A bőség zavara

Estepa Egregio Bio. Lágy, vajas-diós karakter enyhe kesernyével, gyakorlatilag csípősség nélkül; hojiblanca, picual; 0,2º savtartalom. Biogazdálkodásból származik. 0,5 l fehér üveg 3.250.-Csomó új cuccunk érkezett mostanában, egy ideje már kaphatók Pomázon, de eddig eltartott, míg végül felkerültek a netre is. Először is lett ugye egy bioolajunk − sokan keresték rajtunk, most végre ilyennel is tudunk szolgálni: íme az Estepa Egregio Bio, bónuszként extra csinos fehér díszüvegben.
Casas de Hualdo Partida Real – A sas leszállt. Erős, rusztikus, zöld füves olaj intenzív növényi keserűséggel, intenzív csípősséggel. Picual és arbequina, 0,1º savtartalom. 0,5 l üveg 2.700.-Aztán jött a Casas de Hualdótól egy friss újdonság: a Partida Real, egy húzós, rusztikus házasítás sokat ígérő, sasos címkével. Környezetvédők figyelmébe: ennek az olajnak az eladásából a biodiverzitás megőrzését, áttételesen pedig egy veszélyeztetett sasfaj fennmaradását támogatják. Mert hogy egy saspár éppen a Hualdo-birtok olajültetvényén, és ős öreg tölgy lombjában rakott fészket.

Cabeço das Nogueiras Premium – az Onyx egyik háziolaja. Szelídebb, almás karakter parfümös kesernyével; szűretlen házasítás (galega, cobrançosa, arbequina, picual, cornicabra). 0,5 l üveg 3.500.-A szűretlen, zöld füves portugál, a Terras do Pouchão kedvelőinek, és mindenkinek, aki csúcsminőségre hajt: az igazioliva büszkén mutatja be a Michelin-csillagos Onyx étterem egyik háziolaját, a Cabeço das Nogueiras Premiumot, amely mostantól a csúcsétterem mellett a nagyközönség számára is elérhető. Elegáns házasítás elegáns, formás üvegben.

Estepa Virgen D.O. 0,5l új díszcsomagolás. Almás-diós jegyek zöld kesernyével, eredetvédett házasítás (hojiblanca, arbequina, manzanilla, lechín). 0,5 l díszüveg díszdobozban 3.750.-Aztán felkerült az OleoEstepa újdonsága, a szenzációsan szép csomagolású, designos díszdobozos Estepa Virgen D.O.; meglepetés-faktor: a doboz lefelé nyílik, és belőle egy dombornyomott üveg kerül elő, amely nem whiskyt vagy gint, hanem csúcsminőségű olívaolajat rejt. Tudjuk (sőt mi szoktuk mantrázni), hogy nem a csomagolás a lényeg, hanem a beltartalom, de egyrészt itt ismerjük a termelőt és a prémium olajaikat, másrészt… milyen szép már ez a csomagolás! Pont ilyennel szoktak a főnöknél bevágódni, vagy köztisztviselőket korrumpálni.

De Carlo Tenuta Torre di Mossa D.O.P. − Bariból szeretettel. Harsogóan zöld karakter keserűmandulás jegyekkel. Gránitköves őrléssel készült, eredetvédett; 100% coratina. Flos Olei 2013 világelső 0,5 l üveg 4.500.-De még ezt is lehet fokozni: ki kíváncsi a világ legjobbjának kikiáltott olasz olívaolajra? Most megkóstolhatja: a De Carlo Tenuta Terra di Mossa D.O.P. a befolyásos Flos Olei olajkatalógus bírái szerint 2013-ban a Föld legjobb olívaolaja lett. És hogy milyen? Zöld szüret, jócskán intenzív, és tartósan keserűmandulás − Guszti azt mondja, még ő sem tud belekötni. Nézzétek meg.

Related posts