**ÜNNEPI NYITVA TARTÁS: 2022.12.03, 10, 17. azaz a három decemberi szombaton 10-13-ig NYITVA LESZÜNK.**

 

 

NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2022.08.08-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 40.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- lett.

Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Köszönjük a megértést.

La Molazza bio oregánós olívaolaj, 250 ml

Kategóriák: ,

 

Bio oregánós olívaolaj. Készült 98% bio dolce di rossano olajbogyóból, 2% friss bio oregánóval áztatva. Biogazdálkodásból származik. Erőteljes füstös-zöld ízű, vadul mediterrán olaj mindenhez, amihez oregánót használnánk. 250 ml sötétített üveg.

2.900 Ft

11.600.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az olasz csizma orrtövénél, Calabria régióban vagyunk, annak is az északkeleti határvidékén, Basilicata közelében. Ez Cosenza megye és egészen pontosan a Crati folyó környéke, aminek torkolatánál már Kr.e. 720 körül Szübarisz néven hamar virágzásnak induló gyarmatvárost alapítottak az akhájok. A környező lapály, a Szübariszi-síkság is innen kapta nevét. Ennek központja Corigliano Calabro (ld. a Coriolanum olajat itt), és mi másból származna, mint a görög "chorìon elàion", vagyis az olajfák országa megjelölésből. Na mindegy, a lényeg, hogy egy igen termékeny folyóvölgyről és torkolatról van szó, rengeteg termény előállítására alkalmas. Pont ezt kihasználva és ezért indult be 1946‑ban a Minisci családi vállalkozás elődje, akkor még csak egy olajmalommal. Mára több gyümölcs- és zöldségfajtát is futtatnak, illetve még saját töltött csokijuk is van, ami elég menő… Mivel a család változatlan, az évtizedek alatt egyre inkább felértékelődött a mezőgazdasági területek értéke, főként eszmeileg. Elég sok biotermékük van, ami a tudatos, főleg a terület biodiverzitását és fenntartható termőképességét szem előtt tartó szemlélet eredménye. Mára több helyi terméket összefogva működnek, szóval gyakorlatilag egy csokornyi márkát futtatnak, de teljesen provinciális és hihető módon. Több fajtával is dolgoznak, a helyi dolce di rossanótól a caroleáig.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, citrusos olajnál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, zöldfűszereknél vagy együtt sajtolva, vagy áztatással. Ettől a friss zöldfűszerekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Molazza ízesített olajait dolce di rossanóból készíti, egész bio citrusgyümölcsökkel, vagy friss bio zöldfűszerekkel.

ÖSSZETÉTEL: 98% bio dolci di rossano, 2% bio oregánó

ILLAT: maradjunk annyiban: nem véletlenül mondják az oregánóra, hogy az maga a pizzafűszer.

ÍZ: mint az illata: vadul mediterrán. Ez az ízesített olaj az oregánó=szurokfű=vadmajoranna erőteljes, majdnem füstös fűszerességét hozza, így mehet mindenhez, ami elbírja: paradicsomos tésztaszószokba, vadhúsokhoz és vörös húsokhoz, spenótos quiche-hez, káposztás egytálételekhez, gombakrémleveshez stb stb -- akár a főzés befejezése előtt, akár tálalás előtt az étel tetejére csepegtetve.

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az olasz csizma orrtövénél, Calabria régióban vagyunk, annak is az északkeleti határvidékén, Basilicata közelében. Ez Cosenza megye és egészen pontosan a Crati folyó környéke, aminek torkolatánál már Kr.e. 720 körül Szübarisz néven hamar virágzásnak induló gyarmatvárost alapítottak az akhájok. A környező lapály, a Szübariszi-síkság is innen kapta nevét. Ennek központja Corigliano Calabro (ld. a Coriolanum olajat itt), és mi másból származna, mint a görög "chorìon elàion", vagyis az olajfák országa megjelölésből. Na mindegy, a lényeg, hogy egy igen termékeny folyóvölgyről és torkolatról van szó, rengeteg termény előállítására alkalmas. Pont ezt kihasználva és ezért indult be 1946‑ban a Minisci családi vállalkozás elődje, akkor még csak egy olajmalommal. Mára több gyümölcs- és zöldségfajtát is futtatnak, illetve még saját töltött csokijuk is van, ami elég menő… Mivel a család változatlan, az évtizedek alatt egyre inkább felértékelődött a mezőgazdasági területek értéke, főként eszmeileg. Elég sok biotermékük van, ami a tudatos, főleg a terület biodiverzitását és fenntartható termőképességét szem előtt tartó szemlélet eredménye. Mára több helyi terméket összefogva működnek, szóval gyakorlatilag egy csokornyi márkát futtatnak, de teljesen provinciális és hihető módon. Több fajtával is dolgoznak, a helyi dolce di rossanótól a caroleáig.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, citrusos olajnál magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva, zöldfűszereknél vagy együtt sajtolva, vagy áztatással. Ettől a friss zöldfűszerekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A La Molazza ízesített olajait dolce di rossanóból készíti, egész bio citrusgyümölcsökkel, vagy friss bio zöldfűszerekkel.

ÖSSZETÉTEL: 98% bio dolci di rossano, 2% bio oregánó

ILLAT: maradjunk annyiban: nem véletlenül mondják az oregánóra, hogy az maga a pizzafűszer.

ÍZ: mint az illata: vadul mediterrán. Ez az ízesített olaj az oregánó=szurokfű=vadmajoranna erőteljes, majdnem füstös fűszerességét hozza, így mehet mindenhez, ami elbírja: paradicsomos tésztaszószokba, vadhúsokhoz és vörös húsokhoz, spenótos quiche-hez, káposztás egytálételekhez, gombakrémleveshez stb stb -- akár a főzés befejezése előtt, akár tálalás előtt az étel tetejére csepegtetve.

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg