JÁRVÁNYHELYZET ALATTI NYITVA TARTÁS:

H, K, Sze, P: 9-17; Cs: hosszított nyitva tartás 9-19. A kóstolás a fennálló járványhelyzet miatt továbbra sem megengedett, illetve a szombati nyitva tartás szintén szünetel. A boltban a maszkviselés továbbra is kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

La Masrojana Empeltre arrugada, aragóniai aszalt fekete olajbogyó 220 g üveg

Kategóriák: ,

 

Teljesen éretten szedett, sötétlilás-barnás színű, nagyon intenzív, aszaltszilvás-mazsolás ízű, krémes húsú aszalt bogyó szárazpácban (lé nélkül) eltéve. Nem teljesen kezdőknek és kíváncsiaknak.

950 Ft

4.318.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre

ÖSSZETÉTEL: kemencében aszalt aragóniai fekete olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj.

MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a nagyon intenzív, aszaltszilvás, datolyás-mazsolás ízt és azt az extra krémes belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. És nem is azonos a La Masrojana korábbi szárazpácos fekete bogyójával. Ez a recept (amelyben olívaolajat adnak a bogyóhoz aszalásnál) közelebb áll a török, ciprusi és közel-keleti konyhából ismerős, egyszerre aszalt szilvás, mazsolás, és egyszerre sós, érett olajbogyós karakterhez. Ráncos, töppedt és nagyon menő…

Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept. Ugyanakkor a hozzáadott kevés olívaolaj jól látható  az üveg belső falán.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 220 g üveg   

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; ma már csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

BOGYÓ FAJTÁJA: éretten szüretelt empeltre

ÖSSZETÉTEL: kemencében aszalt aragóniai fekete olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj.

MIRE SZÁMÍTSAK: ehhez a recepthez a bogyót kifejezetten éretten, november közepétől december végéig szedik, ez adja azt a nagyon intenzív, aszaltszilvás, datolyás-mazsolás ízt és azt az extra krémes belsőt, amit oly sokan szeretnek benne. Nem összetévesztendő a bolti színezett fekete bogyóval, amelytől mind színben, mind ízben nagyon távol áll. És nem is azonos a La Masrojana korábbi szárazpácos fekete bogyójával. Ez a recept (amelyben olívaolajat adnak a bogyóhoz aszalásnál) közelebb áll a török, ciprusi és közel-keleti konyhából ismerős, egyszerre aszalt szilvás, mazsolás, és egyszerre sós, érett olajbogyós karakterhez. Ráncos, töppedt és nagyon menő…

Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban, lé nélkül van eltéve (csak az alján van egy kevés páclé), de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept. Ugyanakkor a hozzáadott kevés olívaolaj jól látható  az üveg belső falán.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 220 g üveg