Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Rólunk írták

2016. július, Ámon Henriette blogja

Van Pomázon egy kis ékszerdoboz, ahova az emberek olykor csak megpihenni járnak. Persze vásárolnak is, hiszen itt található az egyik legminőségibb olívakereskedés. A hely hangulata, a tulajdonosok barátságos, már-már családias vendégszeretete olyannyira megnyugtató ebben a rohanó világban, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom: látogasson el ide. Természetesen az igazi élményt a klasszis, osztályon felüli minőséggel bíró olívaolajok adják. Itt az általuk főzőolajnak nevezett áru is extra szűz olívaolajat takar.”

Videointerjú Tóth Gusztival a bámulatosan sokoldalú közéleti mindenes, Ámon Henriette kajablogján. Interjú: Ámon Henriette. Videó: Hauser Domonkos. Bejegyzés és videó Heni blogján»


2016. június, Forbes Magazin

2016.06_Forbes cikk

„«Ez borzalom, ezzel autók mennek» – gondolta magában Tóth Guszti első, olívaolajjal való találkozásakor. A világmárka terméke miatt régészként is nagyot csalódott az olívaolajban. «Az egész ókori görög-római kultúrkört is elkezdtem megkérdőjelezni, amiért ilyen rossz ételeket ettek. Az ember emelkedett dolgokat vár tőlük, nem pedig gépzsírra hasonlító ízt.»

Ezt már a belvárosi gourmet boltok világát falusi rusztikával ötvöző pomázi olívaolaj-boltjában meséli. Az olívaolajat utáló régészt egy spanyol családi barátnál tett 2006-os látogatás ugyanis olívaolaj-kereskedővé változtatta.”

Az olívaolajos. Interjú Tóth Gusztival a Forbes Magazin 2016. júniusi számában. Szöveg: Fabók Bálint, kép: Orbital Strangers. A cikk a nyomtatott magazinban jelent meg, de a szerkesztőség jóvoltából nálunk letölthető — klikk a fenti linkre!


2016. április, Dívány

2016.04_divany spanyol olajok cikkMiért jó a spanyol olívaolaj, mitől extra szűz az extra szűz, és mitől nem az a többi, miért jó egyik-másik jellegzetes spanyol bogyófajta, és így tovább — alapkérdések, alapválaszok, vagyis mini gyorstalpaló a spanyol olajokról a Dívány Európa-hetén, a spanyol napon.

Szöveg és kép: ermiz.

Teljes cikk a Díványon»

 


2016. január, vs.hu

“Az olaszországi szupermarketek polcán található extra szűz olívaolajak több mint fele csak nevében az, a termelők emiatt a túlélésükért küzdenek. A hazai forgalmazó szerint nálunk sem jobb a helyzet. A csalás nagyjából megfelel annak, ahogyan a magyarországi mézekkel trükköznek. (…) A kistermelők fő gondja (…) a tisztességtelen verseny. Régi panaszuk, hogy a nagy márkák többsége nem valódi extra szűz olajat tesz az üvegekbe. Állításukat az Il test magazin tavasszal ellenőriztette akkreditált laboratóriumokban. A magazin vizsgálatában lebukott cégek nem akárkik: köztük van a piacvezető Bertolli, a Sasso, a Santa Sabina, a Coricelli, illetve a Lidlben forgalmazott olajával a Primadonna is. A vizsgált 20 vállalat közül 9 sima olajat árult extra szűz néven. Azóta büntetőeljárás is folyik az ügyben.”

Molnár Anikó helyszíni riportja Liguriából a vs-en. A nagy vihart kavart összeállítás magyar helyzetről szóló részében megszólal Tóth Guszti is. Teljes szöveg a vs.hu-n»


2015. szeptember, Vous Magazin

“(…) látom, hogy nem csak mi és a gyerekeink érezzük itt jól magunkat (…), hanem a vevők is, annyira, hogy bejönnek, leülnek a pamlagra és pihennek egy nagyot. Néha csak nézelődni jönnek, szaglászni, belekóstolni bogyóba, olajba, hangulatba. Váltani velünk vagy egymással két szót. Kérnek egy kávét azok, akik bátrabbak, isznak egy pohár vizet. Néha olyan sokan vagyunk, hogy csak óvatosan lehet mozdulni, mégis látom, érzem, jól érzi magát mindenki.”

Életeszencia üvegekbe zárva — Egy mediterrán sziget Pomázon. Interjú a Vous Magazinban. Szöveg: Kassai Tini, fotó: Hámori Zsófi. Teljes szöveg a vous.hu-n»


2015. augusztus, Baba Magazin

Nagyobbacska gyerekeknél a kész tésztára, főzelékre, krémlevesre tehetünk tálalás előtt pár csepp olívaolajat, amit aztán (ha már megy az önálló kanálhasználat) maga keverhet bele az ételbe. (…) Szelíd karakterű olívaolajat nyugodtan tehetünk palacsintatésztába, kevert tésztás sütikbe – könnyebb és egészségesebb lesz tőle a desszert is.”

Babaolajnak tökéletesen megteszi a sima extra szűz olívaolaj, ami ráadásul literárban is sokkal barátibb, minta drogériákban, gyógyszertárakban kapható babaolajok, sőt kőolajszármazékoktól is mentes.”

Igazi olívaolajat a babának, a családnak. Összeállítás és interjú a Baba Magazinban. Szöveg: Schütz Gabriella


2015. július, Magyar Nemzet Online

“Tóth Gusztáv olívaolaj-szakértő, az igazioliva szaküzlet és webshop tulajdonosa lapunknak elmondta: a 2014–15-ös szüret több szempontból is az elmúlt húsz év legrosszabbjának számított. Az olívaolaj mennyisége csak a töredéke volt az előző évinek, így június-július környékére szinte teljesen elfogytak a készletek – legalábbis papíron. Amit azon felül kínálnak fel, bizonytalan eredetű, kétes minőségű, pancsolt termék lehet.”

Csapások sorozata sújtja az olívaolaj-termelőket. Szakértés a Magyar Nemzet Online cikkében. Szöveg: Marosi Adrienn. Teljes cikk az mno.hu-n»


2015. május, szamlazz.hu videó

“Hát nem lehet… Tehát az organikus fejlődés az nem olyan, hogy egyszer csak valaki megjelenik itt egy kamion pénzzel, és akkor mindent meg lehet csinálni.”
“Olyan, mint egy borkereskedés, ahol a szortimentet — hogy ilyen fellengzősen fogalmazzak — mi válogatjuk össze.”

Beszélgetés az igazioliváról és az általunk használt számlázóprogramról. Interjú: Szeszlér Vera, videó:Özse Attila Ha nem indulna a videó, itt a szamlazz.hu youtube-csatornája, rajta a hosszabb és a rövidebb verzió.


2015. április, Művelt Alkoholista (Gault&Millau)

igazioliva poszt a Muvelt Alkoholistan (Gault Millau)Két piszok jó olaj

“Azóta készültem felkeresni a pomázi üzletet, mióta Szomjas Gödény megmutatta a náluk vásárolt érdekességeket. Egyik jobban tetszett, mint a másik, karakteresek voltak mind, ráadásul csábító áron. Végül tavaly év végén jött össze a kiruccanás, és egy élménnyel lettem gazdagabb. A kis üzletben mesélnek, magyaráznak, és nem utolsósorban kóstoltatnak. Itt senki nem két perc alatt végez. Az volt az érzésem, hogy a betévedők nem is elsősorban vásárolni érkeztek, inkább tanulni és eszmecserélni.”

Rendes dicséret egy ismeretlentől. Poszt az igazioliváról a Művelt Alkoholista (Gault&Millau) blogon, szöveg: octopus.


2015. február, Dívány, olívaolaj-teszt

igazioliva Dívány olívaolaj-teszt“Az olajokat a két nagy szuper kínálatának drágább darabjaiból válogattuk össze, ezek mellé hozott kolleganőnk két olajat otthonról, amiket az egyik kifejezetten ezzel foglalkozó cégtől vesz, saját használatra. Arra is kíváncsiak voltunk, kimagaslanak-e ezek minőségben a mezőnyből (igen), vagy a prémium árkategória többi darabja is ugyanolyan jó (van, ami).”

Olívaolaj-teszt a Dívány Alapkonyha rovatában. Szöveg: Tuna Judit. Teljes cikk erre»


2014. november, life.hu

“(…)az emberek leginkább negatív, vagy minimum közömbös tapasztalatokról számoltak be — hébe-hóba használtak ugyan olívaolajat, mert azt mondták nekik, egészséges, de igazából nem tudták, mit lehet benne szeretni. Ezen szerettünk volna változtatni”

Összeállítás a life.hu életmódportálon az olívaolajról, benne miniinterjúval.
Szöveg: Menyes Barbara. Teljes cikk a life.hu-n»
 

2014. október, Marie Claire, Gasztro rovat

igazioliva interjú, Marie Claire 2014. október, 4/1. oldal igazioliva interjú, Marie Claire 2014. október, 4/2. oldal igazioliva interjú, Marie Claire 2014. október, 4/3. oldal igazioliva interjú, Marie Claire 2014. október, 4/4. oldalKülönös világba csöppenünk a pomázi főutcán egy szerény sarokházi üzletbe lépve. Nincs márványpadló és krómacél pult, egyszerű fapolcok futnak körben a boltban, azokon viszont palackokban ott állnak Európa legjobb olívaolajai.”

Extraszüzek Pomázon. Interjú és összeállítás a Marie Claire 2014. októberi számában. Szöveg: Lukács Zsolt, fotó: Erdőháti Áron


2014. július 30., Demokrata, Kultúra rovat igazioliva Demokrata interjú, 2014. július, 3/1. oldal igazioliva Demokrata interjú, 2014. július, 3/2. oldal igazioliva Demokrata interjú, 2014. július, 3/3. oldal

“Amikor először jártam itt, Guszti éppen mezítláb álldogált a kicsiny üzletben, és csillogó szemmel kínálta különleges olívaolajait a komoly képpel szimatoló látogatóknak. Az olívaolajok szerelmesei afféle kasztot képeznek, mint a galambászok vagy a borászok, de itt kétségkívül Guszti a ceremóniamester: amit ő nem tud a spanyol olívaolajokról, azt valóban nem érdemes tudni.”

Mezítláb az olívaolajok világában. Szentesi Zöldi László interjúja a Demokrata 2014. július 30-ai számában. Fotó: Vermes Tibor


2014. július 15. Kiskegyed, Karrier rovat

igazioliva Kiskegyed interjú, 2014. július “– Miért tudunk ilyen keveset az olíváról?

— Mert nem ezen szocializálódtunk. Mi sem, de beletanultunk. Sok vevőnk szabadkozik, hogy hát ő nem ért hozzá, csak a bolti olajokat ismeri. Nem baj, mindenki bízzon a saját ízlésében, és ne féljen kóstolni.”

Gönczi Annamária interjúja a Kiskegyed Karrier rovatában, 2014. júl. Fotó: Droblich Tímea

2014. nyár, Stahl Magazin

igazioliva olívaolajteszt szakértés, Stahl Magazin 2014. nyár. A teszt első oldala. igazioliva olívaolaj-vakteszt szakértés, Stahl Magazin 2014. nyár. A szakértő jegyzetei saját benyomásairól, valamint a végeredmény.  igazioliva olívaolaj-vakteszt szakértés, Stahl Magazin 2014. nyár. A szakértő jegyzetei a tesztelők benyomásairól.

Gyenge-közepes «illat», lapos, meleg vizes aromák, gombás íz (helytelen betakarítás és tárolás), nem friss olaj”; “bágyadt íz, lapos, fáradt, nem extra szűz” – ilyen és ehhez hasonló benyomásai támadtak Gusztinak a tesztelt olajokról azon a vakteszten, amelyre a Stahl Magazin szerkesztősége hívta szakértőnek. A pontozás a laikus tesztelők véleménye alapján történt. A végeredményen nem voltunk meglepve: a laikus fogyasztónak az ízlik, amit megszokott, a csúcsminőséget nem sokan ismerik fel.

A Stahl Magazin 2014. nyári számában, Olajok a prés alatt címmel olvashatjátok a kereskedelmi forgalomban kapható 11+1 extra szűz olívaolaj vaktesztjének eredményét; a vaktesztet Fiáth Marianna koordinálta.


2014. tavasz, Gusto Magazin

 igazioliva interjú, Gusto Magazin 2014. tavasz 01  igazioliva interjú, Gusto Magazin 2014. tavasz 02 igazioliva interjú, Gusto Magazin 2014. tavasz 03 igazioliva interjú, Gusto Magazin 2014. tavasz 04 igazioliva interjú, Gusto Magazin 2014. tavasz 05 igazioliva interjú, Gusto Magazin 2014. tavasz 06
“Amikor ebbe az egészbe belevágtam, az volt a lényeg, hogy bárki be tudjon jönni hozzám, és kevés pénzért vehessen nagyon jó minőséget. Erre sokan azt mondták, rontom a piacot, és az olívaolajnak kiveszem az élét. Pedig ez egy élelmiszer, amit nem kell túlmisztifikálni. Persze, vannak csúcsolajok, de ez mégis egy olyan cucc, amit nap mint nap használni kell a konyhában.”

A Gusto Magazin 2014. tavaszi számában A fa mögött van egy bolt címmel olvashattok beszélgetést Tóth Gusztival az igazioliva küldetéséről, a hazai olívaolaj-piacról és az olívaolaj-függőségről…

Szöveg: Csikós Virág, fotó: Gyugyi Péter


2014. május, Ínyenc Magazin

“Nem marketing- és üzleti stratégiákon töri a fejét, egyszerűen csak teszi a dolgát, és hiteles akar lenni. Büszke rá, hogy ma már a legjobb éttermeknek szállít, neves séfek kérik ki és hallgatják meg a vé­leményét az olívaolajjal kapcsolatban.”

Az Ínyenc Magazin 2014. májusi számában, az Irányváltás c. összeállításban négy olyan emberhez látogattak el, akik egészen más szakmából érkeztek a gasztronómiába. Az igazioliváról és Tóth Gusztiról készült anyagot a szerkesztőség jóvoltából nálunk is megnézhetitek.

Szöveg: Novobáczky Nóra, fotó: Marosfalvi Péter


2014. április, HVG

A HVG április 12-ei száma a Trend rovatban a gasztronómia minőségváltásával foglalkozik. Ebben az összeállításban olvasható G. Tóth Ilda cikke Déli áramlat. Éledező olívaolaj-kultúra címmel, az igazioliváról és Giuseppéről. Ez a cikk csak a nyomtatott magazinban hozzáférhető, de az újságíró jóvoltából most nálunk elolvashatjátok.

HVG, 2014. április 12., Déli áramlat. Éledező olívaolaj-kultúra. Szerző: G. Tóth Ilda, fotó: Horváth Szabolcs

 


2014. március, M1, Gasztroangyal

Borbás Marcsi és stábja a Gasztroangyal Konyhai praktikák c. részében járt az igaziolivánál, ebben az adásban Marcsit a Limara Péksége bloggere, Libor Mária kísérte el.

A teljes műsor a YouTube-on»
Egy kis segítség: az igazioliváról szóló riport kb. 7:30-tól 16:00-ig tart.

 


2014. február, Kossuth Rádió, Arcvonások

A Kossuth Rádió portrésorozata érdekes emberekről, izgalmas szakmákról, szokatlan életutakról. Benne: 2014. február 4-én 14:05-kor Tóth Gusztáv olívaolaj-szakértő, ismétlések: február 4. 23:11 és február 11. 03:03

Riporter: Vágner Mária, sorozatszerkesztő: Perjés Klára

A teljes beszélgetés a Magyar Rádió hangtárában» Figyelem! Az archívumban a műsorok (a rádió szerint szerzői jogi okokból) csak 3 hétig hallgathatók.


2014. január, Kossuth Rádió, A Hely

Kétrészes összeállítás a növényi olajokról: a tökmagolajról, az olívaolajról, hideg és meleg sajtolásról, történetükről és készítésükről. Az első részben egyebek között a ma Görögországban élő Doktor Olaj, azaz a szívsebészből lett olívaolaj-termelő, a zseniális Békássy Szabolcs (ismerjük, járt már nálunk), a másodikban — hát igen, a régészből lett olívaolaj-szakértő, Tóth Guszti.

Szerkesztő: Vágner Mária, műsorvezető: Farkas Erika

A teljes műsor, azaz mindkét rész a mediaklikk.hu-n» Figyelem! A Magyar Rádió hangtárában az archív műsorok (a rádió szerint szerzői jogi okokból) csak 3 hétig hallgathatók.


2014. január, Magyar Nemzet

Hegyi Picual. Egy olívaolaj-szakértő Pomázon. A Magyar Nemzet cikke az igazioliváról, 2014. január2009 őszén még nap nap után sírgödrökben állva fogadta az olívaolaj iránt érdeklődők telefonhívását. Aztán eldöntötte, hogy feladja régészi állását, és új szakmát tanul: a Mediterráneum olajfaültetvényeit bejárva az olívaolajok szakértője lesz.” Varga Attila egész oldalas cikke a Magyar Nemzet 2014. január 11-ei, szombati számában Tóth Gusztiról és az igazioliváról.

A teljes cikk elolvasható pdf-ben itt»


2014. január, Dívány / Raktár

Az igazioliva pomázi boltja a Díványban. Fotó: Ancsin Gábor“Az üzlethelyiségben működött már hentes, zöldséges, legutóbb talán ingatlanközvetítő, aminek az egyetlen öröksége a mélysárgára festett falak maradtak. Az alapkoncepció egyszerű volt: «amiért nem kell elmenni a boltba, azért ne menjünk el» – és ehhez tartották is magukat. A boltba vagy régi bútorok, vagy fillérekért építettek kerültek, a nagyi szekrénye is helyet kapott itt, a sok rétegnyi csúnya mázolás helyett maradtak a natúr, kissé kopott ablakkeretek.”

Ezúttal a főszerelő maga a bolt: a Dívány új sorozatának (kevés szöveg, sok kép, sok ötlet) indító darabjában az igazioliva pomázi boltját mutatják be. Szöveg: Zimre Zsuzsa, fotó: Ancsin Gábor. Teljes cikk plusz galéria igazán extra jó fotókkal a divany.hu/raktar oldalon»


2013. október, Borgőz borblog

 

igazioliva kóstoló Sopronban, 2013. október, Borgőz borblog. zitaborblogja.hu, fotó: Wawrzsák László“- Ez nem importbuli – mondta a folytatásban Guszti, utalva arra, hogy az igazioliva nem pusztán egy olívaolaj-beszállító vállalkozás, hiszen az óriáscégek innen-onnan összevásárolt tömegolajaival szemben ők a termelőket képviselik, személyesen ismerik őket, sőt, állandó kapcsolatban állnak velük. Minden egyes újabb olaj kiválasztását gondos és szakértő kóstolás előzi meg, hiszen Guszti személyében elismert olívaolaj-szakértőt tisztelhetünk.”

Beszámoló a soproni TasteVino Borbár olívaolaj-kóstolójáról. Szöveg: Nagy Zita, fotó: Wawrzsák László. Teljes cikk a Borgőz borblogon»


2013. szeptember, artnews.hu

 

artnews.hu igazioliva interjú. Lámpasor a teraszon“(…)mindenkinek magának kell megtalálnia, neki mi ízlik. Erre való a kóstoló, itt huszonhatféle olajat lehet megkóstolni, abból már ki lehet választani, melyik áll közel az ember ízléséhez. Együtt jár a testi-lelki-szellemi éréssel, hogy az ember tudja értékelni a természetes ízeket. Én például a séfeken is le tudom mérni, hogyan változnak, mit rendeltek két-három éve, és mit rendelnek most, és abból mit készítenek, merre fejlődött a konyhatechnikájuk és az ízlésük.

Pomáz D’Oro. Szöveg és fotó: Sári Edina. Bónusz: extra jó szöveg és rengeteg kép, külön kis galériával a házról. Teljes cikk az artnews.hu-n»


2013. szeptember, Vidék Íze Magazin

 

igazioliva, Vidék Íze 2013. szept., 1.oldal igazioliva, Vidék Íze 2013. szept. 2. oldal

“Ha nem tudod, miről beszélsz, hiteltelen vagy – magyarázza az olívász. – A magánvevő számára is, a legnagyobb éttermek sztárséfjei pedig semmibe sem vesznek, ha nem tudsz minőségi olajat eléjük tenni. Azt pedig csak egyféleképpen lehet: a legjobb ültetvényekről rendelni.”

Hardi Judit interjúja a Vidék Íze Magazinban. Fotó: Kállai Márton. Az interjút a Vidék Íze honlapján ne keressétek, mert alapvetően receptmagazin, viszont van csomó jó receptjük.


2013. nyár, Gentleman Magazin

“Én is kíváncsi vagyok az ’igazi’ ízére, ezért bejelentkezek Gusztiékhoz egy kis ínyenckedésre. A pomázi ház varázslatos kertjéről már hallottam, de azért mégis meglepődöm, amikor belépek a házba. Olyan érzésem támad, mintha egy dél-francia családi nyaralóba érkeznék. A mediterrán hangulatú ház nyugodt, nyári hangulatot áraszt, ami igazán rám fér. Kicsit meg vagyok szeppenve, hiszen olívakóstoláson veszek részt teljesen laikusként. Ráadásul kóstolótársam Huszár Krisztián elismert séf-guru.”

Viniczai Andrea írása a Gentleman Magazin 2013. nyári számában. A cikk eredetileg csak a print kiadásban olvasható, de a szerkesztőség jóvoltából nálunk is megtaláljátok. Szöveg: Viniczai Andrea, fotó: Erdélyi Gábor

igazioliva cikk, Gentleman Magazin 2013.nyár, 1. oldal igazioliva cikk, Gentleman Magazin 2013. nyár, 2. oldal igazioliva cikk, Gentleman Magazin 2013. nyár, 3. oldal igazioliva cikk, Gentleman Magazin 2013. nyár, 4. oldal igazioliva cikk, Gentleman Magazin 2013. nyár, 5. oldal igazioliva cikk, Gentleman Magazin 2013. nyár, 6. oldal


2013. május, Magyar Narancs

 

“Olajmunkának hívom ezt, ami nagyon lassan, de biztosan fejlődik. De talán épp azért, mert azokat a lépéseket is megtettem, amiktől mindenki óva intett. Véleményem szerint ugyanis a legfontosabb az ingyenes kóstoló. (…) a lényeg, hogy a vásárlóimnak érezniük kell az ízeket, és tudniuk kell, hogy mit vesznek meg. Mert írhatok én sok szépet a honlapomon, és írhatnak rólam még ennél is szebbeket, de ettől még a vevő nem fogja tudni, mit vásárol. Meg kell kóstolni.”
Legát Tibor interjúja a Magyar Narancsban. Fotó: Legát Tibor.
Teljes cikk a magyarnarancs.hu-n»

2013. április, HVG online

 

igazioliva HVG-cikk, fotó: Fülöp Máté“Egy kiugrott pomázi régész azt vette a fejébe, hogy az átlagos vásárlónak is elérhetővé teszi a minőségi olívaolajat. Azt mondja, fontos a pénz, de a fő cél mégis ennek a kultúrának az elterjesztése. Apósával hét éve kezdte, kicsiben dolgozik, de már elérte a növekedési kényszer, ezt a helyzetet pedig jóformán megoldhatatlannak érzi.”
Molnár Csaba interjúja a HVG online-ban, fotó: Fülöp Máté. Teljes cikk a hvg.hu-n»

2013. március, Nők Lapja Évszakok

 

“Egy különleges hangulatú, régi házikóban él családjával Pomázon Magyarország egyetlen olívásza, Tóth Guszti. Otthonuk állandó előadások és kóstoltatások színtere, a hozzájuk látogatók mindegyike megízlelhet egy pohárka napfényt. Guszti felém is sorra nyújtja az üvegeket, melyekből intenzív, aromás illatok szállnak fel, olyan ismerősnek tűnnek, de nem tudom honnan.”

Hobbiból karrier. Viniczai Andrea három interjúja, köztük Tóth Guszti olívásszal a Nők Lapja Évszakok 2013. tavaszi számában. A magazin teljes változata csak a való világban, papíralapon kapható, de a szerkesztőség jóvoltából a beszélgetést nálunk is elolvashatjátok.

  igazioliva / Tóth Guszti / Nők Lapja Évszakok 2013 tavasz, 1. oldal (Szöveg: Viniczai Andrea, fotó: Nagy Attila)  igazioliva / Tóth Guszti / Nők Lapja Évszakok 2013 tavasz, 2. oldal (Szöveg: Viniczai Andrea, fotó: Nagy Attila)


2013. január, muvesz-ember.blog.hu

 

A művészember és az ő olaja. Bolyki György beleszeretett a Basilippo arbequinájába.“(…) kipróbáltuk az olívaolajukat csak úgy, egy kis kenyérrel. Ahogy bekaptam az első falatot, mintha megrázott volna az áram, ledermedtem. Az olajnak íze volt! Méghozzá olyan íze, hogy kész voltam tőle. Na, gondoltam, ha ez az olívaolaj, akkor valami más nevet kell adni annak a pancsnak, amit otthon használni szoktunk! Mert, hogy ehhez képest se íze, se bűze. Persze az is igaz, az olívaolajat soha nem úgy tekintettem, mint valami önálló étel, hanem mint a «nagy egész» egy pici darabkája, ami végül is mindegy, milyen ízű. Hiba volt. A jó olívaolaj önmagában is értékes gasztronómiai élmény, fantasztikus íze van, csak meg kell találni a megfelelő minőségű terméket.

