***Megjött az Artajo szűretlen limitált bio arbequinája! A feliratkozottakat 2021.11.16-án kiértesítettük. Aki a boltban veszi át, azt várjuk szeretettel, aki budapesti vagy vidéki szállítást kér, az a kiküldött linken megrendelheti. Nem kaptál értesítést? Írj nekünk: orders@igazioliva.hu***

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Torremar Kapribogyó 200 g üveg

Kategória:

 

Valójában nem bogyó, hanem a kapricserje virágbimbója erősebben sózott páclében; főzésnél, salátában stb. számoljunk kevesebb sóval.

1.000 Ft

5.000.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg                

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg