Kedves Mindenki!

Fájó szívvel, de azt a döntést kellett meghoznunk, hogy az igazioliva boltja határozatlan időre bezár, így is próbálva minimalizálni az emberi kontaktusok számát.

FONTOS: A WEBSHOP TOVÁBBRA IS ÜZEMEL, ameddig a készletünk kitart, onnan tudtok házhozszállítást kérni.

Ha viszont valakinek bizonyos körülmények között nincs lehetősége webes rendelésre, előzetes telefonos egyeztetés után
átveheti a rendelését a boltban. Telefonszám: +3630-597-6969 (Tóth Guszti)

Vigyázzatok egymásra, mi is így teszünk!

Citromos-fahéjas Tortas de Aceite, olívaolajos édes sütemény

Kategória:

 

Kézzel nyújtott, omlós-ropogós édes lepény normális extra szűz olívaolajjal, citrommal és fahéjjal.

950 Ft

4.720.- / kg
Mennyiség

Leírás

KÉSZÍTI: Tortas Gaviño, Espartinas, Sevilla, Spanyolország.

MI EZ: a tortas de aceite (torta=lepény, aceite=olívaolaj) hagyományos andalúz, közelebbről sevillai specialitás: kézzel készült olívaolajos sütemény. Hajszálvékonyra nyújtott, omlós-ropogós lepénykéket képzeljünk el, amelyek attól omlósak, hogy a tésztájukat nagy rész olívaolajjal gyúrják, és attól ropogósak, hogy nagyon vékonyra nyújtva sütik ki őket. A sütemény tésztája nem édes, a tetejét viszont megszórják cukorral, így sütéskor leheletvékony karamellréteg képződik rajta. A hagyományos torta de aceite enyhén édes, általában ánizsos vagy fahéjas (vagy mindkettő), néha pedig szezámmaggal vagy mandulával szórva sütik meg. Létezik sós változata is, ezt legtöbbször rozmaringgal ízesítik. A tortas de aceitét a mai napig kézzel gyúrják és nyújtják (ezért nincs két egyforma kerek darab), és egyenként kézzel csomagolják zsírpapírba.

MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: 100% hojiblanca extra szűz olívaolaj, nem is akárkitől: az olajat az Almazaras de la Subbeticától, a világ egyik legjobb termelőjétől vásárolják. Sevilla környékén sokan készítenek tortas de aceitét, de olyat alig találni, aki sem ócska napraforgóolajjal, sem olcsó sansa olívaolajjal nem gyengíti a süti minőségét. A Tortas Gaviño viszont büszke arra, hogy csak extra szűz olívaolajat használ a süteményeihez, sőt arra is figyelnek, hogy nem ilyen-olyan maradék olajat tesznek bele, hanem csakis a legjobbat – olyannyira, hogy ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták mondani, kitől vásárolják az olajat, és pontosan milyet.

ÍZESÍTÉS: mi négyfélét hoztunk: a hagyományos változat édes ánizsos, a második süti édes narancsos, a harmadik édes citromos-fahéjas, a negyedik pedig sós rozmaringos. Részleteket ld. alább.

ÖSSZETEVŐK (citromos-fahéjas): búzaliszt, extra szűz olívaolaj (19%), nádcukor, citrom (10%), só, fahéj (0,5%). Nyomokban mandulát tartalmazhat. 100% természetes, növényi eredetű alapanyagokból. Tartósítószert és színezőanyagot nem tartalmaz. (Allergének aláhúzva.)

MIHEZ: kávéhoz, teához, forró csokihoz, egy nagy bögre igazi tejhez, forró tejes italokhoz, télen mézeskalácsfűszerrel megszórt habos italokhoz, de nyáron narancsléhez, jeges teához, fagylaltok, pudingok vagy pohárkrémek mellé, satöbbi, satöbbi

KISZERELÉS: 180 g/6 db zacskóban; 30 g /1 db, a sütik egyenként zsírpapírba csomagolva

Leírás

KÉSZÍTI: Tortas Gaviño, Espartinas, Sevilla, Spanyolország.

MI EZ: a tortas de aceite (torta=lepény, aceite=olívaolaj) hagyományos andalúz, közelebbről sevillai specialitás: kézzel készült olívaolajos sütemény. Hajszálvékonyra nyújtott, omlós-ropogós lepénykéket képzeljünk el, amelyek attól omlósak, hogy a tésztájukat nagy rész olívaolajjal gyúrják, és attól ropogósak, hogy nagyon vékonyra nyújtva sütik ki őket. A sütemény tésztája nem édes, a tetejét viszont megszórják cukorral, így sütéskor leheletvékony karamellréteg képződik rajta. A hagyományos torta de aceite enyhén édes, általában ánizsos vagy fahéjas (vagy mindkettő), néha pedig szezámmaggal vagy mandulával szórva sütik meg. Létezik sós változata is, ezt legtöbbször rozmaringgal ízesítik. A tortas de aceitét a mai napig kézzel gyúrják és nyújtják (ezért nincs két egyforma kerek darab), és egyenként kézzel csomagolják zsírpapírba.

MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: 100% hojiblanca extra szűz olívaolaj, nem is akárkitől: az olajat az Almazaras de la Subbeticától, a világ egyik legjobb termelőjétől vásárolják. Sevilla környékén sokan készítenek tortas de aceitét, de olyat alig találni, aki sem ócska napraforgóolajjal, sem olcsó sansa olívaolajjal nem gyengíti a süti minőségét. A Tortas Gaviño viszont büszke arra, hogy csak extra szűz olívaolajat használ a süteményeihez, sőt arra is figyelnek, hogy nem ilyen-olyan maradék olajat tesznek bele, hanem csakis a legjobbat – olyannyira, hogy ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták mondani, kitől vásárolják az olajat, és pontosan milyet.

ÍZESÍTÉS: mi négyfélét hoztunk: a hagyományos változat édes ánizsos, a második süti édes narancsos, a harmadik édes citromos-fahéjas, a negyedik pedig sós rozmaringos. Részleteket ld. alább.

ÖSSZETEVŐK (citromos-fahéjas): búzaliszt, extra szűz olívaolaj (19%), nádcukor, citrom (10%), só, fahéj (0,5%). Nyomokban mandulát tartalmazhat. 100% természetes, növényi eredetű alapanyagokból. Tartósítószert és színezőanyagot nem tartalmaz. (Allergének aláhúzva.)

MIHEZ: kávéhoz, teához, forró csokihoz, egy nagy bögre igazi tejhez, forró tejes italokhoz, télen mézeskalácsfűszerrel megszórt habos italokhoz, de nyáron narancsléhez, jeges teához, fagylaltok, pudingok vagy pohárkrémek mellé, satöbbi, satöbbi

KISZERELÉS: 180 g/6 db zacskóban; 30 g /1 db, a sütik egyenként zsírpapírba csomagolva