FÉLIG-MEDDIG NYÁRI SZÜNET : )

webshop VIDÉK: 06.28.(H)-07.16.(P) a vidéki csomagküldés szünetel. Utolsó rendelésfelvétel vidékre: 06.24. Cs, utolsó csomagküldés vidékre: 06.25. P.

webshop BUDAPEST: 07.12.(H)-07.16.(P) a kiszállítás szünetel — ez még változhat…

BOLT POMÁZ: egész nyáron nyitva a szokásos nyitva tartás szerint.

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                                        Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Guerzoni Bianco biodinamikus fehér modenai balzsamecet 250 ml

Kategóriák: ,

 

Fehér modenai balzsamecet biodinamikus gazdálkodásból; szelíd, muskotályos, illatos alapkarakter, édes-mustos gyümölcsösség. A sötét balzsamecettel ellentétben nem színezi meg az ételt, miközben hasonló ízélményt ad. Sűrűség: 1,16 g/ml; savtartalom: 6%. 250 ml üveg.

2.200 Ft

8.800.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy fehér modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt lángon, kíméletesen beforralják, majd több szempont alapján szelektálják; a sűrített mustok házasítás, majd borecettel elegyítés után alakulnak át balzsamecetté.

MIRE SZÁMÍTSAK: mivel a Guerzoni család „nektár” névvel illeti ezt a tételt, el lehet képzelni, hogy ez a leglágyabb ecet. Technikailag nem is lehetne balzsamecetnek nevezni, mert az alapszőlő más, de az eljárás ugyanaz. Illatában muskotályos, ízében ugyancsak. Miután minden más Guerzoni ecethez hasonlóan teljesen bio, így színét sem színezéknek köszönheti, pedig sokkal sötétebb árnyalatú az aranysárgája, mint a hasonló fehér condimentóknak. Leginkább ízesítőnek, amolyan öntetalapnak ajánlják, mert tényleg édesen behízelgő. Előnye, hogy a sötét balzsamecettel ellentétben nem színezi meg az ételt. Mindenre mehet, hidegre, melegre, számolatlanul, nagy nyugalommal és csak lazán. A mindennapokra is túl jó, de az ára is túl jó.

SŰRŰSÉG: 1,16 g/ml

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg          

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy fehér modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt lángon, kíméletesen beforralják, majd több szempont alapján szelektálják; a sűrített mustok házasítás, majd borecettel elegyítés után alakulnak át balzsamecetté.

MIRE SZÁMÍTSAK: mivel a Guerzoni család „nektár” névvel illeti ezt a tételt, el lehet képzelni, hogy ez a leglágyabb ecet. Technikailag nem is lehetne balzsamecetnek nevezni, mert az alapszőlő más, de az eljárás ugyanaz. Illatában muskotályos, ízében ugyancsak. Miután minden más Guerzoni ecethez hasonlóan teljesen bio, így színét sem színezéknek köszönheti, pedig sokkal sötétebb árnyalatú az aranysárgája, mint a hasonló fehér condimentóknak. Leginkább ízesítőnek, amolyan öntetalapnak ajánlják, mert tényleg édesen behízelgő. Előnye, hogy a sötét balzsamecettel ellentétben nem színezi meg az ételt. Mindenre mehet, hidegre, melegre, számolatlanul, nagy nyugalommal és csak lazán. A mindennapokra is túl jó, de az ára is túl jó.

SŰRŰSÉG: 1,16 g/ml

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg