Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.
BOGYÓ FAJTÁJA: cuquillo (Lechín de Granada), az egyik legízletesebb spanyol fajta. Ennek az apró szemű bogyónak a színe éretten sötétebb, mint a legtöbb más fajtáé: sötétlila, majdnem fekete, a húsa pedig általában puha és omlós.
ÖSSZETÉTEL (200 g-os üveg): cuquillo olajbogyó, víz, só, fűszernövények, savanyúságos szabályozó: citromsav (E-330), tejsav (E-270), antioxidáns: aszkorbinsav (E-300). (Részletesen az E-számokról itt.)
MIRE SZÁMÍTSAK: apró szemű, viszonylag vékony húsú, közepesen puha, omlós, íze karakteres, érett (maduro), sós-fermentált, vörösboros, egy-egy szem a kissé kesernyés aszalt szilvára emlékeztet, más szemeknek kimondottan camembert-es jegyei vannak; igazi tanult íz.
KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 200 g