A webshop július 10-től zavartalanul működik tovább. A kóstolás a fennálló járványhelyzet miatt továbbra sem megengedett, illetve a szombati nyitvatartás szintén szünetel. Kérjük, legyetek türelemmel!

A bolt nyári nyitvatartása: H, K, Sz, P: 9-17,  Csütörtök: 9-19.

La Molazza bio rozmaringos olívaolaj, 250 ml

Kategóriák: , ,

 

Bio rozmaringos olívaolaj. Készült 98% bio dolce di rossano olajbogyóból, 2% friss bio rozmaringgal áztatva. Biogazdálkodásból származik. Izgalmas, elég markáns olaj kirobbanóan erős, majdnem gyantás rozmaringos karakterrel. 250 ml sötétített üveg.

2.800 Ft

11.200.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az olasz csizma orrtövénél, Calabria régióban vagyunk, annak is az északkeleti határvidékén, Basilicata közelében. Ez Cosenza megye és egészen pontosan a Crati folyó környéke, aminek torkolatánál már Kr.e. 720 körül Szübarisz néven hamar virágzásnak induló gyarmatvárost alapítottak az akhájok. A környező lapály, a Szübariszi-síkság is innen kapta nevét. Ennek központja Corigliano Calabro (ld. a Coriolanum olajat itt), és mi másból származna, mint a görög "chorìon elàion", vagyis az olajfák országa megjelölésből. Na mindegy, a lényeg, hogy egy igen termékeny folyóvölgyről és torkolatról van szó, rengeteg termény előállítására alkalmas. Pont ezt kihasználva és ezért indult be 1946‑ban a Minisci családi vállalkozás elődje, akkor még csak egy olajmalommal. Mára több gyümölcs- és zöldségfajtát is futtatnak, illetve még saját töltött csokijuk is van, ami elég menő… Mivel a család változatlan, az évtizedek alatt egyre inkább felértékelődött a mezőgazdasági területek értéke, főként eszmeileg. Elég sok biotermékük van, ami a tudatos, főleg a terület biodiverzitását és fenntartható termőképességét szem előtt tartó szemlélet eredménye. Mára több helyi terméket összefogva működnek, szóval gyakorlatilag egy csokornyi márkát futtatnak, de teljesen provinciális és hihető módon. Több fajtával is dolgoznak, a helyi dolce di rossanótól a caroleáig.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, citrusos olajnál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, zöldfűszereknél vagy együtt sajtolva, vagy áztatással. Ettől a friss zöldfűszerekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Molazza ízesített olajait dolce di rossanóból készíti, egész bio citrusgyümölcsökkel, vagy friss bio zöldfűszerekkel.

ÖSSZETÉTEL: 98% bio dolci di rossano, 2% bio rozmaring

MIRE SZÁMÍTSAK: illatra most azt kellene írni, hogy nagyon durván rozmaringos; a kb. 98 kg olajbogyóhoz adagolt 2 kg friss rozmaringlevél olyan erősen rozmaringos, hogy az már majdnem a fenyőgyantás. Ízben pedig legalább ilyen ütős.

MIHEZ: vörös húsokhoz (sertéshez, marhához, bárányhoz, kecskéhez), kacsához, libához, vadszárnyasokhoz, konfitált libamájhoz, sült zöldséghez (gombához, padlizsánhoz), karamellizált-pácolt hagymához, krumplikrémleves tetejére, gombás tészták tetejére, zöldségkrémekbe, stb. stb.

 KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az olasz csizma orrtövénél, Calabria régióban vagyunk, annak is az északkeleti határvidékén, Basilicata közelében. Ez Cosenza megye és egészen pontosan a Crati folyó környéke, aminek torkolatánál már Kr.e. 720 körül Szübarisz néven hamar virágzásnak induló gyarmatvárost alapítottak az akhájok. A környező lapály, a Szübariszi-síkság is innen kapta nevét. Ennek központja Corigliano Calabro (ld. a Coriolanum olajat itt), és mi másból származna, mint a görög "chorìon elàion", vagyis az olajfák országa megjelölésből. Na mindegy, a lényeg, hogy egy igen termékeny folyóvölgyről és torkolatról van szó, rengeteg termény előállítására alkalmas. Pont ezt kihasználva és ezért indult be 1946‑ban a Minisci családi vállalkozás elődje, akkor még csak egy olajmalommal. Mára több gyümölcs- és zöldségfajtát is futtatnak, illetve még saját töltött csokijuk is van, ami elég menő… Mivel a család változatlan, az évtizedek alatt egyre inkább felértékelődött a mezőgazdasági területek értéke, főként eszmeileg. Elég sok biotermékük van, ami a tudatos, főleg a terület biodiverzitását és fenntartható termőképességét szem előtt tartó szemlélet eredménye. Mára több helyi terméket összefogva működnek, szóval gyakorlatilag egy csokornyi márkát futtatnak, de teljesen provinciális és hihető módon. Több fajtával is dolgoznak, a helyi dolce di rossanótól a caroleáig.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, citrusos olajnál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, zöldfűszereknél vagy együtt sajtolva, vagy áztatással. Ettől a friss zöldfűszerekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Molazza ízesített olajait dolce di rossanóból készíti, egész bio citrusgyümölcsökkel, vagy friss bio zöldfűszerekkel.

ÖSSZETÉTEL: 98% bio dolci di rossano, 2% bio rozmaring

MIRE SZÁMÍTSAK: illatra most azt kellene írni, hogy nagyon durván rozmaringos; a kb. 98 kg olajbogyóhoz adagolt 2 kg friss rozmaringlevél olyan erősen rozmaringos, hogy az már majdnem a fenyőgyantás. Ízben pedig legalább ilyen ütős.

MIHEZ: vörös húsokhoz (sertéshez, marhához, bárányhoz, kecskéhez), kacsához, libához, vadszárnyasokhoz, konfitált libamájhoz, sült zöldséghez (gombához, padlizsánhoz), karamellizált-pácolt hagymához, krumplikrémleves tetejére, gombás tészták tetejére, zöldségkrémekbe, stb. stb.

 KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg