Szatyrom
Drop product in here
Új látogató vagy? Regisztrálj
New to our store? Create an Account
Welcome!
FiókomÚj látogató vagy? Regisztrálj
Welcome!
FiókomÚj látogató vagy? Regisztrálj
NYITVA TARTÁS: hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
Közepesen éretten szedett, elég nagy és gömbölyű szemű, világosbarna színű, szárazpácban készített olajbogyó -- kívül kissé ráncos, belül gyümölcsösen harapható állagú, extra szűz olívaolajban eltéve, erőteljesen oregánóval ízesítve. Kissé diós, füstös ízre számítsunk, közepes kesernyésséggel.
1.200 Ft
8.000.- / kgTERMŐHELY, TERMELŐ: Lelia Foods, Kalochori, Avlida, Görögország.
BOGYÓ FAJTÁJA: amfissa. Ezt a fajtát főleg Delphi környékén termesztik az Amfissa‑völgyben; amúgy az egyik legelterjedtebb csemegebogyó Görögországban, de még vannak egyéb nevei: Amphissis, Conservolia, Volou, Agriniou. Elég nagy szemű, gömbölyű, ráncosra aszalódott, puhább húsú, közepesen érett, barna színű bogyó.
ÖSSZETÉTEL: amfissa olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj 9%, természetes oregánó kivonat 0,1%.
MI EZ: ezt a fajtát nem a fán hagyják megaszalódni, mint a throumpa thassout, és nem is kemencében aszalják, mint a kemencés amfissát, hanem közepesen éretten szedik és throumpa módra, vagyis natúr szárazpácban (=sóval lerakva, végül leöblítve és megszárítva) tartósítják, végül pedig olívaolajban teszik el.
MIRE SZÁMÍTSAK: hát az amfissa az amfissa. Nem túl puha, de nem is esik szét a szánkban, és nagyon könnyen fogyasztható. Amikor kóstoljuk, még csak egészben van a szánkban, és az oregánótól olyan füstös, szénparazsas jegyek jönnek, hogy nyomban izgalmas lesz, pedig ez még csak a felszíne. Szétrágva bogyónként változhat a sósság, az állag, a növényi kesernye és gyümölcs saját karaktere. Összességében egy túlérett szilvához hasonlóan puha hús, ami a magról könnyen leválik, egyszerre mutat oregánós, füstös, aszalt és sós-savanykás ízeket, aztán mindezt bekeretezi a héj kakaóporos kesernyéje. Hű, ez nagyon jó.
KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 150 g alutasakban. Felbontás után hűtőben tárolandó, és 14 napon belül elfogyasztandó.
TERMŐHELY, TERMELŐ: Lelia Foods, Kalochori, Avlida, Görögország.
BOGYÓ FAJTÁJA: amfissa. Ezt a fajtát főleg Delphi környékén termesztik az Amfissa‑völgyben; amúgy az egyik legelterjedtebb csemegebogyó Görögországban, de még vannak egyéb nevei: Amphissis, Conservolia, Volou, Agriniou. Elég nagy szemű, gömbölyű, ráncosra aszalódott, puhább húsú, közepesen érett, barna színű bogyó.
ÖSSZETÉTEL: amfissa olajbogyó, só, extra szűz olívaolaj 9%, természetes oregánó kivonat 0,1%.
MI EZ: ezt a fajtát nem a fán hagyják megaszalódni, mint a throumpa thassout, és nem is kemencében aszalják, mint a kemencés amfissát, hanem közepesen éretten szedik és throumpa módra, vagyis natúr szárazpácban (=sóval lerakva, végül leöblítve és megszárítva) tartósítják, végül pedig olívaolajban teszik el.
MIRE SZÁMÍTSAK: hát az amfissa az amfissa. Nem túl puha, de nem is esik szét a szánkban, és nagyon könnyen fogyasztható. Amikor kóstoljuk, még csak egészben van a szánkban, és az oregánótól olyan füstös, szénparazsas jegyek jönnek, hogy nyomban izgalmas lesz, pedig ez még csak a felszíne. Szétrágva bogyónként változhat a sósság, az állag, a növényi kesernye és gyümölcs saját karaktere. Összességében egy túlérett szilvához hasonlóan puha hús, ami a magról könnyen leválik, egyszerre mutat oregánós, füstös, aszalt és sós-savanykás ízeket, aztán mindezt bekeretezi a héj kakaóporos kesernyéje. Hű, ez nagyon jó.
KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 150 g alutasakban. Felbontás után hűtőben tárolandó, és 14 napon belül elfogyasztandó.