KEDVES VÁSÁRLÓINK,

A MEGNÖVEKEDETT CSOMAGSZÁMOK MIATT TÖBB NAPOS CSÚSZÁSRA KELL SZÁMÍTANI, DE A 2024.12.15. (VASÁRNAP) ÉJFÉLIG BEÉRKEZŐ RENDELÉSEKET MÉG BIZTOSAN KI TUDJUK KÜLDENI KARÁCSONY ELŐTT. 

NE FELEJTSÉTEK, HOGY 2024.12.14. és 2024.12.21. SZOMBATON 10-TŐL 13 ÓRÁIG NYITVA VAGYUNK. 2024-BEN DECEMBER 21-ÉN LESZÜNK UTOLJÁRA NYITVA, A KÉT ÜNNEP KÖZÖTT A BOLT ZÁRVA TART ÉS CSOMAGOT SEM ADUNK FEL. NYITÁS ÉS ELSŐ CSOMAGFELADÁS: 2025.01.06. (HÉTFŐ) 9 ÓRA.

MEGÉRTÉSETEKET ÉS TÜRELMETEKET KÖSZÖNJÜK!!!

Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába.  A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.

 
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Casas de Hualdo Manzanilla 0,5 l. Nagyon-nagyon.

Kategóriák: ,

 

Izmos koncentrátum: virágos-gyógynövényes kesernyésség, határozott csípősség. Orvosság, kizárólag haladóknak. 100% manzanilla cacereña, 0,2º savtartalom. 0,5 l sötétített üveg.

5.500 Ft

11.000.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

DÍJAK: felsorolni is sok (részletek itt), de a termelő 2022-ben és 2023-ban is a világ legjobbjai között van a Flos Olei 100 pontjával.

FAJTA: 100% manzanilla cacereña. A termelő a legigényesebb vevőkör kifejezett kérésére kezdte a manzanillát külön fajtaolajként palackozni. Mélyzöldes árnyalat, sűrű textúra, izmos koncentrátum.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: megint egy igen kiemelkedő évjáratú manzanillánk van, vegytiszta, haragoszöld bukéval. Nem is fűnyírás illata van, illetve persze az is, de csak egyféle: mikor a legelső tavaszi vágás történik, mert ott még kora tavaszi gizgazok is bekerülnek egyéb apró virágos holmikkal együtt. Húsvét táján is szokott ilyen pázsitos illat lenni. Na és akkor még van mellette egy jó, egészséges, lédús szabadföldi paradicsomosság és egy kis reszelt krumplis mellékjegy, ami csak javítani és fűszerezni tud. Illatban ennél ifjúkoribbat, ennél életigenlőbbet talán csak a Casas Reservája tud (oké, 100 pontos), persze: a termelő zászlósolaja – és abban a házasításban van manzanilla is : )

ÍZ: na ebben az évben -- ami az aszályos 2022 -- sokfajta más arcot mutat, mint a megszokott, de a mi esetünkben ez semmiképpen sem negatív. De más évekkel ellentétben nem a gyümölcsösség támad elsőre, hanem a nagyon férfias, szikár és vadul zöld polifenolos kesernye. Azért nem kell megijedni, utána szépen jönnek ki az egyéb jegyek, de marad a steril box, amit az illat alapján várhattunk.  Voltak évek, mikor ilyet írhattam erről a tételről: „Szóval megvan az a teljes, rakatnyi virágot, rügyet és szirmot felvonultató kavalkád, ami igazából egy elég sűrű harmónia.  Kesernye nem dominál, szépen besimul, de rendesen odakap a garatban. Valami éppen kipattanó rügyesség van benne. Azok a napok, amikor még csak az aranyeső virít egyedüliként. Nem tudom, mikor lesz megint ilyen.” Nos, pontosan ez a szépsége ennek a szakmának, hogy néha egészen elképesztő különbségek lehetnek két egymást követő szüretben. Most ez a manzanilla a pasik olaja lett. Nem vicc. Lóerők vannak benne és antioxidánsok. Valahol azt írtam valamelyik évben valamelyik olajról, hogy olyan, mint egy tökéletesre szabott szürke öltöny. Na akkor itt van, fel lehet ölteni, nagyon vagány. Csak egy kicsit paradicsomillatú.

MIHEZ: Erős karaktere miatt mindenki döntsön belátása szerint…

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

DÍJAK: felsorolni is sok (részletek itt), de a termelő 2022-ben és 2023-ban is a világ legjobbjai között van a Flos Olei 100 pontjával.

FAJTA: 100% manzanilla cacereña. A termelő a legigényesebb vevőkör kifejezett kérésére kezdte a manzanillát külön fajtaolajként palackozni. Mélyzöldes árnyalat, sűrű textúra, izmos koncentrátum.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: megint egy igen kiemelkedő évjáratú manzanillánk van, vegytiszta, haragoszöld bukéval. Nem is fűnyírás illata van, illetve persze az is, de csak egyféle: mikor a legelső tavaszi vágás történik, mert ott még kora tavaszi gizgazok is bekerülnek egyéb apró virágos holmikkal együtt. Húsvét táján is szokott ilyen pázsitos illat lenni. Na és akkor még van mellette egy jó, egészséges, lédús szabadföldi paradicsomosság és egy kis reszelt krumplis mellékjegy, ami csak javítani és fűszerezni tud. Illatban ennél ifjúkoribbat, ennél életigenlőbbet talán csak a Casas Reservája tud (oké, 100 pontos), persze: a termelő zászlósolaja – és abban a házasításban van manzanilla is : )

ÍZ: na ebben az évben -- ami az aszályos 2022 -- sokfajta más arcot mutat, mint a megszokott, de a mi esetünkben ez semmiképpen sem negatív. De más évekkel ellentétben nem a gyümölcsösség támad elsőre, hanem a nagyon férfias, szikár és vadul zöld polifenolos kesernye. Azért nem kell megijedni, utána szépen jönnek ki az egyéb jegyek, de marad a steril box, amit az illat alapján várhattunk.  Voltak évek, mikor ilyet írhattam erről a tételről: „Szóval megvan az a teljes, rakatnyi virágot, rügyet és szirmot felvonultató kavalkád, ami igazából egy elég sűrű harmónia.  Kesernye nem dominál, szépen besimul, de rendesen odakap a garatban. Valami éppen kipattanó rügyesség van benne. Azok a napok, amikor még csak az aranyeső virít egyedüliként. Nem tudom, mikor lesz megint ilyen.” Nos, pontosan ez a szépsége ennek a szakmának, hogy néha egészen elképesztő különbségek lehetnek két egymást követő szüretben. Most ez a manzanilla a pasik olaja lett. Nem vicc. Lóerők vannak benne és antioxidánsok. Valahol azt írtam valamelyik évben valamelyik olajról, hogy olyan, mint egy tökéletesre szabott szürke öltöny. Na akkor itt van, fel lehet ölteni, nagyon vagány. Csak egy kicsit paradicsomillatú.

MIHEZ: Erős karaktere miatt mindenki döntsön belátása szerint…

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg