A MEGNÖVEKEDETT RENDELÉSSZÁMOK MIATT A CSOMAGOK SAJNOS TÖBB NAPOS CSÚSZÁSSAL KERÜLNEK KIKÜLDÉSRE. MEGÉRTÉSETEKET ÉS TÜRELMETEKET KÖSZÖNJÜK, IGYEKSZÜNK MINDENKIHEZ A LEGHAMARABB ELJUTTATNI AZ OLAJÁT.

 

 

Nagyon büszkén jelentjük be, hogy az igazioliva szerényen, néhány palack Artajóval, de mégis beszállt Weöres Szabi mellé New Europe nevű vitorlásába.  A világ egyértelműen legkeményebb vitorlásversenyén, a Vendée Globe-on 100 nap alatt kell körbevitorlázni a bolygót, KIKÖTÉS NÉLKÜL ÉS TELJESEN EGYEDÜL. Igen. 100 nap az óceánon teljes magányban. A nagyon kevés alvás mellé szerencsére rengeteg stressz járul. Az extra kalóriák nagyon kellenek, ezért mi 3 liter extra szűzzel támogatjuk az ország egyik legőrültebb sportolóját. Tehát igaziolivával a Föld körül: itt tudjátok követni, merre jár Weöres Szabolcs.

 
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Ánizsos Tortas de Aceite, olívaolajos édes sütemény

Kategória:

 

Kézzel nyújtott, omlós-ropogós édes lepény normális extra szűz olívaolajjal, hagyományos változatban csipetnyi ánizzsal.

1.600 Ft

8.888.- / kg
Mennyiség

Leírás

KÉSZÍTI: Tortas Gaviño, Espartinas, Sevilla, Spanyolország.

MI EZ: a tortas de aceite (torta=lepény, aceite=olívaolaj) hagyományos andalúz, közelebbről sevillai specialitás: kézzel készült olívaolajos sütemény. Hajszálvékonyra nyújtott, omlós-ropogós lepénykéket képzeljünk el, amelyek attól omlósak, hogy a tésztájukat nagy rész olívaolajjal gyúrják, és attól ropogósak, hogy nagyon vékonyra nyújtva sütik ki őket. A sütemény tésztája nem édes, a tetejét viszont megszórják cukorral, így sütéskor leheletvékony karamellréteg képződik rajta. A hagyományos torta de aceite enyhén édes, általában ánizsos vagy fahéjas (vagy mindkettő), néha pedig szezámmaggal vagy mandulával szórva sütik meg. Létezik sós változata is, ezt legtöbbször rozmaringgal ízesítik. A tortas de aceitét a mai napig kézzel gyúrják és nyújtják (ezért nincs két egyforma kerek darab), és egyenként kézzel csomagolják zsírpapírba.

MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: 100% hojiblanca extra szűz olívaolaj, nem is akárkitől: az olajat az Almazaras de la Subbeticától, a világ egyik legjobb termelőjétől vásárolják. Sevilla környékén sokan készítenek tortas de aceitét, de olyat alig találni, aki sem ócska napraforgóolajjal, sem olcsó sansa olívaolajjal nem gyengíti a süti minőségét. A Tortas Gaviño viszont büszke arra, hogy csak extra szűz olívaolajat használ a süteményeihez, sőt arra is figyelnek, hogy nem ilyen-olyan maradék olajat tesznek bele, hanem csakis a legjobbat – olyannyira, hogy ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták mondani, kitől vásárolják az olajat, és pontosan milyet.

ÍZESÍTÉS: mi négyfélét hoztunk: a hagyományos változat édes ánizsos, a második süti édes narancsos, a harmadik édes citromos-fahéjas, a negyedik pedig sós rozmaringos. Részleteket ld. alább.

ÖSSZETEVŐK: búzaliszt, extra szűz olívaolaj (25%), cukor, ánizs, só, szezámmag, természetes ánizskivonat. Nyomokban mandulát tartalmazhat. 100% természetes, növényi eredetű alapanyagokból. Tartósítószert és színezőanyagot nem tartalmaz. (Allergének aláhúzva.)

MIHEZ: kávéhoz, teához, forró csokihoz, egy nagy bögre igazi tejhez, forró tejes italokhoz, télen mézeskalácsfűszerrel megszórt habos italokhoz, de nyáron narancsléhez, jeges teához, fagylaltok, pudingok vagy pohárkrémek mellé, satöbbi, satöbbi

KISZERELÉS: 180 g/6 db zacskóban; 30 g /1 db, a sütik egyenként zsírpapírba csomagolva

Leírás

KÉSZÍTI: Tortas Gaviño, Espartinas, Sevilla, Spanyolország.

MI EZ: a tortas de aceite (torta=lepény, aceite=olívaolaj) hagyományos andalúz, közelebbről sevillai specialitás: kézzel készült olívaolajos sütemény. Hajszálvékonyra nyújtott, omlós-ropogós lepénykéket képzeljünk el, amelyek attól omlósak, hogy a tésztájukat nagy rész olívaolajjal gyúrják, és attól ropogósak, hogy nagyon vékonyra nyújtva sütik ki őket. A sütemény tésztája nem édes, a tetejét viszont megszórják cukorral, így sütéskor leheletvékony karamellréteg képződik rajta. A hagyományos torta de aceite enyhén édes, általában ánizsos vagy fahéjas (vagy mindkettő), néha pedig szezámmaggal vagy mandulával szórva sütik meg. Létezik sós változata is, ezt legtöbbször rozmaringgal ízesítik. A tortas de aceitét a mai napig kézzel gyúrják és nyújtják (ezért nincs két egyforma kerek darab), és egyenként kézzel csomagolják zsírpapírba.

MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: 100% hojiblanca extra szűz olívaolaj, nem is akárkitől: az olajat az Almazaras de la Subbeticától, a világ egyik legjobb termelőjétől vásárolják. Sevilla környékén sokan készítenek tortas de aceitét, de olyat alig találni, aki sem ócska napraforgóolajjal, sem olcsó sansa olívaolajjal nem gyengíti a süti minőségét. A Tortas Gaviño viszont büszke arra, hogy csak extra szűz olívaolajat használ a süteményeihez, sőt arra is figyelnek, hogy nem ilyen-olyan maradék olajat tesznek bele, hanem csakis a legjobbat – olyannyira, hogy ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták mondani, kitől vásárolják az olajat, és pontosan milyet.

ÍZESÍTÉS: mi négyfélét hoztunk: a hagyományos változat édes ánizsos, a második süti édes narancsos, a harmadik édes citromos-fahéjas, a negyedik pedig sós rozmaringos. Részleteket ld. alább.

ÖSSZETEVŐK: búzaliszt, extra szűz olívaolaj (25%), cukor, ánizs, só, szezámmag, természetes ánizskivonat. Nyomokban mandulát tartalmazhat. 100% természetes, növényi eredetű alapanyagokból. Tartósítószert és színezőanyagot nem tartalmaz. (Allergének aláhúzva.)

MIHEZ: kávéhoz, teához, forró csokihoz, egy nagy bögre igazi tejhez, forró tejes italokhoz, télen mézeskalácsfűszerrel megszórt habos italokhoz, de nyáron narancsléhez, jeges teához, fagylaltok, pudingok vagy pohárkrémek mellé, satöbbi, satöbbi

KISZERELÉS: 180 g/6 db zacskóban; 30 g /1 db, a sütik egyenként zsírpapírba csomagolva