***ÜNNEPI NYITVA TARTÁS: 2019.08.19-20. hétfő-kedd ZÁRVA. Nyitás: 2019.08.21. szerda 10:00***

Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a legnagyobb kánikulában a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Casas de Hualdo Picual 0,5 l. Nemes vad.

Kategóriák: ,

 

Füves-vadmentás, kesernyés-köményes jegyek, 100% picual, 0,2º savtartalom. Haladóknak. Flos Olei 2014: A világ legjobb csúcsolaja ár-érték kategóriában. 0,5 l sötétített üveg.

3.300 Ft

6.600.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: 100% picual

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: vágott fű, vadmenta, kis kömény és sok feketeribizli-levél

ÍZ: gazdag, intenzíven gyümölcsös, kesernyés-köményes jegyek, enyhe borsosság, utóízében patakparti vadmenta.

MIHEZ: inkább haladóknak ajánljuk kenyérrel mártogatni, salátára, nyers vagy grillezett paradicsomhoz, pácolt sült paprikához (sherryecettel!), fokhagymás leveles spenóthoz stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: 100% picual

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: vágott fű, vadmenta, kis kömény és sok feketeribizli-levél

ÍZ: gazdag, intenzíven gyümölcsös, kesernyés-köményes jegyek, enyhe borsosság, utóízében patakparti vadmenta.

MIHEZ: inkább haladóknak ajánljuk kenyérrel mártogatni, salátára, nyers vagy grillezett paradicsomhoz, pácolt sült paprikához (sherryecettel!), fokhagymás leveles spenóthoz stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg