NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Nobleza del Sur Eco DAY BIO Picual 0,5 l

Kategóriák: ,

 

Közepesen erős bioolaj füves-citrusos alapkarakterrel, a közepesnél erősebb keserűséggel és közepes csípősséggel, évszázados csúcstermelőtől, gyönyörű csomagolásban. 100% picual; 0,1º savtartalom. 0,5 l díszüveg.

4.800 Ft

9600
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással).

Ez a duci, régies formát mutató palack olyan címkét kapott, ami teljesen úttörő az olívaolajok között. Szerintem eddig senki nem mert olívaolajat kihozni ennyire képi, harsány és valljuk be, gyerekszemet is megragadó grafikával – pont ízlésesen és jó értelemben naiv. A méhecske a biogazdálkodással megtámogatott biodiverzitásra, az érintetlen természetre utal. Mi ezt nagyon díjazzuk.

FAJTA: 100% picual

SAVTARTALOM: max. 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva.

ILLAT: nagyon sokat ígér, eléggé intenzív, és teljesen tiszta, hűvös. Ott a szokásos, nyers növényi vonal a lágyszárúakkal, inkább levelekkel és citromlé, ill. paradicsomvíz kombójával. Erős ízt várunk.

ÍZ: azonnal beüt a korai szüretelésű picual zöld, éretlen karaktere és eléggé egyszerre érkezik a rozmaringos kesernye meg a citrusos-lombos salátatorzsás izé… ám durvább csípést, mi több, marást várunk, most ez nem olyan drámai, egyébként szerencsére, mert így a belépő jegyek sokáig megmaradnak. Szóval nincs méhcsípés, de azért semmiképpen sem lágy tétel, és inkább komolyabb, céltudatos, hétpróbás hölgyeket vegyünk vele célba – akár urakat is, simán megállja a helyét…

MIHEZ: sokaknak valószínűleg túl erős lesz mártogatni, ezért inkább tegyük vörös húsokhoz,vadszárnyasokhoz, karakteres zöldségekhez (brokkolihoz, padlizsánhoz, céklához), természetesen paradicsomhoz, szelídebb zöldsalátákhoz (madársaláta, fejes saláta), tésztaételek tetejére, krumplipürére, rizsre...

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Nahát, ismét egy kezdő és amatőr birtok : ) 1640 óta már a 12. generáció nyűvi a malmot a Nobleza del Sur birtokon. Most akkor nagyon nem kéne itt mindenféle bizonygatásokat írogatni, mégis megtámogatom ezt a nemesi olívászatot némi plusz infóval. Elsőként tudni kell, hogy a Castellar alatt csordogáló Guadalimar (és általában minden folyó) nagyon jótékonyan hat a földekre, ha olajültetvényt szeretnénk. Persze nem árt mellé az évszázados tapasztalat, a klíma és egy malom. Másodszor plusz pont, ha valaki elvakultan rajong a természetért. Harmadszor, mennyire izgalmas, ha mindezt az andalúz nemesi családból származó Lola Sagra csinálja – imádjuk az olívász hölgyeket.

300 hektár, hagyományos ültetvény, a picual Andalúzia miatt kötelező, az arbequina pedig amellett, hogy szerelem, még nagyon jól is szerepel itt. Dizájn ugye nálunk nem szempont, de most ugyanaz a helyzet, mint a Deortegas  esetében, vagyis telitalálat. Kifinomultságban és csajosságban felveszik velük a versenyt: tele vannak katicákkal, pipacsokkal és madárkákkal. Le a kalappal, lelkiismeretesen komoly és kemény munkát végeznek, ezért én, Guszti, teljesen bevettem őket virtuális klubomba : ) Ráadásul a Nobleza-csapat egyik tagja nemcsak magyar ősökkel büszkélkedhet, de még operaénekes is – eredetileg (van úgy, hogy jó kanyart vesz valaki egy váltással).

Ez a duci, régies formát mutató palack olyan címkét kapott, ami teljesen úttörő az olívaolajok között. Szerintem eddig senki nem mert olívaolajat kihozni ennyire képi, harsány és valljuk be, gyerekszemet is megragadó grafikával – pont ízlésesen és jó értelemben naiv. A méhecske a biogazdálkodással megtámogatott biodiverzitásra, az érintetlen természetre utal. Mi ezt nagyon díjazzuk.

FAJTA: 100% picual

SAVTARTALOM: max. 0,1º

DÍJAK: a világélvonalbeli termelő elég sok díjjal büszkélkedhet; itt lehet ezeket megnézni. Nagy jövő, sok perspektíva.

ILLAT: nagyon sokat ígér, eléggé intenzív, és teljesen tiszta, hűvös. Ott a szokásos, nyers növényi vonal a lágyszárúakkal, inkább levelekkel és citromlé, ill. paradicsomvíz kombójával. Erős ízt várunk.

ÍZ: azonnal beüt a korai szüretelésű picual zöld, éretlen karaktere és eléggé egyszerre érkezik a rozmaringos kesernye meg a citrusos-lombos salátatorzsás izé… ám durvább csípést, mi több, marást várunk, most ez nem olyan drámai, egyébként szerencsére, mert így a belépő jegyek sokáig megmaradnak. Szóval nincs méhcsípés, de azért semmiképpen sem lágy tétel, és inkább komolyabb, céltudatos, hétpróbás hölgyeket vegyünk vele célba – akár urakat is, simán megállja a helyét…

MIHEZ: sokaknak valószínűleg túl erős lesz mártogatni, ezért inkább tegyük vörös húsokhoz,vadszárnyasokhoz, karakteres zöldségekhez (brokkolihoz, padlizsánhoz, céklához), természetesen paradicsomhoz, szelídebb zöldsalátákhoz (madársaláta, fejes saláta), tésztaételek tetejére, krumplipürére, rizsre...

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg