***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2022.08.08-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 40.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- lett.

Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Köszönjük a megértést.

La Masrojana szardellával töltött zöld olajbogyó, 150 g kiskonzerv

Kategória:

 

Enyhén savanykás alap zöld kocsmabogyó szardellával töltve, sörkorcsolyának vagy egyéb partikelléknek. Behűtve a legfinomabb!

Elfogyott

900 Ft

6.000.- / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : ) ). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva.

BOGYÓ FAJTÁJA: manzanilla

ÖSSZETÉTEL: víz, magozott zöld olajbogyó, szardellás töltelék 6% (víz, szardella, sűrítőanyag: nátrium-alginát E401), só, ízfokozó (E621), savanyúságot szabályozó: citromsav (E330), antioxidáns: aszkorbinsav (E300). Igen, tudjuk, sajnos van benne ízfokozó, de egyelőre nem sikerült erről lebeszélni a termelőinket -- mindegyik töltött bogyóba kerül ízfokozó. (Részletesen az E-számokról itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: enyhén savanykás alap zöld kocsmabogyó; amitől izgalmas sörkorcsolya vagy egyéb partikellék lesz, az a szardellás töltelék. Behűtve a legfinomabb!

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 150 g, kiskonzervben

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó (saját leve maradjon rajta!), és 6 napon belül elfogyasztandó.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : ) ). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva.

BOGYÓ FAJTÁJA: manzanilla

ÖSSZETÉTEL: víz, magozott zöld olajbogyó, szardellás töltelék 6% (víz, szardella, sűrítőanyag: nátrium-alginát E401), só, ízfokozó (E621), savanyúságot szabályozó: citromsav (E330), antioxidáns: aszkorbinsav (E300). Igen, tudjuk, sajnos van benne ízfokozó, de egyelőre nem sikerült erről lebeszélni a termelőinket -- mindegyik töltött bogyóba kerül ízfokozó. (Részletesen az E-számokról itt.

MIRE SZÁMÍTSAK: enyhén savanykás alap zöld kocsmabogyó; amitől izgalmas sörkorcsolya vagy egyéb partikellék lesz, az a szardellás töltelék. Behűtve a legfinomabb!

KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 150 g, kiskonzervben

TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó (saját leve maradjon rajta!), és 6 napon belül elfogyasztandó.