***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

El Indiano almaborecet 250 ml

Kategória:

 

Sidrából, vagyis asztúriai almaborból készült száraz ecet, friss, fanyar almamustos karakterrel, magas savtartalommal.

Elfogyott

1.800 Ft

7.200.- / l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az észak-spanyolországi Asztúria tartományból származó almabort, illetve az abból erjesztett ecetet a Sevilla régióban működő Oleoestepa szövetkezet számára készítik. Az Oleoestepa termelőszövetkezet elsősorban extra szűz olívaolajjal foglalkozik, blendjei és fajtaolajai minden évben a nemzetközi élbolyban szerepelnek. Emellett kínálnak sherryecetet és almaborecetet is.

MIBŐL KÉSZÜL: sidrából, vagyis asztúriai almaborból. A Spanyolország északi részén, az Atlanti-óceán partvidékén elterülő Asztúriai Hercegség (Principado de Asturias) évszázadok óta híres almatermő vidék. A válogatott almából itt készül a must, amely első fázisban alacsony alkoholtartalmú, kellemesen habzó, frissítő almaborrá, második fázisban pedig almaborecetté érik. A sidra de Asturias, vagyis az asztúriai almabor bő egy évtizede megkapta a DOP minősítést, azaz eredetvédetté nyilvánították.

SAVTARTALOM: 5º

MIRE SZÁMÍTSAK: az almaborecet nem édes almaecet, vagyis ne édesgyümölcsös, hanem inkább fanyar almamustos karakterre számítsunk. A sidraecet halványsárga, fehérfröccs-színű ecet; friss, harsogó, almafröccsös-almaboros ízzel, meglepően erős savtartalommal.

MIHEZ: Magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, húspácokban, redukciókban. Salátaöntetben különösen jól megy csirkével, gombával, sajttal, almával, körtével, dióval dúsított zöldsalátákhoz.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az észak-spanyolországi Asztúria tartományból származó almabort, illetve az abból erjesztett ecetet a Sevilla régióban működő Oleoestepa szövetkezet számára készítik. Az Oleoestepa termelőszövetkezet elsősorban extra szűz olívaolajjal foglalkozik, blendjei és fajtaolajai minden évben a nemzetközi élbolyban szerepelnek. Emellett kínálnak sherryecetet és almaborecetet is.

MIBŐL KÉSZÜL: sidrából, vagyis asztúriai almaborból. A Spanyolország északi részén, az Atlanti-óceán partvidékén elterülő Asztúriai Hercegség (Principado de Asturias) évszázadok óta híres almatermő vidék. A válogatott almából itt készül a must, amely első fázisban alacsony alkoholtartalmú, kellemesen habzó, frissítő almaborrá, második fázisban pedig almaborecetté érik. A sidra de Asturias, vagyis az asztúriai almabor bő egy évtizede megkapta a DOP minősítést, azaz eredetvédetté nyilvánították.

SAVTARTALOM: 5º

MIRE SZÁMÍTSAK: az almaborecet nem édes almaecet, vagyis ne édesgyümölcsös, hanem inkább fanyar almamustos karakterre számítsunk. A sidraecet halványsárga, fehérfröccs-színű ecet; friss, harsogó, almafröccsös-almaboros ízzel, meglepően erős savtartalommal.

MIHEZ: Magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, húspácokban, redukciókban. Salátaöntetben különösen jól megy csirkével, gombával, sajttal, almával, körtével, dióval dúsított zöldsalátákhoz.