Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.
BOGYÓ FAJTÁJA: hasított hojiblanca.
ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, zöldfűszerek.
MIRE SZÁMÍTSAK: az olajbogyót az érési folyamat legelején, szeptemberben szüretelik, ez adja a kesernyés alapkarakterét. A zöld bogyót (amelynek a húsa ilyenkor még kemény) megtörik, hogy a zöldfűszeres pácot jobban felvegye. Ez a csemegebogyó roppanós állagú, kifejezetten citrusos-kesernyés, majdhogynem grapefruitra emlékeztetne, ha nem lenne még hozzá fűszeres is – így lesz szinte camparis ízű. Akik a simább ízeket kedvelik, ne ezzel kezdjék a barátkozást. Abszolút haladóknak vagy abszolút kalandvágyóknak való.