***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2022.08.08-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 40.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- lett.

Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Köszönjük a megértést.

Hogyan használjuk az olívaolajat

A magyar konyhában nincs hagyománya az olívaolaj használatának. Ennek ellenére nálunk is zajlik a gasztroforradalom, és ma már egyre többen kedvelik a nemzetközi konyhák fogásait. Nem kell sok ahhoz, hogy mi is megtanuljuk megfelelően használni az extra szűz olívaolajat – csak a fejekben kell néhány dolgot átállítani, a rossz beidegződéseket elfelejteni, és a konyhában is elkezdeni nyitottan és kreatívan gondolkodni. Tovább…

„Kinek áll érdekében, hogy mi azt gondoljuk, az olívaolajat nem lehet főzésre használni? Minden olyan ipari termelőnek, aki másfajta olajokat állít elő nagy mennyiségben. Ha ma azt mondanám, hogy a margarin egészségesebb, mint a vaj, Mari néni is megdobálna pár tégla művajjal az áruház polcai között, hogy ne beszéljek badarságokat. Kiderült ugyanis, hogy a hidrogénezett növényi zsiradékok minden előző és több évtizedes pozitív kampány ellenére egyáltalán nem egészségesek, és ezt már a legtöbb háziasszony is tudja.” Giuseppe Scaricamazza az olívaolaj használatáról. Tovább»

Az olívaolaj az egész Mediterráneumban az ókor óta hagyományos alapanyagnak számít, és mindegyik mediterrán ország kulináriája, így a spanyol és a portugál konyha is széles körben használja. Íme néhány recept olívaolajjal. Tovább…

Mi az, hogy “hidegen préselt”? Miért olyan olcsó a sansa olívaolaj? Mi a szerepe a savasságnak? Gyakori kérdések az olívaolajról. Tovább…