Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.
BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre
ÖSSZETÉTEL: aragóniai fekete olajbogyó, só, zöldfűszerek.
MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a húzós, nagyon intenzív, sós-fermentált, fanyar, aszalt meggyes ízt és azt az extra omlós belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept.
KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 445 g.