Bolyki György beszámolója az olaj-ecet (egész pontosan: olívaolaj-balzsamecet) élményről, kiegészülve a művészember és a Basilippo-féle arbequina kalandos történetével. Teljes cikk a muvesz-ember.blog.hu-n»


2013. január, gyomber.hu

 

Nálunk járt a gyömbér.hu. Olajspicc : ) Komótosan vesszük sorra a különböző olajakat, mindegyik mellé jár egy-két anekdota is. Amint az első kortyot a számba veszem, rögtön szétfoszlik a tudatom mélyén lappangó zsíros ízkép; az illata és a zamata is egy frissen vágott kaszálón megejtett nyáresti sétára emlékeztet. (…) Nem számítottam rá, hogy ilyen finom lesz, egyre jobban belemelegszem. A karakteres, zöldellő füvesség végigkíséri a kóstolást, de az illatok és ízek változatosak: néhol szinte kiabál a gyümölcs, van, amelyik könnyed, selymesen lágy hatást kelt, máskor reszelt alma, körte, málna esszenciája keveredik az orromban. Őszintén megvallom, az ötödik, hatodik minta után már több koncentrációt igényel az íz- és illatjegyek fürkészése. Olajspicc, magamban így keresztelem el az állapotom.

Kusztor Csaba és Szabó Zsuzsa bloggerek beszámolója az olívaolaj-kóstolásról. Bónusz: extra jó szöveg! Teljes cikk a gyömbér.hu-n»


2013. január, Fák, kertek, lugasok; Magyar Katolikus Rádió

 

“Akár 3500-4500 év közé is tesznek egy-két matuzsálemet. 14 méter a kerülete,15 méter magas, 18 négyzetméter a koronája, és még mindig terem. Nem hiába tartja úgy ott a néphit, hogy egyes fák alatt már Homérosz is megpihent, de a római cézárok már mindenféleképpen. De természetesen a Gecsemáné-kertben is 2000 év körüli matuzsálemek élnek. A 2000 év körüli fák nem ritkák egyébként a Mediterráneumban. (…) Valószínűleg Albánia hegyei is rejtenek ilyen fákat.”
 
Tóth Gusztival Varga Zsóka beszélgetett a Magyar Katolikus Rádió Fák, kertek, lugasok című műsorában.
Teljes, kb. félórás műsor a katolikusradio.hu-n»

2013. január, La Cuisine blog

 

Évezredes olajfák a Gecsemáné-kertbenAz olajfa olyan természetes antioxidánst termel, melynek köszönhetően akár 3000 évig is életképes. Ha értő kezek gondozzák és nyerik ki az olajat a gyümölcsből, ezek a polifenolok magas százalékban bekerülnek az olajba, és mi ugyanezt az „életelixírt” vehetjük magunkhoz.”

Interjú Tóth Gusztival a La Cuisine blogon, ahol minden a francia finomságokról szól. Teljes cikk a lacuisine.blog.hu-n» (A beszélgetés rövidített változatát ld. a hetek.hu-n.)


2012. december, Hetek magazin

 

"Teliholdkor érdemes szüretelni" Igazioliva interjú a hetek.hu-n“(…) azon megy a verseny, hogy ki tudja az olajban a legjobban konzerválni a jótékony polifenol-tartalmat. Van olyan olajbogyó, amit októberi–novemberi szüret idején teliholdkor szednek, mert ilyenkor az árapályjelenséghez hasonlóan a Hold hatására felszívódnak a növényben a nedvek minden egyéb anyaggal együtt.”

Béres Dalma interjúja Tóth Gusztávval a Hetek c. magazin 2012. december 7-ei számában. Teljes cikk a hetek.hu-n»


2012. november, Népszabadság

 

Népszabadság Rivalda rovat, igazioliva cikk, 2012. nov. 24.“Tóth Gusztáv akkor még tereprégészként dolgozott. – Álltam a kiásott tetemek fölött a temetőfeltárásnál, és az olívaolaj melegítésekor fölszálló füves illatok fontosságára hívtam fel a telefonon érdeklődő megrendelők figyelmét. (…) Egyik fő célja, hogy a magyarokat «megtanítsa a jó olívaolajra.»  Mivel azt csak ízleléssel, szaglással lehet fölismerni, feleségével ingyenes olívaolaj-kóstolókat szerveznek. Pomázi házukba bárki bekopogtathat egy kis ízpróbára, ahonnan a többség olajjal távozik. Tóth Gusztáv szerint nincs is olyan ember, aki ne szeretné az olívaolajat. Legföljebb nem találkozott még igazival.

Varga Dóra interjúja a Népszabadság 2012. november 24-i számában, a Rivalda rovatban. Teljes cikk a nol.hu-n»


2012. ősz, Magyar Gasztro Kalandok

 

Magyar Gasztro Kalandok / Gastro Wine Guide / igazioliva “Tóth Gusztáv olívaolaj‑sommelier-ként több száz termelő olaját kóstolta, úttörő munkájában a jó orr és a hozzáértés a garancia a legjobb ár/érték arányra. A tömegáruk ellen küzdő «olívász» (…) közvetlenül a termelőkkel dolgozik és gyakran változó szortimentjét szigorú szempontok alapján válogatja össze. Túllépve az elcsépelt frázisokon, tévhiteken és salátákon, elsősorban a valódi olívaolaj ízére, sokféleségére és változatosabb konyhai felhasználására tanít.”

Az igazioliva a Magyar Gasztro Kalandok / Hungarian Gastronomic Adventures c. magyar-angol kétnyelvű kiadványban. Átfogó kalauz a magyar kulináris szcénáról válogatott éttermekkel, borászatokkal, őstermelőkkel. Nem mellékesen nagyon szép kiadvány, külföldi vendégeknek, itt dolgozó külföldi barátoknak ideális ajándék. (49. oldal, velünk indul az Észak-Dunántúl régió!)


