II. Pomázi olaj-és kenyérünnep / 2019.09.28. Szo 12:00-20:00 / Szent István Király Plébiánia KERTJE, Pomáz * RÉSZLETEK ITT!

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Torremar Kapribogyó 200 g üveg

Kategória:

 

Valójában nem bogyó, hanem a kapricserje virágbimbója erősebben sózott páclében; főzésnél, salátában stb. számoljunk kevesebb sóval.

900 Ft

4.500.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg                

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kapribogyó a kapricserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják, ezért is szokás használat előtt átöblíteni, vagy a sózás egy részét helyettesíteni vele. (A kapribogyó nem összetévesztendő a kaprigyümölccsel, ami ugyanannak a növénynek a termése, és inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítják.)

ÖSSZETÉTEL: kapribogyó, borecet, víz, só, aszkorbinsav (E-300), kén-dioxid (E-220)

MIHEZ: tésztaszószokba, ragukba, mártásokba; salátákba; zöldségkrémekbe, fetakrémbe, egyéb mártogatókhoz és szendvicskrémekbe (pl. durvára vágva gazdagított körözöttbe nagyon apróra vágott csemegeuborkával együtt); pizzára, sós lepények és piték töltelékébe vagy a tetejére, stb, stb.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):      200 g üveg