***Kedves igaziolivások! Csak azért, hogy mindenki eljusson a boltba, karácsony előtt öt szombaton nyitva leszünk.
Tehát 2023.11.25, 12.02, 12.09, 12.16. és 12.23. szombaton 10:00-13:00 óráig nyitva lesz a bolt. Várunk titeket!***
 
***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Nobleza del Sur Eco NIGHT BIO 0,5 l. Éjjeli pillangó.

Kategóriák: ,

 

Enyhe-középintenzív bioolaj mandulás-füves alapkarakterrel, enyhe keserűséggel és szintén enyhe csípősséggel, évszázados csúcstermelőtől, gyönyörű csomagolásban. Nagyrészt arbequina, kisebb részt helyi fajták házasítása; 0,1º savtartalom. 0,5 l díszüveg.

3 készleten

6.900 Ft

13.800.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). A címkén lévő gyönyörű pillangó egy éjjel aktív lepkefaj, ami az ültetvény fái között tömegesen repked, ami csak annyiban misztikus, hogy ezeket az elképesztően irizáló lepkeszárnyakat csak az láthatja, aki alvás helyett a földeken sétál…

FAJTA: nagyrészt arbequina, kisebb részt más helyi fajták házasítása

SAVTARTALOM: max. 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva.

ILLAT: az arbequina miatt visszalágyul a DAY intenzitása, az a szúrós, nyers növényesség és az éretlen bogyó héja kerül előtérbe, persze egy imént lekaszált pázsit eleven képével. Kicsit a paradicsomlevél szétszaggatása. Itt is izmosabb ízt várunk.

ÍZ: ha a DAY leírását vesszük alapul, de nem kóstoltuk még, akkor képzeljünk el lágyabb, krémesebb érzetet, viszont az arbequina nagyon korán szüretelt, ezért annyit azért nem tud tompítani. Éppen ezért határozott a kesernye, a borsosság, és a zöld citrusos, harsányzöld alap, maximum az a bizonyos krémesség veszi ki ezt a tételt a nagyon nagy testű extra szüzek sorából.

MIHEZ: jó kenyérrel mártogatni, vegyes zöldsalátához, római salátához, római salátához, zöldborsóhoz, zöldbabhoz, lóbabhoz, tésztához, mártogatókhoz, stb. stb.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). A címkén lévő gyönyörű pillangó egy éjjel aktív lepkefaj, ami az ültetvény fái között tömegesen repked, ami csak annyiban misztikus, hogy ezeket az elképesztően irizáló lepkeszárnyakat csak az láthatja, aki alvás helyett a földeken sétál…

FAJTA: nagyrészt arbequina, kisebb részt más helyi fajták házasítása

SAVTARTALOM: max. 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva.

ILLAT: az arbequina miatt visszalágyul a DAY intenzitása, az a szúrós, nyers növényesség és az éretlen bogyó héja kerül előtérbe, persze egy imént lekaszált pázsit eleven képével. Kicsit a paradicsomlevél szétszaggatása. Itt is izmosabb ízt várunk.

ÍZ: ha a DAY leírását vesszük alapul, de nem kóstoltuk még, akkor képzeljünk el lágyabb, krémesebb érzetet, viszont az arbequina nagyon korán szüretelt, ezért annyit azért nem tud tompítani. Éppen ezért határozott a kesernye, a borsosság, és a zöld citrusos, harsányzöld alap, maximum az a bizonyos krémesség veszi ki ezt a tételt a nagyon nagy testű extra szüzek sorából.

MIHEZ: jó kenyérrel mártogatni, vegyes zöldsalátához, római salátához, római salátához, zöldborsóhoz, zöldbabhoz, lóbabhoz, tésztához, mártogatókhoz, stb. stb.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg