***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

La Masrojana Trencada (hasított) olajbogyó 220 g üveg

Kategória:

 

Korán szedett, citrusos-kesernyés barnászöld bogyó, roppanós állaggal, grapefruitos-camparis jegyekkel, tonikos kesernyésséggel, haladóknak vagy kalandvágyóknak.

Elfogyott

1.000 Ft

4.878.- / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: hasított hojiblanca.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, zöldfűszerek.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 205 g

MIRE SZÁMÍTSAK: az olajbogyót az érési folyamat legelején, szeptemberben szüretelik, ez adja a kesernyés alapkarakterét. A zöld bogyót (amelynek a húsa ilyenkor még kemény) megtörik, hogy a zöldfűszeres pácot jobban felvegye. Ez a csemegebogyó roppanós állagú, kifejezetten citrusos-kesernyés, majdhogynem grapefruitra emlékeztetne, ha nem lenne még hozzá fűszeres is – így lesz szinte camparis ízű. Akik a simább ízeket kedvelik, ne ezzel kezdjék a barátkozást. Abszolút haladóknak vagy abszolút kalandvágyóknak való.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: hasított hojiblanca.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, zöldfűszerek.

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 205 g

MIRE SZÁMÍTSAK: az olajbogyót az érési folyamat legelején, szeptemberben szüretelik, ez adja a kesernyés alapkarakterét. A zöld bogyót (amelynek a húsa ilyenkor még kemény) megtörik, hogy a zöldfűszeres pácot jobban felvegye. Ez a csemegebogyó roppanós állagú, kifejezetten citrusos-kesernyés, majdhogynem grapefruitra emlékeztetne, ha nem lenne még hozzá fűszeres is – így lesz szinte camparis ízű. Akik a simább ízeket kedvelik, ne ezzel kezdjék a barátkozást. Abszolút haladóknak vagy abszolút kalandvágyóknak való.