II. Pomázi olaj-és kenyérünnep / 2019.09.28. Szo 12:00-20:00 / Szent István Király Plébiánia KERTJE * RÉSZLETEK ITT!

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

La Maja Mioliva Arbequina 2 l.

Kategóriák: ,

 

Teljesen enyhe alapkarakter vajas-diós jegyekkel, elhanyagolható kesernyével és csípősséggel. 95% arbequina, 5% empeltre, arróniz és picual; max. 0,4% savtartalom, 2 l PET.

6.200 Ft

3.100.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites la Maja, Mendavia, Navarra, Spanyolország. Ez valahol Logroño mellet van, szóval gyakorlatilag már területileg is majdnem Baszkföld. Nem mellesleg az Ebro túlpartján - tehát egy kőhajításnyira, mert nem a Dunáról beszélünk – már La Rioja kezdődik, amit most nem fogunk bemutatni a borértő közönségnek (sem). Majáék már több mint 20 éve viszik a családi vállalkozást, és elég modern módon nyúlnak a témához, 60 hektáron 80 000 fával gazdálkodnak, ami ugye világosan sejteti, hogy intenzív ültetvényekről van szó, teljesen gépesített szürettel (nem kell ijedezni, Artajóék is hasonlóan olívászkodnak). Ez egyfelől nem igazán romantikus, mert ugye nem kézzel, létrán cseverészve és viccelődve szemezgetik a fákat, mint ahogy azt sokan elképzelik, hanem egyszerűen és nagyon gyorsan, vagyis hatékonyan készítenek jót – jó áron. Az ültetvények telepítésétől a szüreten át a sajtolásig maguk végzik a folyamatokat, és max.  12 órán belül olaj lesz a bogyókból. Az Ebro-medencében fekvő ültetvények, a fajták és a hozzáértés együttesen járultak hozzá a régió számos DOP minősítéséhez. Ezen kívül még tagjai a SIQEV-csoportnak is (ld. pl. Oleoestepa, Suerte Alta, Casas de Hualdo, O-Med).  2019-ben egyébként 95 pontot kaptak a Flos Oleitől, az nagyon magas, de nem ezért vannak a kínálatban, hiszen már 4 éve kerülgetjük egymás. Hát íme, La Maja, hajrá.

FAJTA:  95% arbequina, 5% empeltre, arróniz és picual. A szüret idején az arbequina bogyók 40%-a lilába hajlik, vagyis lágyabb, édesebb olajat ad, míg a kis százalékban hozzáadott három másik fajta testet és stabilitást ad ennek a házasításnak. 

SAVTARTALOM: max. 0,4º

ILLAT: miután a termelő és a fajta is ugyanaz, érdemes az Alfar La Maja leírását alapul venni, mint egy zsebkönyvet. Csakis a későbbi szüreti időpont, illetve az a minimális, 5%-os egyéb olajbogyó-összetétel ad még egy kis izgit, édességet és puhább jegyeket neki, de kiindulni mindenképpen innen kell – tkp. ízben is!

ÍZ: ismét induljunk ki az Alfar La Maja Arbequina leírásából, és lehunyt szemmel még elképzelünk valami igazán indiánnyaras-naplementés, szélcsendes teraszt, napmeleg szénával, lehet mellette tenger is, stb. és akkor meg is volnánk a Mioliva karakterével. Mert nagyon édes, nagyon lágy, nagyon lányos, keményvonalas igaziolivások ne méregessék, nem olyan. Vagyis de, csak nem úgy, hanem amúgy : J Minősége kifogástalan, de kb. úgy hat pl. egy O-Med picual mellett, mint egy nagyszemű ovis a borostás gengszterbácsi oldalán. Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a választással, az árral is, nagyon sokak nagy kedvence lesz. (Idén váltja a Valle de Ricote Arbequináját.)

KISZERELÉS: 2 l PET

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites la Maja, Mendavia, Navarra, Spanyolország. Ez valahol Logroño mellet van, szóval gyakorlatilag már területileg is majdnem Baszkföld. Nem mellesleg az Ebro túlpartján - tehát egy kőhajításnyira, mert nem a Dunáról beszélünk – már La Rioja kezdődik, amit most nem fogunk bemutatni a borértő közönségnek (sem). Majáék már több mint 20 éve viszik a családi vállalkozást, és elég modern módon nyúlnak a témához, 60 hektáron 80 000 fával gazdálkodnak, ami ugye világosan sejteti, hogy intenzív ültetvényekről van szó, teljesen gépesített szürettel (nem kell ijedezni, Artajóék is hasonlóan olívászkodnak). Ez egyfelől nem igazán romantikus, mert ugye nem kézzel, létrán cseverészve és viccelődve szemezgetik a fákat, mint ahogy azt sokan elképzelik, hanem egyszerűen és nagyon gyorsan, vagyis hatékonyan készítenek jót – jó áron. Az ültetvények telepítésétől a szüreten át a sajtolásig maguk végzik a folyamatokat, és max.  12 órán belül olaj lesz a bogyókból. Az Ebro-medencében fekvő ültetvények, a fajták és a hozzáértés együttesen járultak hozzá a régió számos DOP minősítéséhez. Ezen kívül még tagjai a SIQEV-csoportnak is (ld. pl. Oleoestepa, Suerte Alta, Casas de Hualdo, O-Med).  2019-ben egyébként 95 pontot kaptak a Flos Oleitől, az nagyon magas, de nem ezért vannak a kínálatban, hiszen már 4 éve kerülgetjük egymás. Hát íme, La Maja, hajrá.

FAJTA:  95% arbequina, 5% empeltre, arróniz és picual. A szüret idején az arbequina bogyók 40%-a lilába hajlik, vagyis lágyabb, édesebb olajat ad, míg a kis százalékban hozzáadott három másik fajta testet és stabilitást ad ennek a házasításnak. 

SAVTARTALOM: max. 0,4º

ILLAT: miután a termelő és a fajta is ugyanaz, érdemes az Alfar La Maja leírását alapul venni, mint egy zsebkönyvet. Csakis a későbbi szüreti időpont, illetve az a minimális, 5%-os egyéb olajbogyó-összetétel ad még egy kis izgit, édességet és puhább jegyeket neki, de kiindulni mindenképpen innen kell – tkp. ízben is!

ÍZ: ismét induljunk ki az Alfar La Maja Arbequina leírásából, és lehunyt szemmel még elképzelünk valami igazán indiánnyaras-naplementés, szélcsendes teraszt, napmeleg szénával, lehet mellette tenger is, stb. és akkor meg is volnánk a Mioliva karakterével. Mert nagyon édes, nagyon lágy, nagyon lányos, keményvonalas igaziolivások ne méregessék, nem olyan. Vagyis de, csak nem úgy, hanem amúgy : J Minősége kifogástalan, de kb. úgy hat pl. egy O-Med picual mellett, mint egy nagyszemű ovis a borostás gengszterbácsi oldalán. Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a választással, az árral is, nagyon sokak nagy kedvence lesz. (Idén váltja a Valle de Ricote Arbequináját.)

KISZERELÉS: 2 l PET