+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***04.21-én szombaton munkanap van, ezért 10:00-13:00-ig és 14:00-18:00-ig tartunk nyitva.***

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Miccio nocellara foto 01 KICSI

Miccio Nocellara zöld olajbogyó 900 g PET

0 Reviews

2.700 Ft

Elfogyott

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából. Ugyanezt a bogyót szokták még Castelvetranónak is nevezni (az azonos nevű város után), de ilyenkor a név nem egy bogyófajtát, hanem egy pácolási eljárást takar. Ehhez a recepthez a bogyót az érési fázis elején, zölden szedik, majd a bogyóban természetesen jelen levő keserűanyagok eltávolítására enyhén lúgos pácot alkalmaznak; végül öblítés után teszik el a sós páclében.

ÖSSZETÉTEL: zöld nocellara olajbogyó, víz, só.

MIRE SZÁMÍTSAK: Közepes szemű, korán szedett, zöld bogyó. Akik ismerik a többi zöld olajbogyónkat (vagy más zöld bogyókat), azoknak viszonyításképpen: ez az olasz nocellara a Torremar manzanillájánál vagy a gordaljánál sokkal-sokkal szelídebb ízű, hiányzik belőle minden savanykás-zöldséges jegy, kesernyésség meg aztán pláne nincs benne; lágy, szinte vajas-diós ízű, roppanós húsú, élénkzöld színű bogyóra számítsunk. Barátkozós fajta, kezdőknek, olajbogyóval ismerkedőknek ideális.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Ahol nem éri a páclé, a bogyó némiképp oxidálódhat és sötétebb színt kaphat – ez teljesen normális jelenség, az ízt és a minőséget nem befolyásolja.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET