mártogassunk bele friss kenyeret.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg