Új szappanok, akár még karácsonyra is

 szappanpatika-olivaszappan-foto-kicsiAkik szerették a Castile szappant, azoknak azért, akik nem is ismerték, azoknak meg azért lehet újság: a jó öreg Castile helyét a Szappan Patika natúr olívaszappanja veszi át. Ugyanúgy Magyarországon készül, ugyanúgy a mi olajunkból — vagyis igazolt eredetű, friss extra szűz olívaolajból, és ugyanúgy csak abból. Csak nem az alapolajból, hanem egy szűretlenből, egyébként nagyon hasonló, csak Adrienn — a szappankészítő — csinos kis virágformába önti. 

pannonhalma-zsalyas-szappan-foto-kicsiEzen kívül új még nálunk a Pannonhalmi Apátság zsályás szappanja: elegáns aranymintás, fekete dobozos csomagolásban, szokás szerint belül selyempapírral és kihajtogatós, díszpapíros ismertetővel. A Salvia vagy zsályás szappan is persze a mi olajunkból készül, és mint a tesójának, a Lavandis vagy levendulaszappannak, ennek az illatkompozícióját is Zólyomi Zsolt parfümőr állította össze.  

A zsálya a bencések saját gyógynövénykertészetében terem, illóolaja saját lepárlásban készül. A zsályaolaj mellett gyümölcsmag- és olajbogyómag-őrleményt tartalmaz, így nemcsak tisztító-fertőtlenítő, de enyhe hámlasztó hatással is bír, a kardamom- és a vetiverolaj pedig izgalmas fűszerességet ad hozzá.

Related posts