FÉLIG-MEDDIG NYÁRI SZÜNET : )

webshop VIDÉK: 06.28.(H)-07.16.(P) a vidéki csomagküldés szünetel. Utolsó rendelésfelvétel vidékre: 06.24. Cs, utolsó csomagküldés vidékre: 06.25. P.

webshop BUDAPEST: 07.12.(H)-07.16.(P) a kiszállítás szünetel — ez még változhat…

BOLT POMÁZ: egész nyáron nyitva a szokásos nyitva tartás szerint.

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                                        Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Castillo de Canena füstölt olívaolaj. Füstjelek.

Kategóriák: ,

 

Díjnyertes termelő olajkülönlegessége: hidegen füstölt arbequina extra szűz olívaolaj alig érezhető füvességgel, nagyon enyhe borsossággal. Csak elsőre hangzik furcsán, valójában rengetegféle ízesítésre felhasználható – klikk a képre. 250 ml teljesen egyedi díszüveg.

Elfogyott

5.400 Ft

21.600.-/l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, tölgyfafüst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Fenntartható erdőgazdálkodásból származó, vegyszermentesen nevelt fák, nagyrészt tölgy-, kisebb részt bükkfa fűrészporát alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. Az arbequina olajat lapos tálcákban két órán át tartják a hidegfüstben, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º (!!!!!)

ILLAT: füstös : )

ÍZ: füstös : ) enyhe, alig érezhető füves kesernyével.

MIHEZ: ha mondjuk eleve füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt; ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb., sőt a termelő szerint még akár pattogatott kukoricához is : ) Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS: 250 ml teljesen egyedi díszüveg     

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, tölgyfafüst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Fenntartható erdőgazdálkodásból származó, vegyszermentesen nevelt fák, nagyrészt tölgy-, kisebb részt bükkfa fűrészporát alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. Az arbequina olajat lapos tálcákban két órán át tartják a hidegfüstben, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º (!!!!!)

ILLAT: füstös : )

ÍZ: füstös : ) enyhe, alig érezhető füves kesernyével.

MIHEZ: ha mondjuk eleve füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt; ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb., sőt a termelő szerint még akár pattogatott kukoricához is : ) Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS: 250 ml teljesen egyedi díszüveg