Szatyrom
Drop product in here
***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
1.900 Ft
4.940.- / lTERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O.P. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida „Vinagre de Jerez PX”).
MIBŐL KÉSZÜLT: Pedro Ximénez borból és sherryecetből
ÉRLELÉS: 4 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben
SAVTARTALOM: 7%
KARAKTER: sötét mahagóni szín, jellegzetesen gazdag, édes, sherrys íz mazsolás, kávés, ánizsos jegyekkel
MIHEZ: A Pedro Ximénez szőlőből készült sherryecet édesebb, karamellesebb karakterű, mint a palominóból készült, ugyanakkor magas savtartalma miatt ebből is elég pár csepp. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.