NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Nobleza del Sur Eco NIGHT BIO 0,5 l. Éjjeli pillangó.

Kategóriák: ,

 

Enyhe-középintenzív bioolaj mandulás-füves alapkarakterrel, enyhe keserűséggel és szintén enyhe csípősséggel, évszázados csúcstermelőtől, gyönyörű csomagolásban. Nagyrészt arbequina, kisebb részt helyi fajták házasítása; 0,1º savtartalom. 0,5 l díszüveg.

4.800 Ft

9600.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). A címkén lévő gyönyörű pillangó egy éjjel aktív lepkefaj, ami az ültetvény fái között tömegesen repked, ami csak annyiban misztikus, hogy ezeket az elképesztően irizáló lepkeszárnyakat csak az láthatja, aki alvás helyett a földeken sétál…

FAJTA: nagyrészt arbequina, kisebb részt más helyi fajták házasítása

SAVTARTALOM: max. 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva.

ILLAT: az arbequina miatt visszalágyul a DAY intenzitása, az a szúrós, nyers növényesség és az éretlen bogyó héja kerül előtérbe, persze egy imént lekaszált pázsit eleven képével. Kicsit a paradicsomlevél szétszaggatása. Itt is izmosabb ízt várunk.

ÍZ: ha a DAY leírását vesszük alapul, de nem kóstoltuk még, akkor képzeljünk el lágyabb, krémesebb érzetet, viszont az arbequina nagyon korán szüretelt, ezért annyit azért nem tud tompítani. Éppen ezért határozott a kesernye, a borsosság, és a zöld citrusos, harsányzöld alap, maximum az a bizonyos krémesség veszi ki ezt a tételt a nagyon nagy testű extra szüzek sorából.

MIHEZ: jó kenyérrel mártogatni, vegyes zöldsalátához, római salátához, római salátához, zöldborsóhoz, zöldbabhoz, lóbabhoz, tésztához, mártogatókhoz, stb. stb.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással). A címkén lévő gyönyörű pillangó egy éjjel aktív lepkefaj, ami az ültetvény fái között tömegesen repked, ami csak annyiban misztikus, hogy ezeket az elképesztően irizáló lepkeszárnyakat csak az láthatja, aki alvás helyett a földeken sétál…

FAJTA: nagyrészt arbequina, kisebb részt más helyi fajták házasítása

SAVTARTALOM: max. 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva.

ILLAT: az arbequina miatt visszalágyul a DAY intenzitása, az a szúrós, nyers növényesség és az éretlen bogyó héja kerül előtérbe, persze egy imént lekaszált pázsit eleven képével. Kicsit a paradicsomlevél szétszaggatása. Itt is izmosabb ízt várunk.

ÍZ: ha a DAY leírását vesszük alapul, de nem kóstoltuk még, akkor képzeljünk el lágyabb, krémesebb érzetet, viszont az arbequina nagyon korán szüretelt, ezért annyit azért nem tud tompítani. Éppen ezért határozott a kesernye, a borsosság, és a zöld citrusos, harsányzöld alap, maximum az a bizonyos krémesség veszi ki ezt a tételt a nagyon nagy testű extra szüzek sorából.

MIHEZ: jó kenyérrel mártogatni, vegyes zöldsalátához, római salátához, római salátához, zöldborsóhoz, zöldbabhoz, lóbabhoz, tésztához, mártogatókhoz, stb. stb.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg