***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Miccio ligúriai érett olajbogyó 450 g PET

Kategória:

 

Közepes méretű, hosszúkás szemű, éretten szedett, lilásbarna bogyó, közepesen puha gyümölcshússal. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel. Az intenzívebb ízű érett bogyók közül a szelídebbek közé tartozik, ezért prímán el lehet kezdeni vele az érett bogyókkal való ismerkedést.

Elfogyott

2.200 Ft

4.888.- / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: leccino, az egyik legelterjedtebb olasz bogyófajta, amiből olajat és csemegebogyót is készítenek. Senki sem tudja pontosan, honnan ered, de talán toszkán fajta lehet; annyi biztos, hogy már a középkor óta termesztik. Viszonylag szelíd olajat ad, ezért a déli féltekére és az Atlanti-óceán túlfelére is elvitték.

ÖSSZETÉTEL: érett ligúriai olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált.  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, hosszúkás szemű, későn szedett, vagyis érett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel (mint az éretlen brie vagy camembert héja). Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók -- a fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk – kivéve ezt az alig kesernyés, inkább gyümölcsös ligúriai bogyót, amivel prímán el lehet kezdeni az érett bogyókkal való ismerkedést.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.

KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: leccino, az egyik legelterjedtebb olasz bogyófajta, amiből olajat és csemegebogyót is készítenek. Senki sem tudja pontosan, honnan ered, de talán toszkán fajta lehet; annyi biztos, hogy már a középkor óta termesztik. Viszonylag szelíd olajat ad, ezért a déli féltekére és az Atlanti-óceán túlfelére is elvitték.

ÖSSZETÉTEL: érett ligúriai olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált.  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, hosszúkás szemű, későn szedett, vagyis érett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre nem túlsózott, gyümölcsös, alig érezhető gyógynövényességgel, gazdag olajossággal, jellegzetes kamrás-pincés utóérzéssel (mint az éretlen brie vagy camembert héja). Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók -- a fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk – kivéve ezt az alig kesernyés, inkább gyümölcsös ligúriai bogyót, amivel prímán el lehet kezdeni az érett bogyókkal való ismerkedést.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.

KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET