Az új szüreteket (nagy kiszereléseket) január végére, február elejére várjuk. Figyeljétek a honlapunkat, azonnal feltesszük, amint beérkeznek. 🙂

 
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Miccio Gaeta érett olajbogyó 450 g PET

Kategóriák: ,

 

Közepes méretű, gömbölyű szemű, éretten szedett, lilásbarna bogyó, közepesen puha gyümölcshússal. Ízre határozottan sós-fermentált (lehet rá inni, na!), jelentős gyógynövényes kesernyével – inkább haladóknak és bátraknak. A méltán híres spaghetti alla puttanesca tipikusan gaeta olajbogyóval készül.

Elfogyott

2.900 Ft

6.444.- / kg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: itrana di Lazio, másnéven gaeta, egy eredetvédett fajta a közép-olaszországi Lazióból. A gaeta nevet az azonos nevű kikötővárosról kapta, ahonnan már a középkorban szállították a Mediterráneum egyéb régióiba, sőt még Európa északibb felére is eljutott. Mivel lassan érő fajtáról van szó, az ehhez a recepthez szükséges sötétlila színt csak márciusra (!!) éri el; onnantól még hónapokig tart a pácolása.

ÖSSZETÉTEL: érett gaeta olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált.  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, gömbölyű szemű, későn (éretten) szedett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre határozottan sós-fermentált (lehet rá inni, na!), jelentős gyógynövényes kesernyével, közepesen kemény héjjal. Húsa könnyen leválik a magról. Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók a -- fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk. A méltán híres spaghetti alla puttanesca tipikusan gaeta olajbogyóval készül.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.

KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: itrana di Lazio, másnéven gaeta, egy eredetvédett fajta a közép-olaszországi Lazióból. A gaeta nevet az azonos nevű kikötővárosról kapta, ahonnan már a középkorban szállították a Mediterráneum egyéb régióiba, sőt még Európa északibb felére is eljutott. Mivel lassan érő fajtáról van szó, az ehhez a recepthez szükséges sötétlila színt csak márciusra (!!) éri el; onnantól még hónapokig tart a pácolása.

ÖSSZETÉTEL: érett gaeta olajbogyó, víz, só, tejsav (E270), aszkorbinsav (E-300). Ez a kiszerelés nem pasztörizált.  (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes méretű, gömbölyű szemű, későn (éretten) szedett, lilásbarna bogyó. Mivel éretten szedik, magasabb az olajtartalma, ezért közepesen puha a húsa. Ízre határozottan sós-fermentált (lehet rá inni, na!), jelentős gyógynövényes kesernyével, közepesen kemény héjjal. Húsa könnyen leválik a magról. Nem azonos a bolti „fekete” bogyóval, ami egy színezett zöld bogyó, és meglehetősen lágy ízű (na jó, seízű). Az érett bogyók a -- fajtától és pácrecepttől függő -- kesernyésség mellett mindig aszalt gyümölcsös, vörösboros jegyeket hordoznak, ezért inkább haladóknak vagy bátraknak javasoljuk. A méltán híres spaghetti alla puttanesca tipikusan gaeta olajbogyóval készül.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó; kb. 3 hét alatt érdemes elfogyasztani. Csak tiszta kanállal szabad belenyúlni, és az eredeti páclé mindig maradjon a bogyón.

KISZERELÉS (azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 450 g PET