+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Artajo Albador Frutado 1 l foto KICSI

Albador Frutado 1 l PET. Navarrai virágos rét.

0 Reviews

3.450 Ft

Elfogyott

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Artajo extra szűz olívaolajokat az észak-spanyolországi Navarra tartományban fekvő Artajo városka közelében, az Aceite Artajo cég készíti.

FAJTA: az Artajo Albador Frutado 100% arbequinából készült fajtaolaj.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: az idén alma és paradicsom van benne sok, és persze abszolút ott van az arbequina gazdag diós illata is

ÍZ: a korábbi évekkel ellentétben az intenzív füvesség és gyümölcsösség most háttérben marad, inkább a terroirra jellemző csokoládés-kakaós jegyeket lehet felfedezni. Az általában szelídnek titulált arbequina most aztán tényleg szelíd: semmi keserűség nincs benne, sőt a zöldalma és a mandula mellett egy kis paradicsom is jelentkezik (kinek hogy). Mi most a lágy olajok közé soroljuk, annak ellenére, hogy van benne borsosság, de ez hamar le is cseng.

MIHEZ: halhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz, tésztákra, főzelékbe (meg a tálalás előtt a tetejére!), meg olyan alkalmakra, amikor a semmiből kell kaját csinálni — amikor az ember felkarikáz egy sárgarépát, retket, uborkát vagy valamit, sót, ami akad, frissen őrölt borsot rá, olajat, esetleg egy pici ecetet. Egyszóval a Frutado remekül öltöztet bármit.