Jó hírünk van: két hónap Csipkerózsika-álom után ÚJRANYIT A BOLT! 2020.05.18. hétfőtől a követező rend szerint működünk: H-P 09:00-17:00 óráig, SZOMBATON ZÁRVA leszünk. Sajnos a kóstolás továbbra is határozatlan ideig szünetel. Kérjük, hozzatok maszkot! A WEBSHOP IS FOLYAMATOSAN ÜZEMEL, onnan tudtok házhoz szállítást kérni.

El Indiano almaborecet 250 ml

Kategória:

 

Sidrából, vagyis asztúriai almaborból készült száraz ecet, friss, fanyar almamustos karakterrel, magas savtartalommal.

1.600 Ft

6.400.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az észak-spanyolországi Asztúria tartományból származó almabort, illetve az abból erjesztett ecetet a Sevilla régióban működő Oleoestepa szövetkezet számára készítik. Az Oleoestepa termelőszövetkezet elsősorban extra szűz olívaolajjal foglalkozik, blendjei és fajtaolajai minden évben a nemzetközi élbolyban szerepelnek. Emellett kínálnak sherryecetet és almaborecetet is.

MIBŐL KÉSZÜL: sidrából, vagyis asztúriai almaborból. A Spanyolország északi részén, az Atlanti-óceán partvidékén elterülő Asztúriai Hercegség (Principado de Asturias) évszázadok óta híres almatermő vidék. A válogatott almából itt készül a must, amely első fázisban alacsony alkoholtartalmú, kellemesen habzó, frissítő almaborrá, második fázisban pedig almaborecetté érik. A sidra de Asturias, vagyis az asztúriai almabor bő egy évtizede megkapta a DOP minősítést, azaz eredetvédetté nyilvánították.

SAVTARTALOM: 5º

MIRE SZÁMÍTSAK: az almaborecet nem édes almaecet, vagyis ne édesgyümölcsös, hanem inkább fanyar almamustos karakterre számítsunk. A sidraecet halványsárga, fehérfröccs-színű ecet; friss, harsogó, almafröccsös-almaboros ízzel, meglepően erős savtartalommal.

MIHEZ: Magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, húspácokban, redukciókban. Salátaöntetben különösen jól megy csirkével, gombával, sajttal, almával, körtével, dióval dúsított zöldsalátákhoz.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az észak-spanyolországi Asztúria tartományból származó almabort, illetve az abból erjesztett ecetet a Sevilla régióban működő Oleoestepa szövetkezet számára készítik. Az Oleoestepa termelőszövetkezet elsősorban extra szűz olívaolajjal foglalkozik, blendjei és fajtaolajai minden évben a nemzetközi élbolyban szerepelnek. Emellett kínálnak sherryecetet és almaborecetet is.

MIBŐL KÉSZÜL: sidrából, vagyis asztúriai almaborból. A Spanyolország északi részén, az Atlanti-óceán partvidékén elterülő Asztúriai Hercegség (Principado de Asturias) évszázadok óta híres almatermő vidék. A válogatott almából itt készül a must, amely első fázisban alacsony alkoholtartalmú, kellemesen habzó, frissítő almaborrá, második fázisban pedig almaborecetté érik. A sidra de Asturias, vagyis az asztúriai almabor bő egy évtizede megkapta a DOP minősítést, azaz eredetvédetté nyilvánították.

SAVTARTALOM: 5º

MIRE SZÁMÍTSAK: az almaborecet nem édes almaecet, vagyis ne édesgyümölcsös, hanem inkább fanyar almamustos karakterre számítsunk. A sidraecet halványsárga, fehérfröccs-színű ecet; friss, harsogó, almafröccsös-almaboros ízzel, meglepően erős savtartalommal.

MIHEZ: Magas savtartalma miatt pár csepp is elég belőle. Használjuk dresszingekben, mártásokban, húspácokban, redukciókban. Salátaöntetben különösen jól megy csirkével, gombával, sajttal, almával, körtével, dióval dúsított zöldsalátákhoz.