Paté (olajbogyókrém) fekete, La Masrojana 100 g üveg

Kategória:

 

Intenzívebb, markánsabb karakterű olajbogyókrém haladóbb ízlésűeknek. Nagyon ne a színezett bolti fekete bogyó ízére számítsunk; inkább aszalt meggyes, sós-fermentált jegyek vannak benne. Tartósítószer nélkül készül, tehát bontás után 7-10 napon belül meg kell enni – de menni fog, mert finom.

800 Ft

Mennyiség

Leírás

KI KÉSZÍTI: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

MI EZ: olajbogyókrémet szokás zöld és érett bogyóból is készíteni; akárcsak maguk a csemegebogyók, ezek is teljesen eltérő karakterűek. A La Masrojanától mi a fekete bogyóból készült krémet választottuk sima és paprikás változatban, valamint a zöld patét sima és aszalt paradicsomos változatban. Az olajbogyókrém szuper önmagában, pirítósra vékonyan kenve, akár szelídebb sajttal, simább ízű sonkával, paradicsommal megpakolva, de jól működik további felhasználásban is: mártogatókba vagy kis mennyiségben keverve (ilyenkor fűszerként, ízesítőként szerepel, pl. fetakrémben, tejszínes sajtkrémben, zöldségkrémekben), vagy pedig egyéb anyaggal dúsítva (itt főszereplőként szerepel, pl. szardellával tapenade-nak elkészítve).

ÖSSZETEVŐK: aragóniai fekete olajbogyó (fajta: empeltre), extra szűz olívaolaj, só

MIRE SZÁMÍTSAK: nagyon intenzív, sós, érett bogyós íz – aki a La Masrojana fekete bogyóját szeretni, az imádni fogja. Az alapbogyó a bolti, színezett fekete bogyóktól fényévekre van, inkább aszalt meggyre emlékeztet. Főleg haladóknak.

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó, és 7 napon belül elfogyasztandó.