Leírás
TERMŐHELY, TERMELŐ: a José Páez Lobato családi vállalkozás 60 éve foglalkozik csúcsminőségű sherryecet készítésével. Sherryeceteik D.O. minősítéssel rendelkeznek, azaz védett eredetűek (Denominación de Origen Protegida „Vinagre de Jerez”).
MIBŐL KÉSZÜLT: palomino sherryből
ÉRLELÉS: 20 év amerikai tölgyfahordóban, solera rendszerben
SAVTARTALOM: 8%
KARAKTER: sötét vörösbarna, mahagóni szín borostyánsárga árnyalattal, koncentrált, összetett íz vaníliás, aszalt gyümölcsös, tölgyfahordós jegyekkel
MIHEZ: A sherryecet nem balzsamecet. A palomino szőlőből készült sherryecet a legszikárabb, legszárazabb ecetek közé tartozik, amit aztán tovább fokoz a tölgyfahordós érlelés. Különösen magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, pácokban. Kacsához, libához, bárányhoz, vadhúsokhoz, marhához; a serpenyőben visszamaradt pörzsanyagokat sherryecettel feloldva, beforralva, vajjal dúsítva készül a legegyszerűbb, ugyanakkor legkomplexebb ízű mártás.