Kedves Mindenki!

Fájó szívvel, de azt a döntést kellett meghoznunk, hogy az igazioliva boltja határozatlan időre bezár, így is próbálva minimalizálni az emberi kontaktusok számát.

FONTOS: A WEBSHOP TOVÁBBRA IS ÜZEMEL, ameddig a készletünk kitart, onnan tudtok házhozszállítást kérni.

Ha viszont valakinek bizonyos körülmények között nincs lehetősége webes rendelésre, előzetes telefonos egyeztetés után
átveheti a rendelését a boltban. Telefonszám: +3630-597-6969 (Tóth Guszti)

Vigyázzatok egymásra, mi is így teszünk!

Guerzoni Oro biodinamikus érlelt modenai balzsamecet 250 ml

Kategória:

 

Hosszan érlelt, klasszikus IGP modenai balzsamecet biodinamikus gazdálkodásból; sűrűbb, komplexebb alapkarakter, alig érezhető savasság. 8 éves tölgyfahordós érlelés, sűrűség: 1,35 g/ml; savtartalom: 6%. 250 ml üveg.

7.900 Ft

31.600.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy érlelt modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt tűzön, kíméletesen beforralják. A sűrített must ezután kis tölgyhordókba kerül, ahol hagyják fermentálódni. Azután lépésről-lépésre, folytonos kevergetés mellett adagolják hozzá a borecetet. Illatát és sötét színét pont a hosszú tölgyhordós tárolás adja meg, semmi szükség hát hozzáadott színezékre vagy sűrítőanyagokra – mondjuk ez egy biodinamikus termék, tehát ilyesmik szóba sem jöhetnek, csak hát mások ezzel trükköznek.

MIRE SZÁMÍTSAK: az Oro széria már a horrordrága és csak parfümnyi adagban kapható nagyon öreg modenaiak előszobája – gyakorlatilag itt már csak az idő és a nagyon komoly hozzáértés a következő lépcső. Az Oro esetében ugyanúgy kezdik, mint az Argentónál: a szőlőmustot ebben az is esetben nyílt tűzön, de kis lánggal és lassan sűritik. Jön a kistölgyhordós érlelés, majd lépésről-lépésre adagolják hozzá a borecetet. Ezt követően viszont váltott nemesfahordókban fermentálják tovább. Illatát és sötét színét pont ez a hosszú tölgyhordós tárolás adja meg. Illatban itt is megkapjuk a must lekvárosságát, de már karamellesebb és a hordók cseressége is jobban áll. Öntve lustán cseppen, ugyanúgy terül, likőrösen borostyán színű. Az íze? Tessék kipróbálni : )

SŰRŰSÉG: 1,35 g/ml

ÉRLELÉS: 8 év

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg          

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy érlelt modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt tűzön, kíméletesen beforralják. A sűrített must ezután kis tölgyhordókba kerül, ahol hagyják fermentálódni. Azután lépésről-lépésre, folytonos kevergetés mellett adagolják hozzá a borecetet. Illatát és sötét színét pont a hosszú tölgyhordós tárolás adja meg, semmi szükség hát hozzáadott színezékre vagy sűrítőanyagokra – mondjuk ez egy biodinamikus termék, tehát ilyesmik szóba sem jöhetnek, csak hát mások ezzel trükköznek.

MIRE SZÁMÍTSAK: az Oro széria már a horrordrága és csak parfümnyi adagban kapható nagyon öreg modenaiak előszobája – gyakorlatilag itt már csak az idő és a nagyon komoly hozzáértés a következő lépcső. Az Oro esetében ugyanúgy kezdik, mint az Argentónál: a szőlőmustot ebben az is esetben nyílt tűzön, de kis lánggal és lassan sűritik. Jön a kistölgyhordós érlelés, majd lépésről-lépésre adagolják hozzá a borecetet. Ezt követően viszont váltott nemesfahordókban fermentálják tovább. Illatát és sötét színét pont ez a hosszú tölgyhordós tárolás adja meg. Illatban itt is megkapjuk a must lekvárosságát, de már karamellesebb és a hordók cseressége is jobban áll. Öntve lustán cseppen, ugyanúgy terül, likőrösen borostyán színű. Az íze? Tessék kipróbálni : )

SŰRŰSÉG: 1,35 g/ml

ÉRLELÉS: 8 év

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg