FÉLIG-MEDDIG NYÁRI SZÜNET : )

webshop VIDÉK: 06.28.(H)-07.16.(P) a vidéki csomagküldés szünetel. Utolsó rendelésfelvétel vidékre: 06.24. Cs, utolsó csomagküldés vidékre: 06.25. P.

webshop BUDAPEST: 07.12.(H)-07.16.(P) a kiszállítás szünetel — ez még változhat…

BOLT POMÁZ: egész nyáron nyitva a szokásos nyitva tartás szerint.

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                                        Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Torremar Gazpachera verdial 600 g üveg

Kategória:

 

Szelídebb ízű, hasított zöld olajbogyó pirospaprikás-fokhagymás-babéros páclében, zöldségekkel, vegyes savanyúságnak elkészítve. Vannak, akiket a csalamádéra emlékeztet, szerintünk elég közel áll a magyaros ízléshez.

1.900 Ft

3.167.- / kg
Mennyiség

Leírás

[caption id="attachment_8288" align="alignleft" width="225"]Torremar Gazpachera üveges fotók Torremar Gazpachera üveges fotók[/caption]

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: verdial. Ez a fajta elsősorban Andalúziában és Extremadura déli részén elterjedt. Számtalan fajtája ismert; november végétől szüretelik, olajat és csemegebogyót egyaránt készítenek belőle.

ÖSSZETÉTEL (600 g-os üveg): hasított zöld olajbogyó, uborka, hagyma, őrölt bors, fokhagyma, babér, sárgarépa, őrölt pirospaprika, guindilla chilipaprika, víz, só, ecet, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202). (Részletesen az E-számokról: itt)

ÍZ: a gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a paprika és a fokhagyma. A Torremaré vegyes savanyúságnak elkészített bogyó pirospaprikával, ezzel-azzal, némi babérral és fokhagymával. Egyértelműen az egyik nagy kedvenc.

Leírás

[caption id="attachment_8288" align="alignleft" width="225"]Torremar Gazpachera üveges fotók Torremar Gazpachera üveges fotók[/caption]

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: verdial. Ez a fajta elsősorban Andalúziában és Extremadura déli részén elterjedt. Számtalan fajtája ismert; november végétől szüretelik, olajat és csemegebogyót egyaránt készítenek belőle.

ÖSSZETÉTEL (600 g-os üveg): hasított zöld olajbogyó, uborka, hagyma, őrölt bors, fokhagyma, babér, sárgarépa, őrölt pirospaprika, guindilla chilipaprika, víz, só, ecet, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202). (Részletesen az E-számokról: itt)

ÍZ: a gazpachera eredetileg azt az edényt jelenti, amelyben a pásztorok (akik napokig távol voltak az otthonuktól) a szikkadt kenyeret olívaolajjal, hagymával, fokhagymával és egy kis borecettel tápláló étellé varázsolták. A gazpachera jelentése innen tolódott át a szikkadt kenyérrel készült paradicsomos levesfélére, amelynek számtalan variációját a világ gazpacho néven ismeri. Csemege olajbogyó ízesítéseként a gazpachera ma már elég sokféle ízesítést jelenthet; ezekben a közös többszörös általában a paprika és a fokhagyma. A Torremaré vegyes savanyúságnak elkészített bogyó pirospaprikával, ezzel-azzal, némi babérral és fokhagymával. Egyértelműen az egyik nagy kedvenc.