2012. szeptember, Fűszer és Lélek blog

 

Az olívaolaj-árak alakulása 2012 nyarán“Ami iránt nagy a kereslet, de munkaigényes az előállítása, ott hamar megjelennek a hamisítók. Az előttünk álló évben kiderülhet, hogy ki hamisít és ki nem. A piac maga nyomta ki a szöget a zsákból… (…) Nyár végén felbolydult az olívaolaj-világ: néhány hét alatt drámaian emelkedett az olívaolaj ára. Ez valahol várható volt. De vajon a drágulás nem segíti-e elő a hamisítás fokozódását?”
teljes cikk a fuszereslelek.blog.hu-n »

2012. július-augusztus, Vendéglátás magazin

 

A pomázi ház kertje.“A minőség alapvető jele, hogy a szánkba vett olajat nem érezzük zsiradéknak. Elválik a nyelvtől, önálló életet él, és csak a gyümölcsösség dominál. Aki azt állítja, hogy nem szereti az olívaolajat, az valószínűleg még csak tömegtermeléssel előállított, defektes olajokat kóstolt, amik gyakran dohosak, avasak, és érezni bennük a penészgombát. A jó olívaolajat szeretni kell.”

Jánoki-Kis Viktória interjúja a Vendéglátás Magazin 2012. július-augusztusi számában. A magazin online kiadásában már nem találjátok meg az interjút, a papíralapú változat pedig csak az előfizető kiváltságosoknak jár, de a szerkesztőség jóvoltából a beszélgetést nálunk is elolvashatjátok.

Vendéglátás Magazin 1. oldal Vendéglátás Magazin 2. oldal Vendéglátás Magazin 3. oldal


2012. augusztus, Sabaphoto fotóblog

 

Quinta Vale de Lobos Cuvée, díjnyertes. Fotó: sabaphotography.hu“A fotózás az ötödik percben teljes mértékben beszippantott, odaadással kattintgattam a gépet, abbahagyni is alig bírtam. (…) olyan harmónia, egység, béke és szépség áradt a kis ‘mézeskalács’ házukból és annak kertjéből, hogy én bizony azon a vasárnap délelőttön újraértékeltem hozzáállásom a tárgyfotózáshoz.”
Amikor az olajok mellett a pomázi ház a főszereplő. Bujáki Andrea fotográfus járt az igaziolivánál. teljes cikk a sabaphotography.hu-n »

2012. augusztus, NoSalty webszakácskönyv

 

Tóth Guszti olívász a pomázi ház előtt. Fotó: nosalty.huAz emberek tanulják az olívaolajat; nekünk az a célunk, hogy mindenki megengedhesse magának a minőséget. Amihez eddig hozzáfértek, azok rossz ízű, nem megszerethető olajok voltak, sokan emiatt nem is szeretik az olívaolajat. Eljönnek hozzánk, és rájönnek, hogy azelőtt valójában nem is kóstoltak még olívaolajat. Ráadásul nálunk a nagy kiszerelések literára simán összemérhető a bolti olajokéval.”

Az igazioliva a NoSalty webszakácskönyv ajánló rovatában. teljes cikk a nosalty.hu-n »


2012. nyár, Stahl Magazin

 

“Egy kiállításon, versenyen képes több mint 100-féle olívaolajat végigkóstolni úgy, hogy még mindig érzi közöttük a különbséget. Azt mondják, olyan orra van, hogy ha nem «olívász» lett volna, esetleg parfümőrnek áll. Érdeklődőből szakértő lett. Interjú Tóth Gusztival, az igazioliva.hu  «motorjával».”

Beszélgetés Tóth Gusztival az olívaolajról és az igazioliváról a Stahl Magazin 2012. nyári számában. A teljes cikket ld. az újságban; alább egy kis ízelítő.

Stahl Magazin 2012 nyár, címlap Stahl Magazin 2012 nyár, igazioliva cikk első oldal


2012. tavasz, Szuflé magazin

 

“Alapszabály: szelíd ízekhez szelíd olívaolaj, erőteljes ízekhez karakteres olívaolaj. Egy diós karakterű olaj (pl. arbequina) jól működik sült zellerrel, egy erőteljes, kesernyés‑borsos olaj elbír pl. a rukkolával vagy a báránnyal is.”

Olívaolaj- és balzsamecet-kalauz a Szuflé magazinban, benne termelők, tippek, kóstolási lehetőségek.  A teljes cikket ld. a Szuflé 2012. tavaszi számában. Alább egy kis ízelítő (köszönet a magazin főszerkesztőjének, Kajári Zsófinak):

Szuflé címlap Szuflé tippek
 

2012. március, Magyar Konyha magazin

 

A Magyar Konyha olívaolaj-tesztjén a Magyarországon kapható tizenöt csúcsolajból választották ki a legjobb nyolcat. Vakteszttel. Vagyis a tesztelők nem tudták, milyen ország, mely termelő melyik olaját kóstolják.
 
Artajo Manzanilla Cacereña
“Elegáns, friss füves illat citrusokra és aszalt gyümölcsökre jellemző jegyekkel. Íz: élénk, elegánsan keserű, könnyű, de tartós csípősséggel.”
Cortijo Garay Hojiblanca
“A tesztelők szerint az egyik legjobb olaj. Salamon Csaba: «Kellemes, lágy, tanítani kellene.» (…) Baldaszti Péter: «Vaníliás íz, kifinomult savak, remek!»”
L’Or de Taurenne AOC
Titok lengi körül, mint valami parfümöt. Haris György: «Varázsos, lágy, selymes kerek íz.» Baldaszti Péter:  «Messze a legjobb!»”

Az olívaolaj kultúrtörténetéről és használatáról szóló megacikket részben Tóth Guszti jegyzi; a cikket ld. a Magyar Konyha 2012. márciusi számában. És íme a teszt részletei (köszönet érte a főszerkesztőnek):

Magyar Konyha 2012.03. olívaolaj-vakteszt 01.oldal Magyar Konyha 2012.03. olívaolaj-vakteszt 02.oldal  Magyar Konyha 2012.03. olívaolaj-vakteszt 03.oldal  Magyar Konyha 2012.03. olívaolaj-vakteszt 04. oldal


2012. február, Borgőz borblog

 

Az igazioliva standja a Borjour Magnumon. Fotó: Nagy Zita (Borgőz borblog, zitaborblogja.blogspot.com)

Az igazioliva standja a Borjour Magnumon. Fotó: Nagy Zita (Borgőz borblog, zitaborblogja.blogspot.com)

“És ha már izgalom, csábítás és kulináris kalandok, nem hagytam ki az olívaolajak végigkóstolását sem. Tettem mindezt Tóth Gusztáv segítségével az igazioliva standjánál, ahol a portugál SAOV Terras do Pouchão DOP olaj tulipánjait és nárciszait érezhettem, a spanyol Cortijo Garay Picual eleganciáját ízlelgettem, és a francia L’Or de Taurenne orgonabokrában kalandoztam. Soha nem éreztél tulipánt, nárciszt, frissen vágott füvet, orgonát egy olívaolajban? Akkor eddig lehet, hogy nem is találkoztál igazi olívaolajjal.”

teljes cikk a Borgőz borblogon »


2012. február, Az ihatóbb Magyarországért borblog

 

Fáradtan, de lelkesen a Borjour Magnumon. Fotó: Nyulasi Gábriel István (magyarborkulturaert.hu)

Fáradtan, de lelkesen a Borjour Magnumon. Fotó: Nyulasi Gábriel István (magyarborkulturaert.hu)

A fehérek és a vörösek közé egy érdekes kirándulást iktattunk be. Spanyol és portugál extra szűz olívaolajokat kóstoltunk végig. Képzeljetek el egy rendes bolti olajat, csak legalább 5-10 szeres íz- és zamatanyaggal. A vezető aroma, mint a frissen vágott fű illata, amikor a fűnyíróból kiüríted az anyagot.”

teljes cikk a magyarborkulturaert.hu-n »


2012. február, Wannabechef blog

 

“A régészetet hagyta ott az olívaolajok kedvéért. Egyik prémium extra szűz olívaolajuk − amelyet kizárólag a Michelin‑csillagos Onyx étterem számára választott ki – később az Expoliva világversenyen aranyérmet nyert. Hogyan zajlik egy profi olívaolaj-kóstoló? Milyenek egy olívász hétköznapjai? Tóth Gusztávval, az igazioliva.hu olívaolaj‑szakértőjével illatjegyekről, kék poharakról, saját hétköznapjairól és szakmája rejtelmeiről beszélgettünk.” teljes cikk a wannabechef.eu-n »

2012. január, Fűszer és Lélek blog
 
“Nem lepődtem meg, amikor Tóth Gusztáv egy spanyol vacsorán azt mondta, hogy az olívaolaj-hamisítás több pénzt hoz, mint a heroinkereskedelem. Néha olyan érzésem van, hogy csak Jamie Oliver ellocsol annyi extraszűz olívaolajat, amennyit Európában megtermelnek. Pont ezt ne hamisítanák?” a cikk első része a fuszereslelek.blog.hu-n »

*****

“Hogy is megy ez? Az olívaolaj-szektorban többféle megoldás is létezik a dolgok megszépítésétől a hamisításig.” a cikk második része a fuszereslelek.blog.hu-n »


2011. december, deluxe.hu

 

Hogyan kóstoljunk profin olívaolajat? Az ország egyik vezető olívaolaj-szakértőjének, Tóth Gusztávnak a segítségével próbáltuk elsajátítani az alapokat. Íme, a legfontosabb tudnivalók kezdőknek. Tóth Gusztáv szerint a kóstoláshoz elengedhetetlen néhány alapvető ismeret az olívaolajról, ami itthon mindig meglepetésként éri az embereket. Az olívaolaj íze tanult íz, mondja, hozzátéve, hogy egy kimagasló minőségű olaj jegyei a tapasztalatlan, multis kotyvalékon edződött szájnak néha bizony erős ingereket tudnak okozni.”
teljes cikk a deluxe.hu-n »

2011. december, deluxe.hu

 

“Minőségi olívaolaj-kóstolón jártunk, ahol az ország egyik vezető szakértőjének, Tóth Gusztávnak a felügyelete alatt vettük sorra a válogatott finomságokat. Tóth Gusztávval egy, az Iberostar Grand Hotelben tartott olívaolaj-kóstolón volt szerencsénk találkozni. A szakértő mintegy 350-370-féle olívaolaj megkóstolásán van túl, kurzusokat, kóstolókat tart, éttermeknek ad tanácsot, emellett tapasztalatát versenyeken, szakmai kiállításokon hasznosítja, szakértelmének köszönhetően pedig a legjobb ár-érték arányú «olajforrásként» tartják számon a régióban.”
teljes cikk a deluxe.hu-n »

2011. november, Egy nap a városban blog

 

Guszti az Iberostarban kóstoltat. Fotó: Magyarósi Csaba (varosban.blog.hu)

“Az ebéd olyasmivel indult, amiről eddig nem is hallottam: Gusztávval és az olívaolaj‑kóstolóval. Elsőre annyira abszurdnak tűnt, hogy azt hittem, valami átverés részesei vagyunk. (…) De elnéztem jobbra, láttam, hogy Molnár B. Tamás kitartóan kóstol és elemez, márpedig ha szerinte rendben van az ilyesmi, akkor az olívaolaj-kóstolás bizonyára létező jelenség. Belekezdtem én is, és őszintén szólva meglepődtem: miután túltettem magam azon, hogy szemben a borral az olaj önmagában ritkán kerül olyan helyzetbe, hogy megigyuk, tényleg jelentős különbségeket fedeztem fel a vizsgált márkák közt. Egy borszakértő ezzel vitatkozna, de az átlagember szemszögéből könnyedén lehet olyan különbség két olívaolaj, mint egy testes vörös és egy könnyű fehér között.”

teljes cikk a varosban.blog.hu-n »


2011. szeptember, Urban Eve blog

 

Olajkóstoló Pomázon. Fotó: Urban Eve (www.urban-eve.hu)

“Nem tudtam, mire számítsak, amikor Bárány Bori meghívott egy olívaolaj‑kóstolóra. Olyan gondolatok jártak a fejemben, hogy úristen, biztos tök hülye leszek hozzá, és nem fogom tudni megkülönböztetni a jót a rossztól (tévedtem). Vagy, hogy hamar eltelítődök az ízzel, meg különben is, milyen olajat magában inni (isteni, csak azelőtt nem ittam olyat, amit érdemes). Végül aztán hagytam a prekoncepcióimat, és engedtem magam meglepni.”

teljes cikk az urban-eve.hu-n »


2011. május, Más Tészta blog

Olajkóstoló vakteszt. Fotó: Tony Caviar (masteszta.blog.hu)

“Most nemigen tudtam elmerülni a hely kínálta gasztroflashekben (kivéve a feketehagymamagot), mert konkrét céllal érkeztem: az Igazioliva „Ibéria szűzei” elnevezésű szűk körű olívaolaj-kóstolójára. Tóth Guszti, a kiugrott régészből lett olívász a hófehér temetkezési szalonra emlékeztető galérián egy kartondoboz mögé rejtőzve töltögeti az olívaolajakat és kajánul vigyorogva elárulja, hogy vakteszt lesz.” teljes cikk a masteszta.blog.hu-n »


