II. Pomázi olaj-és kenyérünnep / 2019.09.28. Szo 12:00-20:00 / Szent István Király Plébiánia KERTJE * RÉSZLETEK ITT!

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Paesanella magozott fűszeres olajbogyó olajban, 300 g

Kategória:

 

Közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk.

1.600 Ft

5.333.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: 400 g, töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg: kb. 300 g, fóliázott műanyag tálca.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van; a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik.

BOGYÓ FAJTÁJA: Nocellara del Belice D.O.P., egy eredetvédett fajta Szicíliából.

ÖSSZETÉTEL: magozott nocellara olajbogyó, napraforgóolaj, só, chili, fűszerek. Miért napraforgó? Mi is jobban örülnénk az olívaolajnak, de a termelő nem szeretné, ha a bogyót hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne rajta. Cserébe viszont a fűszeres olaj prímán használható rántottához, spanyol omletthez, tésztaszószokhoz, ragukhoz, stb.

MIRE SZÁMÍTSAK: közepes szemű, harapható állagú, frissítően, citrusosan kesernyés bogyó magozva, fűszeres olajban eltéve. A legjellemzőbb íz a chili és az édeskömény, ezért nem annyira a konzervatív ízlésűeknek, inkább haladóknak vagy kísérletező kedvűeknek ajánljuk. (A bogyó fajtája nocellara, de nem összetévesztendő a kifejezetten szelíd ízű, élénkzöld nocellarával, amely egészen más pácban készül.) Mindent összevetve úgy tűnik, hogy az olajbogyó-kedvelők egyik nagy kedvence, kihagyhatatlan partikellék.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó. Célszerű az olajjal együtt tiszta csavaros üvegbe áttenni, úgy könnyebben kezelhető.

KISZERELÉS: 400 g, töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg: kb. 300 g, fóliázott műanyag tálca.