Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Guerzoni Rosso IGP biodinamikus modenai balzsamecet 250 ml

Kategória:

 

Klasszikus IGP modenai balzsamecet biodinamikus gazdálkodásból; könnyedebb alapkarakter, élénkebb savak, kimondottan mustos gyümölcsösség és igazi indiánnyaras hangulat. Sűrűség: 1,16 g/ml; savtartalom: 6%. 250 ml üveg.

2.200 Ft

8.800.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy rendes modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt lángon, kíméletesen beforralják, majd több szempont alapján szelektálják; a sűrített mustok házasítás, majd borecettel elegyítés után alakulnak át balzsamecetté.

MIRE SZÁMÍTSAK: belépő tétel a balzsamecet kedvelői számára. A Guerzoni család egyik legmenőbb tétele, legalábbis a nagyon alacsony árú eceteik között. A nyílt lángon beforralt mustokat több szempont alapján szelektálják, házasítják és borecettel elegyítik. Illatában az édes must keveredik a beforralás okozta karamelles, sűrű lekváros jegyekkel és meglepő módon epres‑málnás illattal. Valójában nagyon menő az összkép. Széleskörűen használható, jól elegyedő, de vigyázni kell az adagolással, mert bár a kiöntője nagyon jó, mégis mivel nem a sűrűsége az erőssége, könnyen túlszaladhat. Élénkebb savak, kimondottan mustos gyümölcsösség és igazi indiánnyaras hangulat. Bombaár.

SŰRŰSÉG: 1,16 g/ml

ÉRLELÉS: 2 év

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy rendes modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt lángon, kíméletesen beforralják, majd több szempont alapján szelektálják; a sűrített mustok házasítás, majd borecettel elegyítés után alakulnak át balzsamecetté.

MIRE SZÁMÍTSAK: belépő tétel a balzsamecet kedvelői számára. A Guerzoni család egyik legmenőbb tétele, legalábbis a nagyon alacsony árú eceteik között. A nyílt lángon beforralt mustokat több szempont alapján szelektálják, házasítják és borecettel elegyítik. Illatában az édes must keveredik a beforralás okozta karamelles, sűrű lekváros jegyekkel és meglepő módon epres‑málnás illattal. Valójában nagyon menő az összkép. Széleskörűen használható, jól elegyedő, de vigyázni kell az adagolással, mert bár a kiöntője nagyon jó, mégis mivel nem a sűrűsége az erőssége, könnyen túlszaladhat. Élénkebb savak, kimondottan mustos gyümölcsösség és igazi indiánnyaras hangulat. Bombaár.

SŰRŰSÉG: 1,16 g/ml

ÉRLELÉS: 2 év

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg