+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Venta del Barón DOP Priego de Córdoba. Egy olisztokrata.

0 Reviews

4.700 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Mueloliva, Priégo de Córdoba (Córdoba), Spanyolország. A Mueloliva családi vállalkozás; 1942 óta foglalkoznak olajkészítéssel; Muela Mateo Velasco korát meghaladva kezdett a mennyiség helyett a minőségre összepontosítva csúcsolajokat készíteni. A harmadik generáció érdeme, hogy a Venta del Barón már 1991-ben megkapta a Nemzetközi Olívaolaj-tanácstól a világ második legjobb olaja címet. 2011 óta a fenntartható fejlődést támogató üzemben működnek, és ma már mintegy 98 hektáron 11 760 fával gazdálkodnak. Venta de Barón nevű csúcsolajuk évtizedek óta a világ legjobbjai közé tartozik.

FAJTA: hojiblanca (70% fölött), picudo.

DÍJAK: több mint 60 nemzetközi elismerés. 2011-12 Legjobb extra szűz olívaolaj (Spanyol Mezőgazdasági Minisztérium), 2011-12 és 2012-13 A világ legjobb olívaolaja (Nemzetközi Olívaolaj-tanács). Flos Olei 2014: 94 pont. Flos Olei 2015: 96 pont. Flos Olei 2017: 97 pont, a 20 legjobb között: a legjobb olívaolaj intenzív gyümölcsösség DOP kategóriában.

SAVTARTALOM: max. 0,2º

ILLAT: almahéj, zöld banán, torma, olívalevél, friss háncs – és minden, ami zöld

ÍZ: ellentétben az illatával, nem a keserűség dominál benne, inkább a citrusos zöldesség, zöldbanános jegyek. Azért nem a közepesnél erősebb benne a keserűség, mert legnagyobb hányadban hojiblancából áll. Ez is abszolút keményvonalas csúcsolaj enyhe-közepes keserűséggel, határozott csípősséggel.

MIHEZ: csakis a legjobb dolgokhoz: bélszíncarpaccióhoz, steakhez, vadhoz, articsókához, babhoz, érlelt keménysajtokhoz

KISZERELÉS: 0,5 l dombornyomott díszüveg díszdobozban