Szatyrom
Drop product in here
Az új szüreteket (nagy kiszereléseket) január végére, február elejére várjuk. Figyeljétek a honlapunkat, azonnal feltesszük, amint beérkeznek. 🙂
A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.
1.100 Ft
7.333.- / kgTERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : ) ). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva.
BOGYÓ FAJTÁJA: manzanilla
ÖSSZETÉTEL: víz, magozott zöld olajbogyó, szardellás töltelék 6% (víz, szardella, sűrítőanyag: nátrium-alginát E401), só, ízfokozó (E621), savanyúságot szabályozó: citromsav (E330), antioxidáns: aszkorbinsav (E300). Igen, tudjuk, sajnos van benne ízfokozó, de egyelőre nem sikerült erről lebeszélni a termelőinket -- mindegyik töltött bogyóba kerül ízfokozó. (Részletesen az E-számokról itt.)
MIRE SZÁMÍTSAK: enyhén savanykás alap zöld kocsmabogyó; amitől izgalmas sörkorcsolya vagy egyéb partikellék lesz, az a szardellás töltelék. Behűtve a legfinomabb!
KISZERELÉS: nettó lecsöpögtetett 150 g, kiskonzervben
TÁROLÁS: felbontás után hűtve tárolandó (saját leve maradjon rajta!), és 6 napon belül elfogyasztandó.