Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; hatvan éve indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem elsőosztályú olajbogyóból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából, valamint az aromás fűszernövényekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Masrojana arbequina olajjal dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét.

ÖSSZETÉTEL: extra szűz olívaolaj (arbequina), bazsalikom

MIHEZ: a kétféle citromos olaj mellett az egyik legszéleskörűbben felhasználható ízesítő: paradicsomos salátákhoz; körtés vagy epres salátákhoz; római salátához; csirkéhez, halhoz; citromos-tejszínes, fetasajtos, pestós vagy éppen paradicsomos tésztaszószokhoz; rizottókhoz vagy rizspiláfokhoz; fehérbabos vagy tejfölös mártogatókhoz; érlelt sajtok tetejére vagy szelíd sajtok pácolásához; spárgához, sült paprikához, párolt vagy grillezett zöldbabhoz; zöldborsó-krémleves tetejére, friss eperhez!!, vaníliafagylalthoz, nyári gyümölcssalátákhoz, sőt akár még izgalmas nyári gyümölcslevesek (hideg tejszínes barackleves, málnás-epres krémleves stb) tetejére...

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg