+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***2018.07.09. hétfőtől 07.16. hétfőig a bolt zárva, de a webshop zavartalanul működik.***

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt a webshop még mindig darabokban van; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Oleoestepa BIO házasítás D.O. 2,5 l

0 Reviews

9.800 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ:

Oleoestepa SCA, Estepa (Andalúzia), Spanyolország, Estepa és Puente Genil jelzett eredetű (D.O.) bioültetvényeiről. Az Oleoestepa elég nagy termelő, illik is róla többet írni. Tizenhét malmuk működik a tizenhárom DOP Estepa körzetben, és jelenleg több mint hétmillió fáról szüretelnek 54 000 hektáron – vagyis hiába nagyok, hagyományos ültetvényekkel dolgoznak (majdnem 80% hojiblanca, van még arbequina, manzanilla és persze picual). A Sevilla és Córdoba tartományok határvidékére kiterjedő termelőszövetkezeti birtokrendszere és több ezer kisebb-nagyobb beszállítója ellenére nemcsak profi minőséget állít elő, de alapvetően fenntartható gazdálkodást folytat. Az igazság az, hogy a több mint három évtizede alapított Oleoestepa egy eléggé mennyiségorientált környezetben kezdett el máshogyan gondolkodni és termelni. Akkoriban és később is Andalúzia-szerte a legjobb megélhetést az biztosította, ha valaki jó sok és eléggé mindegy, milyen minőségű olívaolajat termelt és szolgáltatott be a felvásárlóknak. Ezek az olajok aztán összeöntve kerültek az ismert áruházi márkák palackjaiba. Az Oleoestepa a szektorban elsőként vezette be, hogy kistermelőiknek nem kilóra fizetik a bogyót, hanem minőségre, így a mennyiség nem ment a minőség rovására, épp ellenkezőleg. A leginkább méltatott andalúz szövetkezetről beszélünk – persze ez nem mindig volt így, Álvaro Olavarríától (az Oleoestepa vezetője, a QvExtra! International alelnöke) egy vacsorán hallottam, hogy ő még emlékszik, mikor koccintottak az első 1% savtartalmú tételre. Ma már 0,3 alatt mozognak… Benne vannak a QvExtra! tömörülésben, hagyományosan nekik tulajdonítják a legnagyobb egybefüggő, tehát megszakítások nélküli biobirtokot. És szerintem évről évre jobbak.

FAJTA: picual és hojiblanca házasítás. Jelölt eredetű olaj Estepa körzet eredetvédelmi jelzésével. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bioolaj.

SAVTARTALOM: 0,2

ILLAT: közepesen füves és jellegzetesen keserűmandulás; gyakorlottak az hojiblanca édeskés-déligyümölcsös jegyeit is felfedezhetik benne

ÍZ: kellemes vajas-keserűmandulás alapkarakter közepes kesernyével, a közepesnél erősebb borsossággal.

MIHEZ: tésztához, salátához, paradicsomos dolgokhoz, kenyeret mártogatni (aki szereti, ha átjön az ereje), mártogatós krémek tetejére, főzelékek és krémlevesek tetejére

KISZERELÉS: 2,5 l fémkanna