NYÁRI ZÁRÁS

Kedves igaziolivások!

2024.06.24-30-ig a bolt zárva lesz. Zárás előtt a 06.18. kedd éjfélig beérkezett (és utalás esetén ki is fizetett) rendeléseket tudjuk kiküldeni. Aki kicsúszna a határidőből, ne aggódjon, júliusra is jut bőven a jóból: a szabadsàg előtti hajrában mèg lepakolunk pár tonna andalúz szuperprémium olajat, amiket a bolt zárása alatt is lehet majd rendelni. 🙂
Nyitás: 07.01. hétfő, ekkor kezdjük meg a rendelések feldolgozását is. Köszönjük a megértést! Szép nyári heteket kívánunk!

 

***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Paté (olajbogyókrém) aszalt paradicsomos, provence-i fűszerekkel; La Masrojana, 100 g üveg

Kategória:

 

Abszolút népszerű olajbogyókrém középhaladó ízlésűeknek, sok aszalt paradicsommal és provence-i fűszerekkel. Tartósítószer nélkül készül, tehát bontás után 7-10 napon belül meg kell enni – de menni fog, mert finom.

1.300 Ft

13.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

KI KÉSZÍTI: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : J). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva. 2019-re vonatkozóan pedig érdemes tudni, hogy arbequinájuk helyettesíti (és jobban, mint gondoltuk) a navarrai Artajo 6-ost.

MI EZ: olajbogyókrémet szokás zöld és érett bogyóból is készíteni; akárcsak maguk a csemegebogyók, ezek is teljesen eltérő karakterűek. A La Masrojanától mi a fekete bogyóból készült krémet választottuk sima és paprikás változatban, valamint a zöld patét sima és aszalt paradicsomos változatban. Az olajbogyókrém szuper önmagában, pirítósra vékonyan kenve, akár szelídebb sajttal, simább ízű sonkával, paradicsommal megpakolva, de jól működik további felhasználásban is: vagy mártogatókba kis mennyiségben keverve (ilyenkor fűszerként, ízesítőként szerepel, pl. fetakrémben, tejszínes sajtkrémben, zöldségkrémekben), vagy pedig egyéb anyaggal dúsítva (itt főszereplőként szerepel, pl. szardellával tapenade-nak elkészítve).

ÖSSZETEVŐK: zöld arbequina olajbogyó, extra szűz olívaolaj, aszalt paradicsom, provence-i fűszerek

MIRE SZÁMÍTSAK: a zöld olajbogyókrémnél izgalmasabb, fűszeresebb íz; nagyon dominál benne az aszalt paradicsom sós-savanykás karaktere és a sok zöldfűszer (a pontos fűszerarányt a termelő titokban tartja, de maradjunk annyiban, hogy rozmaring biztosan van benne). Nekünk most ez a kedvencünk…

KISZERELÉS: 100 g üveg

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

KI KÉSZÍTI: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : J). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva. 2019-re vonatkozóan pedig érdemes tudni, hogy arbequinájuk helyettesíti (és jobban, mint gondoltuk) a navarrai Artajo 6-ost.

MI EZ: olajbogyókrémet szokás zöld és érett bogyóból is készíteni; akárcsak maguk a csemegebogyók, ezek is teljesen eltérő karakterűek. A La Masrojanától mi a fekete bogyóból készült krémet választottuk sima és paprikás változatban, valamint a zöld patét sima és aszalt paradicsomos változatban. Az olajbogyókrém szuper önmagában, pirítósra vékonyan kenve, akár szelídebb sajttal, simább ízű sonkával, paradicsommal megpakolva, de jól működik további felhasználásban is: vagy mártogatókba kis mennyiségben keverve (ilyenkor fűszerként, ízesítőként szerepel, pl. fetakrémben, tejszínes sajtkrémben, zöldségkrémekben), vagy pedig egyéb anyaggal dúsítva (itt főszereplőként szerepel, pl. szardellával tapenade-nak elkészítve).

ÖSSZETEVŐK: zöld arbequina olajbogyó, extra szűz olívaolaj, aszalt paradicsom, provence-i fűszerek

MIRE SZÁMÍTSAK: a zöld olajbogyókrémnél izgalmasabb, fűszeresebb íz; nagyon dominál benne az aszalt paradicsom sós-savanykás karaktere és a sok zöldfűszer (a pontos fűszerarányt a termelő titokban tartja, de maradjunk annyiban, hogy rozmaring biztosan van benne). Nekünk most ez a kedvencünk…

KISZERELÉS: 100 g üveg

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.