+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***2018.07.09. hétfőtől 07.16. hétfőig a bolt zárva, de a webshop zavartalanul működik.***

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt a webshop még mindig darabokban van; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Suerte Alta Picual BIO D.O. Baena 1 l. Padlizsánlila.

0 Reviews

4.300 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Cortijo de Suerte Alta, Albendín, Baena (Córdoba, Andalúzia), Spanyolország. 1924-ben Bedmar márkija egy, a Guadajoz folyó mentén fekvő korábbi dehesát, illetve egy gabonaföldet alakított át olajligetté. A tengerszint fölött 350 méterrel fekvő ültetvényt 1986 óta — némi modernizálás után — az unokája, Manuel Heredia Halcón, Prado márkija irányítja. A birtok 1996-ban tért át biogazdálkodásra, ugyanekkor helyezték üzembe a csepegtetéses öntözést is. Ma 255 hektáron gazdálkodnak, 2006 óta pedig saját malomban dolgozzák fel a bogyókat, így az olívaolaj-készítés teljes folyamatát maguk irányítják. Maga a sajtolóüzem épülete is ökotudatos gondolkodásmódot tükröz: részben földbe mélyítve épült, napelem-panelekkel és futónövényekkel borított pergolákkal körbevéve; a működéséhez szükséges energia 100%-át (!!) napenergiából és saját olajbogyómag-égető kemencéjükből fedezik.

2013-ban a Suerte Alta egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: O-Med, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

FAJTA: 100% picual, Szüret: 2017. november eleje. Ellenőrzött biogazdálkodásban készült olaj, Baena körzet eredetjelölésével.

SAVTARTALOM: max. 0,2º

DÍJAK: A Suerte Alta viszonylag sok díjat nyert, erről bővebben itt lehet olvasni.

ILLAT: simán az első tavaszi, zsenge levelek összetépkedve… meg kevéske paradicsom és éretlen banán.

ÍZ: itt érdekes jegyek vannak, mert nem teljesen hozza azt a vad, haragos, sötétzöld gizgazosságot, amihez egy korai szüretelésű picual esetében hozzá vagyunk szokva, viszont első pillanatban (na jó, a másodikban) érezni azt a szelíd, sokak számára kedves és puha olajbogyósságot, ami az érettebb, de nem túlérett szüreteknél előfordul. Ráadásul ez egy lágy, emellett szuper év a spanyoloknál (ld. pl.Artajo, Casas de Hualdo), illetve ez az olaj bio is, ami még tovább árnyalja az alapkaraktert – így érezhető benne egy kis nyers krumplisság, leheletnyi paradicsom, padlizsán, és a közepes, viszonylag későn jövő borsosság mellett határozottan meleg, száraz érzet marad hátra. Nagyon szép tétel, jól tükrözi az évet. A palackja pedig egyedi és hát… nagyon lila : )

MIHEZ: tésztához, paradicsomhoz, gombás vagy vörös húsos ragukhoz, padlizsánkrémre, hummuszra, mártogatókhoz, krémlevesekre, sült vagy párolt zöldségekre, szelídebb ízű salátákra, stb. stb.

KISZERELÉS:  1 l ezüst és lila fémkanna