+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

O-Med Yuzu citromos olívaolaj 250 ml

0 Reviews

4.800 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az O-Med viszonylag új szereplő a csúcsolívászatok között.  A Granadától délnyugatra fekvő Ácula környéki ültetvények elég magasan fekszenek, kb. 700 méterrel tengerszint felett, ami ugye nem igazán kedvez az olajbogyót megfúró légynek.  A Garcia-Casas család jelenleg 130 hektáron mintegy 40 000 fával dolgozik, saját malmuk 2005-től van. Ezzel vált valóra a harmadik generációs olívász, Juan de Dios García Molina álma: ettől kezdve minden részfolyamat az ellenőrzésük alá került, az ültetéstől a szüreten át a sajtolásig. A vállalkozást ma a negyedik generáció, Juande és Paula irányítja, ők viszik tovább a Juan alapította O-Med olívászatot. Pár év alatt a legnagyobbak közé jutottak.

A kifogástalan minőségen túl nekünk további fontos szempont, hogy az O-Mednél kiemelten arculati tényező a fenntarthatóság és a környezetvédelem: az üzemben speciálisan átalakított olajbogyómag-égető kemencét telepítettek, amellyel a sajtolóüzem energiaszükségletének 40%-át fedezni tudják, a legtöbb palackjuk pedig újrahasznosított átlátszó üvegből készül. ÉS: kinyeréskor az olajpaszta hőmérséklete náluk nem haladja meg a 20 C (!) fokot, illetve ha valakinek aggályai lennének az átlátszó üveggel kapcsolatban, nyugi, teljes felületén UV védelemmel látják el a palackokat

2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa)

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. Ebben az esetben 90% arbequina olajbogyóhoz 10% yuzu citromot adnak.

Mi az a yuzu? A yuzu vagy japáncitrom ázsiai citrusféle, pár éve a nyugati világ is felfedezte magának, megjelent mindenhol az haute cuisine-től a bloggerek receptjeiig. Egyszerre hozza a citrom, a grapefruit és a mandarin ízét és illatát. (Itt ír a Gault Millau a yuzuról.)

DÍJAK: az O-Med elég sok nemzetközi elismerést tudhat magáénak; bővebben itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: tiszta yuzu az egész: nem citrom, nem mandarin, nem grapefruit, hanem mindez egyszerre. Talán mégis leginkább egy citromos mandarinhoz vagy pomelóhoz lehetne hasonlítani, hozzá az olívaolaj enyhe, alig érezhető zöldes kesernyéjével.

MIHEZ: ha már az ember nem jut friss yuzuhoz (mert hogyan is jutna), itt van helyette a yuzus olívaolaj halhoz, rákhoz, tenger gyümölcseihez, ceviche típusú receptekhez (nyers, citromlével pácolt haltatárhoz), gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), citrusos granitába, panna cottára, citromos piskótába, citromos/mandarinos/narancsos töltelékkrémekbe vagy pohárkrémekbe.

KISZERELÉS:  250 ml szögletes sárga díszüveg