+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Artajo-Koroneiki-KICSI-02

Artajo Koroneiki 1 l. Tavaszi zsongás.

0 Reviews

3.800 Ft

Az egész Mediterráneumot érintő 2016-os terméscsökkenés miatt a termelők 10-15%-os áremelést hajtottak végre. Mi igyekeztünk csak a szükséges legkevesebbet emelni, így lett itt literenként 400.- forint emelkedés. Viszont cserébe ez a szüret a Koroneiki esetében túlzás nélkül fantasztikusan sikerült.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Artajo extra szűz olívaolajokat az észak-spanyolországi Navarra tartományban fekvő Artajo városka közelében, az Aceite Artajo cég készíti.

FAJTA:  100% koroneiki bogyóból készült fajtaolaj.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: virágzó lóhere, akácvirág, tulipán, nárcisz, jácint, és persze a korai szüret miatt búzafű hűvös illata. Emlékeztek az anyák napja környéki tavasz illatára? Na, ez pont olyan. Vagy mint egy virágbolt belülről.

ÍZ: mintha az illatot ízbe oltották volna: hűvös, zöldes virágosság, persze a korai szüretből eredő, hihetetlen magas minőséggel együtt járó növényi kesernyével, a polifenolokra jellemző borsossággal.

MIHEZ: nem annyira könnyed, mint a korábbi koroneiki olajaink voltak, mert megvan benne az a friss, növényi kesernye, amiért az olívaolajat szeretjük. Virágos karaktere miatt viszont ugyanúgy párosítható zöldborsóhoz, zöldbabhoz, sőt brokkolihoz, de még leveles spenóthoz és társaihoz is, tél végén pedig sütőtökhöz, sült céklához, sült zellerhez is. Ezen kívül extra jól működik halakkal, szárnyassal, almás, körtés, szárzelleres salátákban, zöld ereje miatt paradicsommal, sült paprikával, sajtokkal, és persze tunkoláshoz is. Nyárra már valószínűleg szelídül annyit, hogy olívaolaj-fagyihoz is meg lehet próbálni.

Csúcsolaj gazdaságos kiszerelésben: az Artajo különösen magas minőségű olajait eddig csak félliteres üvegben lehetett kapni, de mi elintéztük, hogy literes PET-be palackozzák, így egy litert tudunk adni a korábbi fél liter áráért.