Kedves igaziolivások,

a 2024.03.12. kedd 20:00 óráig beérkezett (és utalás esetén ki is fizetett) rendeléseket tudjuk biztosan kiküldeni a hosszú hètvége előtt. Március 15-én (pénteken) zárva vagyunk és csomagot sem adunk fel.
Nyitás és első csomagfeladás: 2024.03.18., hétfő.

***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

La Molazza bio mandarinos olívaolaj, 250 ml

Kategóriák: ,

 

La Molazza bio mandarinos olívaolaj. Készült 70% bio dolce di rossano olajbogyóból, 30% biomandarinnal együtt sajtolva. Biogazdálkodásból származik. A szelídnél izgalmasabb, enyhén kesernyés olaj kirobbanóan erős és friss mandarinos karakterrel. 250 ml sötétített üveg.

3.800 Ft

15.200.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az olasz csizma orrtövénél, Calabria régióban vagyunk, annak is az északkeleti határvidékén, Basilicata közelében. Ez Cosenza megye és egészen pontosan a Crati folyó környéke, aminek torkolatánál már Kr.e. 720 körül Szübarisz néven hamar virágzásnak induló gyarmatvárost alapítottak az akhájok. A környező lapály, a Szübariszi-síkság is innen kapta nevét. Ennek központja Corigliano Calabro (ld. a Coriolanum olajat itt), és mi másból származna, mint a görög "chorìon elàion", vagyis az olajfák országa megjelölésből. Na mindegy, a lényeg, hogy egy igen termékeny folyóvölgyről és torkolatról van szó, rengeteg termény előállítására alkalmas. Pont ezt kihasználva és ezért indult be 1946‑ban a Minisci családi vállalkozás elődje, akkor még csak egy olajmalommal. Mára több gyümölcs- és zöldségfajtát is futtatnak, illetve még saját töltött csokijuk is van, ami elég menő… Mivel a család változatlan, az évtizedek alatt egyre inkább felértékelődött a mezőgazdasági területek értéke, főként eszmeileg. Elég sok biotermékük van, ami a tudatos, főleg a terület biodiverzitását és fenntartható termőképességét szem előtt tartó szemlélet eredménye. Mára több helyi terméket összefogva működnek, szóval gyakorlatilag egy csokornyi márkát futtatnak, de teljesen provinciális és hihető módon. Több fajtával is dolgoznak, a helyi dolce di rossanótól a caroleáig.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Molazza ízesített olajait dolce di rossanóból készíti, egész bio citrusgyümölcsökkel együtt sajtolva.

ÖSSZETÉTEL: 70% bio dolci di rossano, 30% biomandarin

MIRE SZÁMÍTSAK: illatra most azt kellene írni, hogy nagyon durván mandarinos, pl. egy marék szétzúzott mandarint kell elképzelni, de ez alapvetés, viszont a kb. 70 kg olajbogyóhoz adagolt 30 kg mandarin majdnem a fenyőillatig viszi el, szóval, ha lenne mandaringyanta, akkor azt írnám : ) De az íze még váratlanabb. A fenti leírást szorozzuk hárommal. Több szónak nincs értelme. Ha a méltán csúcssiker a Portucale citromos extra szüze, akkor ez mi? Édesség, citrusbomba, fagyival, magában, valakivel… Egy borúsabb napon kikerülhetetlen közérzetjavító, palackozott napfény. Kötelezővé tenném, mint a biztonsági övet.

MIHEZ: roston sült halhoz (lazachoz, fehér húsú halakhoz), csirkéhez, kacsához, citrusos cevichéhez (=pácolt halhoz), sült zöldséghez (sült céklához, sütőtökhöz, cukkinihez, sült zellerhez), párolt szárzellerhez, zöldségkrémekbe, krémlevesek tetejére, tészták tetejére, zöldsalátákhoz, sárgarépasalátához, vaníliafagyihoz, gyümölcsturmixba, kevert tésztás sütikbe, pitékbe, stb. stb.

 KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az olasz csizma orrtövénél, Calabria régióban vagyunk, annak is az északkeleti határvidékén, Basilicata közelében. Ez Cosenza megye és egészen pontosan a Crati folyó környéke, aminek torkolatánál már Kr.e. 720 körül Szübarisz néven hamar virágzásnak induló gyarmatvárost alapítottak az akhájok. A környező lapály, a Szübariszi-síkság is innen kapta nevét. Ennek központja Corigliano Calabro (ld. a Coriolanum olajat itt), és mi másból származna, mint a görög "chorìon elàion", vagyis az olajfák országa megjelölésből. Na mindegy, a lényeg, hogy egy igen termékeny folyóvölgyről és torkolatról van szó, rengeteg termény előállítására alkalmas. Pont ezt kihasználva és ezért indult be 1946‑ban a Minisci családi vállalkozás elődje, akkor még csak egy olajmalommal. Mára több gyümölcs- és zöldségfajtát is futtatnak, illetve még saját töltött csokijuk is van, ami elég menő… Mivel a család változatlan, az évtizedek alatt egyre inkább felértékelődött a mezőgazdasági területek értéke, főként eszmeileg. Elég sok biotermékük van, ami a tudatos, főleg a terület biodiverzitását és fenntartható termőképességét szem előtt tartó szemlélet eredménye. Mára több helyi terméket összefogva működnek, szóval gyakorlatilag egy csokornyi márkát futtatnak, de teljesen provinciális és hihető módon. Több fajtával is dolgoznak, a helyi dolce di rossanótól a caroleáig.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Molazza ízesített olajait dolce di rossanóból készíti, egész bio citrusgyümölcsökkel együtt sajtolva.

ÖSSZETÉTEL: 70% bio dolci di rossano, 30% biomandarin

MIRE SZÁMÍTSAK: illatra most azt kellene írni, hogy nagyon durván mandarinos, pl. egy marék szétzúzott mandarint kell elképzelni, de ez alapvetés, viszont a kb. 70 kg olajbogyóhoz adagolt 30 kg mandarin majdnem a fenyőillatig viszi el, szóval, ha lenne mandaringyanta, akkor azt írnám : ) De az íze még váratlanabb. A fenti leírást szorozzuk hárommal. Több szónak nincs értelme. Ha a méltán csúcssiker a Portucale citromos extra szüze, akkor ez mi? Édesség, citrusbomba, fagyival, magában, valakivel… Egy borúsabb napon kikerülhetetlen közérzetjavító, palackozott napfény. Kötelezővé tenném, mint a biztonsági övet.

MIHEZ: roston sült halhoz (lazachoz, fehér húsú halakhoz), csirkéhez, kacsához, citrusos cevichéhez (=pácolt halhoz), sült zöldséghez (sült céklához, sütőtökhöz, cukkinihez, sült zellerhez), párolt szárzellerhez, zöldségkrémekbe, krémlevesek tetejére, tészták tetejére, zöldsalátákhoz, sárgarépasalátához, vaníliafagyihoz, gyümölcsturmixba, kevert tésztás sütikbe, pitékbe, stb. stb.

 KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg