Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.
BOGYÓ FAJTÁJA: arbequina
ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, zöldfűszerek.
MIRE SZÁMÍTSAK: az arbequinából legtöbbször lágy olajokat készítenek, ennek megfelelően az alapbogyó szelíd, gesztenyés, galagonyás karakterű, és mint ilyen, jól ízesíthető. A La Masrojana arbequina csemegebogyója apró szemű, harapható állagú, jócskán fűszeres, intenzíven kakukkfüves ízű; haladóknak, kalandoroknak vagy az erős ízek kedvelőinek való.
KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 210 g, üvegben.