2011. február, Földszint blog

Olívaolaj-teszt. Fotó: muskotály küvé (foldszint.blog.hu)

“Dr. Bárány István cége Spanyolországból és Portugáliából szállít. Neki sincs egyszerű dolga: Spanyolország, ezen belül Andalúzia a világ legnagyobb termelője, ahonnan jellemzően inkább a multinacionális cégek hiperekbe szánt olajai, mint kézműves termékek szoktak kikerülni. Arra, hogy vannak kivételek, azaz eredetvédett, rendes, tiszta ízű, a hiperekben kaphatókkal csak árban összehasonlítható andalúz olajak is léteznek, a cég egyes olajai is bizonyítékot jelentenek. Portugáliában is hagyományosan inkább a mindennapi főzéshez termelik az olívaolajat több ezer éve, de az utóbbi időben a friss illatú és karakteresebb ízű, minőségi olajak is egyre jobban teret nyernek; az igaziolivánál szép példákat láthatunk erre.”

teljes cikk a foldszint.blog.hu-n »


2010. augusztus/október, Spanyol Portál

Egy normális extra szűz olívaolaj üvegén vagy kannáján rajta van, ki palackozta, hol, mikor, és hogy milyen tájegységről származó olajültetvény adta az olajat. Sokszor az olajfa fajtáját is feltüntetik, ahogy tudjuk a szőlőnél is, melyik merlot, ezerjó stb.”
a cikk első része a spanyolportal.hu-n »
 
Örömmel hallottuk a VinCE 2010 borkiállítás alkalmából tartott kóstolónkon, amikor az egyik látogató azt mondta a társának: «Ha ez az extra szűz olívaolaj, akkor mi mit ettünk eddig?»”
a cikk második része a spanyolportal.hu-n »

2010. nyár, Stahl Magazin

A Stahl Magazin 2010. nyári számának 18. oldalán, az Érdemes figyelni! rovatban az 5‑l-es ORZEOLIVA (AMURJO) extra szűz olívaolajunk külön kiemelést kapott, mint a hazai forgalomban kapható, legjobb ár/érték arányú termék. És ami a legfontosabb: az olaj a magazin saját döntése alapján került a lapba, szó sincs reklámról… 
DÍJNYERTES OLÍVAOLAJ
Nem kell külföldre utazni a jó minőségű olívaolajért, itthon is rendelhető már kiváló spanyol olaj. Igen, spanyol, nem pedig olasz, hiszen az olasz olajok alapanyagának jó része Spanyolországból jön, mert nem győzik belföldi terméssel. Ez az extra szűz olívaolaj díjnyertes, eredetvédett termék, azaz védjeggyel garantált, hogy kizárólag egy meghatározott termőterületről származó alapanyagból készült, szigorú előírások betartásával. Színe zöldes, illata frissen vágott fűre és vadvirágra emlékeztet, íze elsőre diós, később egész enyhén borsos is. 5 literes fémkannában is kapható, ezt éri meg a legjobban megvenni: tessék csak kiszámolni egy liter árát ebből az egészen kitűnő olajból. Ráadásul a kannában lehet a leginkább megőrizni az olaj minőségét, és innen egy üres, már nem használt olajos üvegbe áttankolni mindig a heti-havi szükséges mennyiséget. www.igazioliva.hu 9500 Ft/5 l

2010. Földszint blog, kommentek

Hans Castorp 2010.03.03. 22:22:40

@muskotály küvé: szeretjük a Font rozét is! 🙂

A Vale de Lobos nagyon finom! Házi ciabattával…Köszönjük, Benikuty! 🙂 Meg a posztot is, mert különben soha eszembe se jutott volna, hogy “dejszen, milyen jó volna porugál olajba mártogatni ropogós kenyerünket…!”


2008. Kifőzde blog, kommentek

Benikuty 2008.10.29. 10:36:19

Nadine, ezek szerint már mindenhez hozzáférsz? Ez jó hír:) Az is, hogy meghozták az andalúz olivaolajam www.igazioliva.hu csoda finom!

Benikuty 2008.06.30. 17:10:29

Toma, az igazioliva.hu-n egy liter andalúz eredetvédett olaj még mindig kétezer pénz, pont mint a hyprben a szutyok.


2008. Bűvös szakács blog, vajas poszt, kommentek

Dgy 2008.04.06. 07:46:07

Pampa: Itt: www.igazioliva.hu zseniálisan finom andalúz olajat szállítanak házhoz, nekem épp most fogyott el az az öt liter amit januárban hoztak, úyhogy nemsokára rendelek megint. Zöld, kicsit fanyar, összetett gyümölcsíz, sóval kenyéren csodálatos, de minden másra is nagyon jó.

pampa 2008.04.09. 20:23:42

Kedves Dgy!

Nagyon köszi az olivaolajos weblapot, ezt kerestem. Jó, hogy Te már ismerted a termékeiket, most én is rendelni fogok.


2008. Bűvös szakács blog, ecetes poszt, kommentek

Dgy 2008.02.01. 18:25:16

Kedves MTBD!

Régóta várom az olaj posztot, és bízom benne, hogy előbb utóbb eljön annak is az ideje, de addig is itt az ecet lapon megosztom a blog olvasóival egy szép olaj élményemet. Régi mániám, hogy ötliteres fémdobozban akarok extra szűz olíva olajat találni, hogy itt álljon a kamrában, és merjem olyan bátran locsolni mindenre, ahogy azt az olaszok meg a spanyolok teszik. És sok keresés után rátaláltam az www.igazioliva.hu honlapra, és ők olyan spanyol olajat hoztak nekem, hogy ihaj, és szép ötliteres fém dobozban, pont úgy, ahogy akartam. Tudom, hogy ez nagyon reklám szerűen hangzik, de semmilyen viszonyban nem állok a honlap mögött álló elkötelezett olajrajongókkal, viszont minden focaccia sütésnél és saláta készítésnél és fokhagyma konfitálásnál örülök annak, hogy megtaláltam őket, és úgy érzem, hogy minden támogatást megérdemelnek, mert szerintem az a magyar gasztrokultúra reménysége, ha lesznek emberek akik rászánják magukat, hogy a saját szakállukra importáljanak nemes alapanyagokat, színtiszta lelkesedésből.

@Gasper: Igaz nem Toszkán, hanem Andalúz, Pesten kapható, igen tisztességes áron. www.igazioliva.hu Nagyon finom, ezzel kezdtem a tunkolást, ami a bolti cuccokkal, bizony nekem nem jött be. http://foldszint.blog.hu/2009/07/27