*****2021.09.18. szombaton nemcsak hogy NYITVA LESZ A BOLT 10-18 óráig, de még egy tájházas-gasztrós rendezvény is lesz nálunk: klikk ide*****

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Ánizsos Tortas de Aceite, olívaolajos édes sütemény

Kategória:

 

Kézzel nyújtott, omlós-ropogós édes lepény normális extra szűz olívaolajjal, hagyományos változatban csipetnyi ánizzsal.

Elfogyott

1.000 Ft

5.555.- / kg

Leírás

KÉSZÍTI: Tortas Gaviño, Espartinas, Sevilla, Spanyolország.

MI EZ: a tortas de aceite (torta=lepény, aceite=olívaolaj) hagyományos andalúz, közelebbről sevillai specialitás: kézzel készült olívaolajos sütemény. Hajszálvékonyra nyújtott, omlós-ropogós lepénykéket képzeljünk el, amelyek attól omlósak, hogy a tésztájukat nagy rész olívaolajjal gyúrják, és attól ropogósak, hogy nagyon vékonyra nyújtva sütik ki őket. A sütemény tésztája nem édes, a tetejét viszont megszórják cukorral, így sütéskor leheletvékony karamellréteg képződik rajta. A hagyományos torta de aceite enyhén édes, általában ánizsos vagy fahéjas (vagy mindkettő), néha pedig szezámmaggal vagy mandulával szórva sütik meg. Létezik sós változata is, ezt legtöbbször rozmaringgal ízesítik. A tortas de aceitét a mai napig kézzel gyúrják és nyújtják (ezért nincs két egyforma kerek darab), és egyenként kézzel csomagolják zsírpapírba.

MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: 100% hojiblanca extra szűz olívaolaj, nem is akárkitől: az olajat az Almazaras de la Subbeticától, a világ egyik legjobb termelőjétől vásárolják. Sevilla környékén sokan készítenek tortas de aceitét, de olyat alig találni, aki sem ócska napraforgóolajjal, sem olcsó sansa olívaolajjal nem gyengíti a süti minőségét. A Tortas Gaviño viszont büszke arra, hogy csak extra szűz olívaolajat használ a süteményeihez, sőt arra is figyelnek, hogy nem ilyen-olyan maradék olajat tesznek bele, hanem csakis a legjobbat – olyannyira, hogy ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták mondani, kitől vásárolják az olajat, és pontosan milyet.

ÍZESÍTÉS: mi négyfélét hoztunk: a hagyományos változat édes ánizsos, a második süti édes narancsos, a harmadik édes citromos-fahéjas, a negyedik pedig sós rozmaringos. Részleteket ld. alább.

ÖSSZETEVŐK: búzaliszt, extra szűz olívaolaj (25%), cukor, ánizs, só, szezámmag, természetes ánizskivonat. Nyomokban mandulát tartalmazhat. 100% természetes, növényi eredetű alapanyagokból. Tartósítószert és színezőanyagot nem tartalmaz. (Allergének aláhúzva.)

MIHEZ: kávéhoz, teához, forró csokihoz, egy nagy bögre igazi tejhez, forró tejes italokhoz, télen mézeskalácsfűszerrel megszórt habos italokhoz, de nyáron narancsléhez, jeges teához, fagylaltok, pudingok vagy pohárkrémek mellé, satöbbi, satöbbi

KISZERELÉS: 180 g/6 db zacskóban; 30 g /1 db, a sütik egyenként zsírpapírba csomagolva

Leírás

KÉSZÍTI: Tortas Gaviño, Espartinas, Sevilla, Spanyolország.

MI EZ: a tortas de aceite (torta=lepény, aceite=olívaolaj) hagyományos andalúz, közelebbről sevillai specialitás: kézzel készült olívaolajos sütemény. Hajszálvékonyra nyújtott, omlós-ropogós lepénykéket képzeljünk el, amelyek attól omlósak, hogy a tésztájukat nagy rész olívaolajjal gyúrják, és attól ropogósak, hogy nagyon vékonyra nyújtva sütik ki őket. A sütemény tésztája nem édes, a tetejét viszont megszórják cukorral, így sütéskor leheletvékony karamellréteg képződik rajta. A hagyományos torta de aceite enyhén édes, általában ánizsos vagy fahéjas (vagy mindkettő), néha pedig szezámmaggal vagy mandulával szórva sütik meg. Létezik sós változata is, ezt legtöbbször rozmaringgal ízesítik. A tortas de aceitét a mai napig kézzel gyúrják és nyújtják (ezért nincs két egyforma kerek darab), és egyenként kézzel csomagolják zsírpapírba.

MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: 100% hojiblanca extra szűz olívaolaj, nem is akárkitől: az olajat az Almazaras de la Subbeticától, a világ egyik legjobb termelőjétől vásárolják. Sevilla környékén sokan készítenek tortas de aceitét, de olyat alig találni, aki sem ócska napraforgóolajjal, sem olcsó sansa olívaolajjal nem gyengíti a süti minőségét. A Tortas Gaviño viszont büszke arra, hogy csak extra szűz olívaolajat használ a süteményeihez, sőt arra is figyelnek, hogy nem ilyen-olyan maradék olajat tesznek bele, hanem csakis a legjobbat – olyannyira, hogy ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták mondani, kitől vásárolják az olajat, és pontosan milyet.

ÍZESÍTÉS: mi négyfélét hoztunk: a hagyományos változat édes ánizsos, a második süti édes narancsos, a harmadik édes citromos-fahéjas, a negyedik pedig sós rozmaringos. Részleteket ld. alább.

ÖSSZETEVŐK: búzaliszt, extra szűz olívaolaj (25%), cukor, ánizs, só, szezámmag, természetes ánizskivonat. Nyomokban mandulát tartalmazhat. 100% természetes, növényi eredetű alapanyagokból. Tartósítószert és színezőanyagot nem tartalmaz. (Allergének aláhúzva.)

MIHEZ: kávéhoz, teához, forró csokihoz, egy nagy bögre igazi tejhez, forró tejes italokhoz, télen mézeskalácsfűszerrel megszórt habos italokhoz, de nyáron narancsléhez, jeges teához, fagylaltok, pudingok vagy pohárkrémek mellé, satöbbi, satöbbi

KISZERELÉS: 180 g/6 db zacskóban; 30 g /1 db, a sütik egyenként zsírpapírba csomagolva