Szatyrom
Drop product in here
***Későn jelezzük, de attól még igaz, hogy holnaptól 4 szombaton is nyitva leszünk az adventi hétvégék idején, még pedig így:
Nov. 29. 10-13h, Dec 6. 10-13h, Dec. 13. 9-17h (rendes munkanap), Dec. 20. 10-13h***
***Megjött az Artajo szűretlen bio arbequinája. Aki a boltban veszi át, NEM KELL WEBSHOPBAN MEGRENDELNIE, 11.18. kedd délutántól jöhet érte. Aki kiszállítással kéri, webshopon megrendelheti itt — kérjük, csak annyit rendeljetek, amennyit lefoglaltatok. Türelmeteket köszönjük, mert a megnövekedett rendelések miatt előfordulhat némi csúszás a csomagok kiküldésében.***
NYITVA TARTÁS: hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
TERMŐHELY, TERMELŐ: L’Olivateria. Quatretondeta, Planes, Alicante, Spanyolország. Az Olivateria kifejezetten kicsi családi vállalkozás: egy házaspár, Alejandro Iris Redondo Gonzalez és Rosa Gil Ferrando viszi, és kizárólag saját pácolású bio olajbogyók készítésére specializálódtak.
BOGYÓ FAJTÁJA: BIO hojiblanca. Közepes szemű, korán szedett, világosbarna bogyó.
ÖSSZETÉTEL: hojiblanca olajbogyó*, guindilla paprika*, extra szűz olívaolaj*, római kömény*, oregánó*, feketebors*, almaecet*, víz, tengeri só*, citromsav. Pasztőrözött. (*ökológiai gazdálkodásból)
MIRE SZÁMÍTSAK: meglehetősen kesernyés, közepesen kemény húsú, hasított olajbogyó a közepesnél picit sósabb, enyhén pikáns pácban. Frissítő citrusos, majdnem grapefruitos kesernyésségre kell számítani, ami a borstól és a chilipaprikától pikáns, az olívaolajtól és az ecettől szinte salátaöntetes lesz. A guindilla egyébként egy spanyol – főleg a baszk konyhában népszerű -- chilifajta, amit sokan azért kedvelnek, mert gyümölcsös, de csak enyhén csípős.
KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 225 g. Felbontás után hűtve tárolandó, és 10 napon belül elfogyasztandó.