NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Torremar Kaprigyümölcs 600 g üveg

Kategória:

 

A kapricserje termése enyhén ecetes-sós páclében. A kapribogyónál kevésbé sós; inkább az ecetes zöldbabra emlékeztet; nagyjából úgy szokás enni, mint a csemege olajbogyót.

Elfogyott

2.300 Ft

3.835.- / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.