A MEGNÖVEKEDETT RENDELÉSSZÁMOK MIATT A CSOMAGOK KIKÜLDÉSÉBEN CSÚSZÁSRA KELL SZÁMÍTANI. MEGÉRTÉSEKET ÉS TÜRELMEKET KÖSZÖNJÜK!!!
 
2025.02.13-án, csütörtökön technikai okok miatt egy napig zárva lesz a bolt, de pénteken (Valentin-napon) nyitva leszünk. Hétvégén pedig, vagyis 02.15-16-án vendégként veszünk részt külön standdal a 15. KávéBár Bazáron a Millenárison, és persze helyben is lehet majd vásárolni. Tudjátok, nálunk nincsenek fesztiválárak:))) Azt nem tudjuk, hogy a szervezők hová tesznek minket, de aki akar, biztosan megtalál.
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

Guerzoni Bianco biodinamikus fehér modenai balzsamecet 250 ml

Kategória:

 

Fehér modenai balzsamecet biodinamikus gazdálkodásból; szelíd, muskotályos, illatos alapkarakter, édes-mustos gyümölcsösség. A sötét balzsamecettel ellentétben nem színezi meg az ételt, miközben hasonló ízélményt ad. Sűrűség: 1,16 g/ml; savtartalom: 6%. 250 ml üveg.

2.900 Ft

11.600.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy fehér modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt lángon, kíméletesen beforralják, majd több szempont alapján szelektálják; a sűrített mustok házasítás, majd borecettel elegyítés után alakulnak át balzsamecetté.

MIRE SZÁMÍTSAK: mivel a Guerzoni család „nektár” névvel illeti ezt a tételt, el lehet képzelni, hogy ez a leglágyabb ecet. Technikailag nem is lehetne balzsamecetnek nevezni, mert az alapszőlő más, de az eljárás ugyanaz. Illatában muskotályos, ízében ugyancsak. Miután minden más Guerzoni ecethez hasonlóan teljesen bio, így színét sem színezéknek köszönheti, pedig sokkal sötétebb árnyalatú az aranysárgája, mint a hasonló fehér condimentóknak. Leginkább ízesítőnek, amolyan öntetalapnak ajánlják, mert tényleg édesen behízelgő. Előnye, hogy a sötét balzsamecettel ellentétben nem színezi meg az ételt. Mindenre mehet, hidegre, melegre, számolatlanul, nagy nyugalommal és csak lazán. A mindennapokra is túl jó, de az ára is túl jó.

SŰRŰSÉG: 1,16 g/ml

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg          

Leírás

TERMELŐ, TERMŐHELY: Acetaia Guerzoni; Concordia sulla Secchia, Emilia-Romagna (Modena), Olaszország. A modenai Guerzoni‑család a 70-es években kezdte meg a nagyiktól örökölt szőlőterületek átalakítását hagyományos gazdálkodásúról biodinamikusra. A termőterület Emilia-Romagna középső részének legészakibb pontja, Concordia sulla Secchia környéke, Modenától 30 km északra, a Póhoz valamivel közelebb, ám a lombard határtól csupán 2 kilométerre. A biodinamikus gazdálkodásra váltást a helyiek pont úgy bámulták, mint Incsu Csunna a rózsaszín kínai műanyag sastollakat, vagyis nem értették, hogy akkor ezt most itt akkor hogy. Mondhatjuk, hogy teljesen hülyének nézték őket, de a nagyobb kihívás az volt, hogy akkoriban Olaszországnak semmilyen vonatkozó minősítése nem volt, így a német Demeter irányelveit követték, innen is kaptak minősítést. Ez már a nyolcvanasok elején történt, és a mai napig a világ egyetlen ecetkészítői, akik biodinamikus termelést folytatnakez áll a honlapjukon is. Természetesen minden szem szőlő modenai területről származik. Jelenleg Felice, Iride és Lorenzo viszik vállukon a családi vállalkozást, ugyanazzal a töretlen szemlélettel, lelkesedéssel meg persze hozzáértéssel. Minket ők találtak meg és erre nagyon büszkék vagyunk. A termékeikre nemkülönben.

MI EZ? Ez itt egy fehér modenai balzsamecet, biodinamikus (a biónál szigorúbb) gazdálkodásból. A klasszikus balzsamecethez Lambrusco, Trebbiano, Uva d'oro, Ancelotta szőlőfajták mustját nyílt lángon, kíméletesen beforralják, majd több szempont alapján szelektálják; a sűrített mustok házasítás, majd borecettel elegyítés után alakulnak át balzsamecetté.

MIRE SZÁMÍTSAK: mivel a Guerzoni család „nektár” névvel illeti ezt a tételt, el lehet képzelni, hogy ez a leglágyabb ecet. Technikailag nem is lehetne balzsamecetnek nevezni, mert az alapszőlő más, de az eljárás ugyanaz. Illatában muskotályos, ízében ugyancsak. Miután minden más Guerzoni ecethez hasonlóan teljesen bio, így színét sem színezéknek köszönheti, pedig sokkal sötétebb árnyalatú az aranysárgája, mint a hasonló fehér condimentóknak. Leginkább ízesítőnek, amolyan öntetalapnak ajánlják, mert tényleg édesen behízelgő. Előnye, hogy a sötét balzsamecettel ellentétben nem színezi meg az ételt. Mindenre mehet, hidegre, melegre, számolatlanul, nagy nyugalommal és csak lazán. A mindennapokra is túl jó, de az ára is túl jó.

SŰRŰSÉG: 1,16 g/ml

SAVTARTALOM: 6%

DEMETER MINŐSÍTÉS: ezt a minősítést a biodinamikus gazdaságból származó termékek kapják. A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. Még több a biodinamikus gazdálkodásról a Kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.

KISZERELÉS: 250 ml üveg