A MEGNÖVEKEDETT RENDELÉSSZÁMOK MIATT A CSOMAGOK SAJNOS TÖBB NAPOS CSÚSZÁSSAL KERÜLNEK KIKÜLDÉSRE. MEGÉRTÉSETEKET ÉS TÜRELMETEKET KÖSZÖNJÜK, IGYEKSZÜNK MINDENKIHEZ A LEGHAMARABB ELJUTTATNI AZ OLAJÁT.

 

 

Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába.  A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.

 
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Torremar Kaprigyümölcs 600 g üveg

Kategória:

 

A kapricserje termése enyhén ecetes-sós páclében. A kapribogyónál kevésbé sós; inkább az ecetes zöldbabra emlékeztet; nagyjából úgy szokás enni, mint a csemege olajbogyót.

3.400 Ft

5.666.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje virágbimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak. Leginkább talán az ecetes zöldbab és a kapribogyó szerelemgyerekeként lehet elképzelni, azzal a kitétellel, hogy a termés belsejében pici, ehető magok vannak -- egyedül a szára nem ehető.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, savanyúságot szabályozó anyag: ecetsav (E-260), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje virágbimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak. Leginkább talán az ecetes zöldbab és a kapribogyó szerelemgyerekeként lehet elképzelni, azzal a kitétellel, hogy a termés belsejében pici, ehető magok vannak -- egyedül a szára nem ehető.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, savanyúságot szabályozó anyag: ecetsav (E-260), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.